Pagina 1 van 1

Cereal en Novak Djokovic gaan Gluten- en Lactotenvrij

Geplaatst: 29 mei 2014, 08:28
door Cereal
Het gezamenlijke doel van Céréal en Djokovic: iedereen helpen met het vinden van aangepaste en evenwichtige voeding volgens de behoeftes van zijn of haar lichaam om zo optimaal te kunnen genieten. De ster op het tennisveld Novak Djokovic, zelf glutenintolerant, onthult in zijn boek “Eten om te winnen” zijn geheimen rond de impact van aangepaste glutenvrije voeding op zijn lichaam. Céréal, pionier in functionele voeding in de Benelux, lanceert een volledige selectie van gluten- en lactosevrije voeding.

Novak Djokovic: de kampioen in aangepaste voeding op de behoeftes van het lichaam

Novak Djokovic staat vandaag de dag aan de top in de tenniswereld. Toch heeft hij een lange tijd last gehad van vermoeidheid zowel op het veld als in zijn dagelijkse leven. Dit was voordat hij ontdekte dat hij een glutenintolerantie had. Sinds deze onthulling volgt Novak Djokovic een volledig glutenvrij dieet waarbij hij zich steeds verder en beter kan ontwikkelen in zijn sport. In zijn boek “Eten om te winnen” verklaart hij: “Ik ben lichter, sneller en beter in mijn hoofd; iedere keer als ik wakker word, is het een andere belevenis in vergelijking met wat ik voorheen heb meegemaakt, misschien zelfs sinds mijn kindertijd. Nu spring ik uit bed, klaar om de dag te starten.” De tenniskampioen, die in zijn boek schrijft dat zijn leven is veranderd omdat hij zijn voeding heeft aangepast aan de behoeften van zijn lichaam, wil deze ervaring graag delen met anderen. Djokovic wil mensen stimuleren om hun eetgewoontes beter te bekijken en om op zoek te gaan naar eetgewoontes die het beste bij hun eigen lichaam passen.

Céréal: de dagelijkse partner in funtionele voeding

Al meer dan 80 jaar is het de ambitie van het merk Céréal om mensen zo gezond mogelijk te laten genieten van eten door het ontwikkelen van producten aangepast aan de individuele behoeften van het lichaam. Het assortiment van onder andere brood, koekjes, broodbeleg (jam en chocoladepasta), chocolade, wafels en dranken is ontwikkeld volgens specifieke functionele voordelen: het verhogen van vezelinname, inname van vitamines en mineralen verhogen, minder suikers consumeren en gluten- en lactosevrij leven.

Céréal lanceert een nieuwe serie van gluten- en lactosevrije producten voor zowel supermarkten als drogisterijen. Het aanbod speelt in op mensen die graag gluten of lactose willen vermijden of zowel gluten als lactose willen weren uit hun dieet. Het is een uitgebreid, toegankelijk en kwaliteitsvol gamma dat een ruime keuze biedt aan brood, broodvervangers, pasta, mixes en tussendoortjes. Producten voor elk moment van de dag!

Een duo op het glutenvrije veld: game, set en match!

Als een grote kampioen, die overtuigd is van functionele voeding en de leider in gespecialiseerde voeding elkaar ontmoeten, verdubbelen ze de kansen om de strijd rond gezonde voeding voor iedereen te winnen. Novak Djokovic is niet de enige met klachten: vandaag de dag is 1% van de Nederlandse bevolking glutenintolerant. Ongeveer 120 tot 160.000 mensen zouden glutenintolerant zijn, maar hiervan is de diagnose nog niet gesteld. Daarnaast zijn nog een veel groter aantal mensen zeer gevoelig voor gluten. De persoonlijke ervaring van Djokovic en de know-how van Céréal verenigen de strijd voor het “gezond eten” in een samenwerking op Europees niveau.