Het lekkerste van Guus en Dick

Veel van ons hebben er ongetwijfeld een paar in de kast staan, dieetboeken. Wat is jouw favoriete Dieetboek?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
dick
Het lekkerste van Guus en Dick

Bericht door dick » 30 mei 2016, 08:54

In navolging van het instantsucces van hun pop-uprestaurant Gustaaf, ter ere van Guus’ jubileumjaar (2015), hebben Guus Meeuwis en Dick Middelweerd opnieuw de culinaire handen ineen geslagen. Het resultaat verschijnt dit najaar in de vorm van een heus kookboek, Het lekkerste van Guus en Dick, een boek vol smakelijke hits.

Guus Meeuwis: “We hebben het altijd over twee dingen: wielrennen en eten. Het eerste doen we te weinig, het tweede des te vaker en liever. Uit die gesprekken is dit kookboek ontstaan; het is eigenlijk een verzameling van alles wat we zelf het lekkerste vinden.”

Dick Middelweerd: “Door de jaren heen verzamel je favorieten en dat bracht ons op het idee om deze te bundelen in één kookboek. Er zit een mooie balans in van gerechten die je snel op tafel hebt en recepten waarmee je echt kan uitpakken als je gasten over de vloer krijgt. De gerechten van Guus staan inmiddels ook bij ons thuis op tafel en andersom, dat is precies de bedoeling van dit boek.”

Het moge duidelijk zijn, in het boek draait het om één ding: lekker eten. Er staan meer dan 70 recepten in, waarvan 11 mayo’s en 7 sauzen. Van de overige 56 gerechten zijn er telkens twee versies: één van thuiskok Guus voor elke dag en één van sterrenchef Dick voor als er net wat meer tijd is in de keuken. Voor elk wat wils dus! Van soepen en salades tot de lekkerste home-made mayonaise, van vis tot vlees en van ontbijt tot dessert, wat je ook kiest, je hebt altijd een hit in handen.


Het lekkerste van Guus en Dick
Auteurs: Guus Meeuwis en Dick Middelweerd
Verschijningsdatum: 11 oktober 2016
Prijs: € 24,99
ISBN: 978 90 215 6353 4

Plaats reactie

Terug naar “Dieetboeken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast