Linzensoep met geroosterde paprika

Voor recepten en informatie over ingrediënten voor het 17DD cyclus 1, cyclus 2, cyclus 3 en cyclus 4 kun je terecht bij dit forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Leanne35
Vetvrij VIP II
Vetvrij VIP II
Berichten: 2451
Lid geworden op: 28 apr 2012, 07:36
lengte: 171 cm
Welk dieet volg jij?: 17 dagen dieet
Startdatum: 16 januari 2013
Startgewicht: 93.9
huidiggewicht: 81.0
Streefgewicht: 79.9
Gewicht Grafiek: Startgewicht: 92.5 op 25-4-2012

Startgewicht: 93.7 op 16-1-2013

Herstartgewicht op 2-9-2013 ??? zal ik morgen invoeren :-)

Streefgewicht 1 : 85 op 6-3-2013
Streefgewicht 2 : 79.9
Streefgewicht 3 : 75
Streefgewicht 4: 71.5
na C1 : 88.6 (-5.1) 2-2-2013
na C2/3 : 86 (-7.7) 20-2-2013
na C1 : 82.9 (-11) 14-3-2013

Herstart 16-4: 84.1 (grrrrr)
19-4: 82.1 (-2) (totaal -11.6 kg)
26-4: 81.0 (-3.1) (totaal -12.1 kg)
na C1: 3-5-2013 (eindelijk streef 2 bereikt?)

Soortement herstart 2-12-2013 85.3
10-12 84.0
Tussenstreef: op 1 januari in de 82 zitten dus nog 2 kg te gaan.
Kom maar op kerstdagen ;-)
Locatie: Noord-Veluwe

Linzensoep met geroosterde paprika

Bericht door Leanne35 » 18 feb 2013, 12:14

Voor 4 personen: (75 gr. linzen pp, is ongeveer de aanbevolen hoeveelheid voor een natuurlijke zetmeelportie).

2 fijngesneden uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 el. olijfolie
300 gr. linzen
2 rode paprika's
150 gr. zachte geitenkaas
1 liter water
zout
peper

1. Olijfolie verhitten, ui en knoflook ca. 10 minuten op middelhoog vuur bakken (er komt bruine aanslag van het bakken onderin dat geeft later een lekker smaakje).

2. Linzen toevoegen + 1 liter water

3. 30 min. laten koken, op smaak brengen met zout en peper

4. paprika's roosteren (in de oven of in de vlam van het gasfornuis) tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. In plastic zakje stoppen en laten afkoelen. Daarna het vel + de zaadlijsten van de paprika's verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden (nog niet in de soep doen)
(of in reepjes snijden en even bakken en zacht laten worden)

5. Soep pureren, evt. met scheutje olie (heb ik niet gedaan) en wederom op smaak brengen met zout en peper
Wordt het te dik: kokend water toevoegen (zelf had ik soep waar de lepel net niet rechtop in bleef staan, hou ik zelf van maar niet iedereen vindt dit lekker).

6. Geitenkaas verbrokkelen

7. Paprikareepjes erdoor roeren

7. Soep verdelen over kommen, evt. besprenkelen met olijfolie (heb ik niet gedaan) en geitenkaas erover verdelen

Eet smakelijk!
Groetjes, Leanne

Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Recepten voor Het 17 Dagendieet”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten