Recept: Marshmallow Dipsaus

Heerlijke recepten die bewijzen dat afvallen niet hetzelfde is als afzien
Gebruikersavatar
jackys

Recept: Marshmallow Dipsaus

Berichtdoor jackys » 15 Dec 2014, 19:37

Fruit met Marshmallow Dip! In Amerika is het enorm populair en kun je kant en klare marshmallow dipsaus kopen. Hier staat de dipsaus nog niet in de supermarkt en maken we het lekker zelf volgens dit recept.

Afbeelding

Benodigdheden:

Het eiwit van 3 grote eieren
140g + 25g kristalsuiker of zoetstof
65ml water
180ml maïssiroop (te koop in o.a. de natuurvoedingswinkel)
enkele druppels vanille extract / het merg van een vanillestok (voor de meest doordringende smaak, gebruik je best het merg)

Bereiden:


Klop de eiwitten met een elektrische klopper licht en schuimig. Voeg de 25g kristalsuiker toe en klop verder tot zachte pieken. Zet opzij.
Kook het water 10 à 15 minuten op een middelhoog vuur met de resterende 140g kristalsuiker en de maïssiroop tot de thermometer 130°C aangeeft (het zachte bal stadium). Let erop dat je hoogstens één keer roert om de ingrediënten te vermengen in de suikersiroop!
Voeg de vanille zonder te mengen toe aan de schuimige eiwitten.
Voeg de siroop in een kleine spiraalstraal toe, terwijl je de eiwitten op lage snelheid verder opklopt. Eens de siroop volledig is toegevoegd klop je de eiwitten op hoge snelheid 10 à 12 minuten verder, of tot je een smeerbare en dikke pasta hebt.
Laat de marshmallow fluff volledig afkoelen en bewaar tot één maand in een afgesloten potje in de koelkast.


Terug naar “Dieet Recepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast