Pagina 1 van 1

Keftedes, Griekse gehaktballetjes

Geplaatst: 26 feb 2013, 14:42
door Emmetje
Cyclus 1
Ingrediƫnten balletjes
-500 gram kalkoen/kippengehakt
-2 uien
-2 tentjes knoflook
-fijngehakte peterselie
-fijngehakte munt
-oregano
-peper
-zout

Snipper de ui heel fijn en fruit ze in hete olie maar laat ze niet
verbranden. Voeg ook even de knoflook uit de pers toe.
Neem alles uit de pan en vermeng dit samen met de peterselie,
de munt, de oregano en het zout en peper door het gehakt.
Goed mengen en maak hier balletjes van ter grote van een
bitterbal. Druk eventueel een beetje plat.
Bak de balletjes in olijfolie.

Tomatensaus
-1 blik gepelde tomaten
-1 courgette
-stevia
-1 laurierblad
-scheutje witte wijnazijn
-eventueel suikervrije tomatenpuree (verkrijgbaar in een natuurwinkel)

Snijd de courgette in plakjes en wok of roerbak ze gaar.
Voeg de tomatenpuree toe en roer tot er een binding ontstaat.
Voeg de gepelde tomaten toe en tot slotte de wijnazijn.
Als het mengsel kookt voeg de gehaktballetjes toe en laat dit een paar
minuutjes pruttelen.

Kali orexi! (smakelijk eten)
Maak het wat zoeter met stevia.
Maak de saus op smaak met zout en peper.