Dukanpannenkoek en meer Dukan Recepten

Koolhydraatarme recepten uitwisselen die geschikt zijn voor het Dr. Dukan Dieet
Gebruikersavatar
Michke

Dukanpannenkoek en meer Dukan Recepten

Berichtdoor Michke » 22 Jan 2012, 18:21

de Dukanpannenkoek

Nodig?

1,5 el haverzemelen
1,5 el magere yoghurt of kwark
1 ei
snuifje aspartaam voor zoetekauwen of snuifje zout

Zo gemaakt:

Meng de haverzemelen samen met de yoghurt en het ei in een kom.
Voeg een snuifje aspartaam of zout toe.
Vet een pan met antiaanbaklaag in met enkele druppels olie.
Bak de pannenkoek 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Eet je jouw pannenkoek ‘s morgens, dan loop je minder kans op een hongeraanval overdag.

Haverzemelen cookies

Bakpoeder 1 theelepel
Ei 1
Haverzemelen 3 eetlepels
Zoetstof 1 eetlepel
Yoghurt 2-3 eetlepels

Instructies

Verwarm de oven voor op 180C
Meng alle ingrediënten in een kom tot een dikke en gladde massa.
Giet het mengsel in een bakplaat of muffin vorm
Bak de massa gedurende ongeveer 15 minuten op 180C

Chocomouse

Ingrediënten voor 4 personen
60 gr.pure chocolade.
1 eetl.sterke koffie
4 koffiel.verse room[15%vg.]
2 eiwitten
1 eetl.fijne suiker.

Voorbereiding

Laat 60gr pure chocolade smelten met 1eetlepel sterke koffie (5min). Voeg 4 koffielepels verse room (15% vg) toe. Meng alles goed onder en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Klop 2 eiwitten tot sneeuw, samen met 1 eetlepel fijne suiker. Voeg het stijfgeklopte eiwit voorzichtig toe aan de chocolade. Verdeel over 4 coupes en laat opstijven in de koelkast.

Courgettepannenkoek

Voorbereidingstijd: 15 minuten – Bereidingstijd: 4-5 minuten

Voor 3 personen
6 eieren
6 courgettes
1 teen knoflook
een paar takjes peterselie
zout en peper

Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Hak de courgettes heel fijn.
meng ze samen met de gehakte knoflook, gehakte peterselie en zout en peper door de eidooiers.
Spatel dan het stijfgeklopte eiwit er voorzichtig door.
Bak in een licht ingevette pan op middelhoog vuur een dikke pannenkoek van het mengsel

Taart van biscuitdeeg

Voorbereidingstijd: 30 minuten – Bereidingstijd: 40 minuten
Voor 2 personen
3 eieren
6 eetlepels zoetstof om mee te bakken
1 eetlepel vanillearoma zonder olie
7 eetlepels maizena
1/2 zakje gist

Verwarm de oven voor op 160-180 C.
klop de eidooier met de zoetstof en het vanillearoma tot een romig mengsel.
Voeg de maizena en de gist toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
bekleed een bakvorm met hoge rand en een doorsnee van 22-24 cm met bakpapier en giet het beslag erin.
Bak de taart 35-40 minuten in de oven. Haal hem (nog) warm uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.

laat het je smaken
grtj Michke


Gebruikersavatar
Lieke1985

Re: Dukanpannenkoek en meer Dukan Recepten

Berichtdoor Lieke1985 » 21 Feb 2013, 12:57

Hoi Hoi,

Heerlijk die recepten die je hebt opgeschreven ook heel fijn voor een beginnende Dukanner.

maar ik bak de pannenkoek maar blijft smurrie? heb je misschien een tip?

Groetjes,

Gebruikersavatar
Kimlotje

Re: Dukanpannenkoek en meer Dukan Recepten

Berichtdoor Kimlotje » 19 Feb 2015, 11:11

Hallo,

Mijn ervaring met smurrie-pannekoekjes is als je bepaalde yoghurt gebruikt.

Bvb - magere yoghurt van Danone maakt voor mij smurrie-koekjes, het huisproduct van Colruyt / Aldi maken stevige koekjes.
werkte bij mij.

groetjes
kim


Terug naar “Dr. Dukan Dieet Recepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast