Vis uit blik gezond?

Veel van ons hebben er ongetwijfeld een paar in de kast staan, dieetboeken. Wat is jouw favoriete Dieetboek?
Gebruikersavatar
Kosmos

Vis uit blik gezond?

Bericht door Kosmos » 28 sep 2014, 15:16

Bart van Olphen: Vis uit blik

Vis-expert Bart van Olphen brengt in zijn nieuwste visboek een ode aan duurzaam gevangen vis-uit-blik. Vis uit blik laat je kennismaken met de verrassende culinaire mogelijkheden van deze klassieker uit de voorraadkast. Naast heel veel kookplezier biedt het boek een kijkje in de levens van vissers die met respect voor de natuur vissen. Bart van Olphen zet zich al jaren in voor de consumptie van duurzaam gevangen vis. In 2008 ontving hij de onderscheiding voor meest duurzame seafood ondernemer ter wereld. Zijn reizen naar visserijgemeenschappen over de hele wereld inspireren hem om visproducten met een verhaal te ontwikkelen. Tijdens een van deze reizen dook hij voor zijn nieuwste boek in de rijke historie van visconserven in landen als Spanje en Portugal waar de liefde voor goede kwaliteit vis-uit-blik al van generaties op generatie wordt overgedragen. In Vis uit Blik neemt Bart de lezer mee naar deze wereld.

Bart van Olphen: Vis uit blik

Ook recepten komen volop aan bod. Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht. Vijfenzestig verrassend lekkere en eenvoudige gerechten waarbij verse ingrediënten worden gecombineerd met onder andere tonijn, zalm, krab, garnalen, makreel en sardines uit blik.

Canned seafood gourmet
Het boek sluit aan bij groeiende aandacht voor kwalitatief goede visconserven in trendy wereldsteden. Onder het motto ’canned seafood gourmet’ verschijnen er in steden als New York, Londen, Barcelona en Lissabon (zie onder) in hoog tempo nieuwe foodboetieks en bar-restaurants die zich specialiseren in topkwaliteit vis-uit-blik. Deze trend grijpt terug op de rijke visconserverencultuur zoals die in Spanje en Portugal al eeuwen bestaat.

Samen met Jaap van Rijn stelde Bart dit boek vol heerlijke en verrassende gerechten samen. Proef Bart van Ol

Terug naar “Dieetboeken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten