Gouden Windei 2014

Wil je persbericht publiceren over afvallen, voeding en gezondheid? Of heb je een ander interessant artikel? Actuele berichten kun je plaatsen in deze rubriek.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Gouden Windei

Gouden Windei 2014

Bericht door Gouden Windei » 05 sep 2014, 11:03

Het is bijna zover! Op donderdag 11 september 2014 gaat voor de vijfde keer op rij de Gouden Windei verkiezing van voedselwaakhond foodwatch van start. Consumenten kunnen ruim twee weken lang stemmen op het meest misleidende product van dit jaar. Op woensdag 1 oktober reikt foodwatch het Gouden Windei 2014 uit op het hoofdkantoor van de 'winnaar'.

De verkiezing is ieder jaar weer razend populair. Vorig jaar won Natrena Stevia Kristalpoeder van Douwe Egberts de omstreden prijs en paste vervolgens zijn etiket aan. In 2012 won Becel pro-activ van Unilever het Gouden Windei en in 2011 won Unilever de trofee met Blue Band Goede Start Witbrood. Eerder ontving Danone de trofee voor zijn product Actimel.

De 5 ijzersterke kandidaten voor 2014 zijn inmiddels bekend.

Gebruikersavatar
Gouden Windei 2014

Re: Gouden Windei 2014

Bericht door Gouden Windei 2014 » 11 sep 2014, 13:27

Knorr Boeren Groente Soep, Ambacht Rundervink van Albert Heijn, BelVita Breakfast Meergranen, Rosita's Surinaamse Roti's en Capri-Sun Multivitamin zijn genomineerd voor het Gouden Windei 2014; de jaarlijks terugkerende prijs voor het meest misleidende product. Dat heeft voedselwaakhond foodwatch vandaag bekend gemaakt. Consumenten kunnen tot 30 september 18:00 uur hun stem uitbrengen via foodwatch.nl/goudenwindei. Op woensdag 1 oktober reikt foodwatch de prijs uit op het hoofdkantoor van de 'winnaar'.

foodwatch ontvangt dagelijks vele klachten van teleurgestelde en boze consumenten die zich misleid voelen in de supermarkt. Zelf doet foodwatch al jarenlang onderzoek naar de waarheid achter claims op voedselverpakkingen. Aan de hand van dit onderzoek en de ontvangen klachten werden dit jaar opnieuw vijf kandidaten geselecteerd die het volgens de waakhond echt te bont hebben gemaakt. Zij komen in aanmerking voor de prijs voor het meest misleidende product: het Gouden Windei 2014.

Knorr Boeren Groente soep van Unilever: Wordt aangeboden met clean label: 'zonder toegevoegde smaakversterkers', maar bevat gistextract. Wettelijk gezien is dat geen smaakversterker, maar in de praktijk wel. Het bevat namelijk veel glutamaat.

Ambacht Rundervink van Albert Heijn: Dit product is een belediging voor slagers. Het is met water ingespoten en bevat vijf verschillende soorten suiker en zeven E-nummers. Toch noemt Albert Heijn het product 'ambachtelijk' en beweert dat het 'volgens oud-hollands slagersrecept' is gemaakt.

BelVita Breakfast Meergranen van Liga: Gepresenteerd als het ideale ontbijt wat 'energie geeft voor de hele ochtend'. In werkelijkheid is het een zoetigheid met 22% suiker. Dat is meer dan in een Digestive koekje of Mariakaakje van Verkade zit.

Surinaamse Roti's van Rosita's: Deze zogenaamd 'authentieke Surinaamse Roti's' komen uit een Nederlandse tortillafabriek. Ze hebben dan ook een compleet andere structuur en bite dan het origineel en hebben niets met Suriname te maken.

Capri-Sun Multivitamin van Coca Cola: Dit kinderdrankje bestaat uit slechts 12% vruchtensap uit concentraat en bevat bijna net zoveel suiker als Coca Cola. Ouders worden misleid met de tekst: 'drank met vruchtensappen en bronwater.

Plaats reactie

Terug naar “Media en Persberichten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast