Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Koolhydraatarme recepten uitwisselen die geschikt zijn voor het Dr. Dukan Dieet
Gebruikersavatar
Sanne
Samen Afvallen bij vetvrij.com Ervaringen en Recepten uitwisselen
Samen Afvallen bij vetvrij.com Ervaringen en Recepten uitwisselen

Berichten: 962
Lid geworden op: 27 Aug 2002, 15:58

Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor Sanne » 15 Feb 2011, 22:32

Wat is jouw favoriete dr. Dukan Recept? in dit topic kun je recepten uitwisselen die geschikt zijn voor het dr. Dukan Dieet.

Hier volgt een greep van recepten uit het dr. Dukan blog van vetvrij.com Je kunt hier ook vragen stellen over het populaire dieet van dr. Dukan.

Wil je zelf jouw favoriete Dukan Dieet aan dit topic toevoegen en delen met anderen? Klik dan hier

Favoriete Dukan Recepten van vetvrij.com bezoekers

Colasnoepjes door Jaklien

colasnoepjes
blikje Diet Coke 33cl ontgast
2 gram agar-agar
1 eetlepel vloeibare zoetstof
Alles mixen en breng aan de kook en giet in kleine mallen.

receptje voor eierkoeken door Jaklien

* 6 eieren
* 30gr tagatose of 3afgestreken eetlepels voor wie geen grammen weegschaal heeft
* 70gr maizena
* 2eetlepels hete melk
* bakpapier
* voorverwarmde oven op 200grad

* je scheidt de eieren en klopt de eiwitten stijf tot je 2 piekjes ziet in het eiwit dan schep je er lepel voor lepel de tagatose in en laat de mixer op kleine stand draaien

* dan voeg je 1 voor 1 de dooiers toe.
als je een mooie egale gele kleur hebt mag je de warme melk langs de rand van de kom gieten en de maizena toevoegen tot je weer een glad mengsel hebt.

* stort nu het deeg op een met bakpapier beklede ovenschaal die uit de warme oven komt.

* voeg de indien gewenst de zemelen toe
(strooi de zemelen over het uitgegoten deeg zodat jeze beter mooi kan verdelen eventueel zelfs een helft met en een helft zonder zemelen.dan kan je het deel met zemelen als ontbijt gebruiken)

* zet nu de plaat op de 2de plaats van onder in de oven voor 8min of tot het deeg goudbruin en veerkrachtig is en laat afkoelen op een rooster of gewoon op de ovenplaat

tonijntartaar door katsumi

een écht aanrader.

Hebben:

1 tonijnfilet (mag een grote zijn hoor)
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel sojasaus
een fijngesnipperd bosuitje
chilicvlokken (pili-pili)

Snij de kipfilet eerst in dunne plakken en daarna in heel kleine blokjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar (zuinig met de chilivlokken!!!) en laat een half uurtje marineren in de koelkast

smakelijk!

PS Dit kan ook met zalm.

Dukan Cookies door Katsumi


heb de gewone, ze zonder chocolade gemaakt:
1 ei
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepels haverzemelen
1 eetlepel zoetstof
2-3 eetlepels yoghurt
alles mengen, hoopjes maken op bakplaat en 10-15 min op 180°.
Ik had 8 koekjes, en was van plan er 4 op te eten en er 4 te bewaren tot morgen… alleen heeft mijn zoontje van 5 net die laatste 4 opgesmikkeld haha!!

de Dukanpannenkoek door Michke

Nodig?
1,5 el haverzemelen
1,5 el magere yoghurt of kwark
1 ei
snuifje aspartaam voor zoetekauwen of snuifje zout
Zo gemaakt:
Meng de haverzemelen samen met de yoghurt en het ei in een kom.
Voeg een snuifje aspartaam of zout toe.
Vet een pan met antiaanbaklaag in met enkele druppels olie.
Bak de pannenkoek 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Eet je jouw pannenkoek ‘s morgens, dan loop je minder kans op een hongeraanval overdag.

Haverzemelen cookies door Michke


Bakpoeder 1 theelepel
Ei 1
Haverzemelen 3 eetlepels
Zoetstof 1 eetlepel
Yoghurt 2-3 eetlepels

Instructies
Verwarm de oven voor op 180C
Meng alle ingrediënten in een kom tot een dikke en gladde massa.
Giet het mengsel in een bakplaat of muffin vorm
Bak de massa gedurende ongeveer 15 minuten op 180C

Chocomouse door Michke


Ingrediënten voor 4 personen
60 gr.pure chocolade.
1 eetl.sterke koffie
4 koffiel.verse room[15%vg.]
2 eiwitten
1 eetl.fijne suiker.
Voorbereiding
Laat 60gr pure chocolade smelten met 1eetlepel sterke koffie (5min). Voeg 4 koffielepels verse room (15% vg) toe. Meng alles goed onder en laat afkoelen.
Bereidingswijze
Klop 2 eiwitten tot sneeuw, samen met 1 eetlepel fijne suiker. Voeg het stijfgeklopte eiwit voorzichtig toe aan de chocolade. Verdeel over 4 coupes en laat opstijven in de koelkast.

Courgettepannenkoek door Michke


Voorbereidingstijd: 15 minuten – Bereidingstijd: 4-5 minuten
Voor 3 personen
6 eieren
6 courgettes
1 teen knoflook
een paar takjes peterselie
zout en peper
Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Hak de courgettes heel fijn.
meng ze samen met de gehakte knoflook, gehakte peterselie en zout en peper door de eidooiers.
Spatel dan het stijfgeklopte eiwit er voorzichtig door.
Bak in een licht ingevette pan op middelhoog vuur een dikke pannenkoek van het mengsel

Taart van biscuitdeeg door Michke


Voorbereidingstijd: 30 minuten – Bereidingstijd: 40 minuten
Voor 2 personen
3 eieren
6 eetlepels zoetstof om mee te bakken
1 eetlepel vanillearoma zonder olie
7 eetlepels maizena
1/2 zakje gist

Verwarm de oven voor op 160-180 C.
klop de eidooier met de zoetstof en het vanillearoma tot een romig mengsel.
Voeg de maizena en de gist toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
bekleed een bakvorm met hoge rand en een doorsnee van 22-24 cm met bakpapier en giet het beslag erin.
Bak de taart 35-40 minuten in de oven. Haal hem (nog) warm uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.

Scampi’s diabolique: voor 4 personen door Els

24 scampi’s,1dl water, 3 eetl tomatenpuree, z&p, 1 teentje look, 1 ui,1wortel,1/2rode paprika, een scheutje magere melk.

eerst scampi’s kruiden met p&z en bakken in antikleefpan, dan groentjes erbij en laten garen, dan blussen met het water, de magere melk, dan tomatenpuree erbij en groentenbouillionblokje en uitgerperste look, verder laten garen.helemaal op het laatste nog een paar verse gehakte dragon blaadjes erbij en voor de pittige liefhebbers , naar eigen smaak kleine rode chillipeperkes fij gesnipperd. ik heb dit zelf al zo gegeten en vond het verrukkelijk!!
Voor de gasten kan je er dan tagliattelli of stokbrood bij geven.

In het origineel recept gebruikt men room ipv melk, en doet men er ook nog 2 dl wiitte wijn bij, en tomatenketchup.

Brood variant “francaise” door Marie-Louise

2 eetlepels haverzemelen
1 ei
1,5 eetlepel platte kaas
1 eetlepel droge gist

Alles mengen en op een warme plaats laten rijzen (ik zet die op de verwarming ;-) ). Onder “rijzen” moet je niet veel verstaan hoor, bij mij rijst dat maximum 2 millimeter of zo :-).

Ik doe het in een glazen kom met de diameter van een kleine pannekoek. Die kan dan zo in de magnetron. 4 minuutjes op volle kracht en dan even laten afkoelen en klaar is kees.

Pannekoekjes door Michke

1,5 el haverzemelen
1,5 el magere yoghurt of kwark
1 ei
snuifje aspartaam voor zoetekauwen of snuifje zout
Zo gemaakt:
Meng de haverzemelen samen met de yoghurt en het ei in een kom.
Voeg een snuifje aspartaam of zout toe.
Vet een pan met antiaanbaklaag in met enkele druppels olie.
Bak de pannenkoek 2 tot 3 minuten aan elke kant

Overheerlijke broccolisoep door Jacqueline

Recept.

500 gr broccoli roosjes
1 liter water
2 kruidenbouillonblokjes
bieslook
1 ui

Ui snipperen en fruiten. Liter water en bouilonblokjes erbij, als het kookt broccoli toevoegen. 10 minuten laten koken.
Dan alles in de blender gooien. Terug in de pan. Kipfilet zonder vet in stukjes toevoegen plm 200 gram, bieslook toevoegen en als je het lekker vind kun je ook nog een half bakje bressot light toevoegen.

Smullen maar!

Recept Dukan Brood door Sanne

Voorbereidingstijd: 5 minuten – Bereidingstijd: 10 minuten

Recept geschikt voor 1 persoon

Ingrediënten

1 ei
30 g magere verse kaas (bijv. petit-suisse)
1 afgestreken eetlepel maizena
1 theelepel gist

gedroogde kruiden naar smaak
pas op: geen zout !

Bereiding

meng de ingrediënten en giet het mengsel in een rechthoekige schaal van 15 x 20 cm. De laag moet minstens 5 cm dik zijn (neem anders een kleine schaal).

dek het geheel af met folie (behalve als je gebruikmaakt van de oven) en zet het 5 minuten in de magnetron op vol vermogen of minstens 10 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven. Haal zodra het brood gaar is de folie eraf en haal het meteen uit de vorm om te voorkomen dat het inzakt.

Citroencake door Joke

40gr maizena
60 gr tagatesse zoetstof
rasp en sap van een onbespoten citroen.
4 eieren.

Het eiwit opkloppen,
de andere ingredienten goed roeren.
Dan het eiwit eronderheffen.

Best in een grote ronde bakvorm en met bakpapier,
anders kleeft het aan de vorm, zelfs bij siliconen vormen.

Haverzemelen koekjes door Joke

Ingrediënten

Bakpoeder 1 theelepel
Ei 1
Haverzemelen 3 eetlepels
Zoetstof 1 eetlepel
Yoghurt 2-3 eetlepels

Verwarm de oven voor op 180C
Meng alle ingrediënten in een kom tot een dikke en gladde massa.
Giet het mengsel in een bakplaat of muffin vorm
Bak de massa gedurende ongeveer 15 minuten op 180C

Kip of kalkoenfilet door Krissie

Kipfilet of kalkoenfilet insmeren met mosterd, wat peper en zout erop, inwikkelen in rookvlees of pekelvlees en daarna wat provencaalse kruiden erop en en lepeltje water. Inpakken in aluminium folie en dan op een oven van 180 graden ongeveer 25 minuten.

Daarbij maak ik een tomatensaus: uitje fruiten, blikje tomatenblokjes erbij, peper, zout, prov.kruiden/ital. kruiden en een heel klein beetje zoetstof. Ik vind dit echt heerlijk s’avonds en zit ook behoorlijk vol als ik een groot stuk kipfilet neem.

Cake door krissie

Voor 2 personen.

- 4 eieren
- 100 gr zoetstof(leek mij zoveel dus heb ik op de gok gewoon wat druppels er in gedaan)
-de rasp van 1 citroen
- 40 gr maizena

De eiwitten stijf kloppen. Het eigeel, citroenrasp, maizena en zoetstof goed door elkaar roeren. Daarna voorzichtig door de eiwitten spatelen.

Een cakeblik bekleden met bakpapier en het mengsel erin doen.
20 min in een oven van 180 graden.

Ommelet door Krissie

1 eidooier en 2 eiwitten. In een kom met een klein beetje magere melk, peper en kruiden(ben gek van it. en prov. kruiden) roeren.
Wat plakjes kipfilet in reepjes gesneden en erdoor heen.

elzasser pizza door wendy

15 min voorbereiden, 30 minuten bereiden
voor 4 personen

35 gram maizena
2 eieren
200 gram magere kwark
250 gram jonge uitjes
200 gram magere gekookte ham (gehakt)
2 tomaten
90 gram magere verse kaas

splits de eieren. meng de maizena, eidooiers en kwark. sla de eiwitten heel stijf en spatel ze door het kwarkmengsel. schep het mengsel in een taartvorm met antiaanbaklaag. bestrooi het met de fijngesneden uitjes, voeg eventueel wat zout en peper toe en verdeel er de gehakte ham, in dunne plakjes gensenden tomaat en verse kaas over. zet het geheel 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden. serveer warm of koud

receptjes van daisje

yoghurt met zemelen
1ei en 1eiwit bakken in druppeltje olie met hesp

s’avonds mosselen of gegrilde kip 1/2 of stukje witte vis met garnaaltjes en een bearnaisesaus (staat in boek)

tussendoor kalkoen,kippewit gerookte zalm, haring, mosseltjes in het zuur
grote garnalen.

voor in 2de fase ,maak ik een grote pot soep:peterselie broccoli,prei,groene peper en ook nog veel eiwitten erbij was weer 600gr af vandaag en nu als avondeten witloof,verse spinazie en een stukje vis

Jouw Favoriete Recept Toevoegen

Wil je zelf jouw favoriete Dukan Dieet aan dit topic toevoegen en delen met anderen? Klik dan hier



Gebruikersavatar
Karen84

Re: Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor Karen84 » 18 Feb 2011, 10:28

Leuk om jullie receptjes te lezen. Ook ik ben een echte Dukan Fan en heb in de loop van de tijd een schriftje met recepten samengesteld. ik heb ze in een word bestandje gezet en zal ze later hier op het forum plaatsen, Wisselen jullie ook ervaringen uit op dit forum?

Karen

Gebruikersavatar
Karen84

Re: Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor Karen84 » 18 Feb 2011, 12:47

Zoals beloofd hier een paar van mijn favoriete receptjes. De recepten zijn afkomstig uit receptenboekjes, fora en van mijn vriendinnen. Ik hoop dat jullie er net als ik veel kook en eetplezier aan beleven.

Karen

Dukan Hartige Recepten

Recept: Dukan Mosselen met curry

Ingredienten voor 1 persoon:

- +/-1kg mosselen (maar mag uiteraard meer)
- mosselgroenten (ui, selder, wortel)
- magere melk
- currykruiden
- peper en zout
- een beetje water

Bereiden:

Doe in een kookpot een klein beetje water. Laat dit warm worden. Voeg de groenten toe en stoof ze lichtjes aan. Voeg de mosselen toe. Kruid met peper en zout. Als ze beginnen open te gaan voeg dan wat magere melk toe en kruid met curry naar smaak. Laat nog verder sudderen tot al de mosselen open zijn.

Recept: Ovenschotel met vis


Ingrediënten voor 1 persoon:

- vis naar keuze (ik neem bv kabeljauw en zalm)
- scampi's
- peper en zout
- viskruiden (bv van Piet Huysentruyt)
- chilikruiden
- 1 el light roomkaas type philadelphia
- 1/4 blokje magere visbouillon
- zilverpapier of stoomzak

Bereiden:

Kruid de vis met peper, zout, viskruiden en chili. Neem een groot stuk zilverpapier of een stoomzak en doe hier de vis in (niet de scampi's!). Gaar met zilverpapier in de oven, met de stoomzak in de microgolfoven tot de vis halfgaar is.
Doet de inhoudt in een ovenschotel en voeg er de scampi's bij.
Verkruimel het bouillonblokje over de vis.
Zet het geheel in de oven (+/-170°).
Als de vis zo goed als klaar is voeg dan de light roomkaas toe. Laat nog een paar minuutjes verder bakken.

Op groentedagen doe ik paprika, courgette, wortelen of champignons bij.

Recept: Corsicaanse kaastaart

Ingrediënten:

- 6 eieren, gesplitst
- 1 dop natrena
- geraspte schil van 1 citroen
- 500 gram ricotta

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eiwitten stijf.
- Mix de eidooiers met de natrena schuimig

(duurt een paar minuten)

- Voeg de geraspte citroenschil en ricotta toe.
- Mix goed door.

Spatel de eiwitten hier luchtig doorheen en giet het mengsel in een ronde siliconen bakvorm of springvorm. Bak 40 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm (de taart zakt dan weer wat in).

Recept: Stoofpotje

Ingrediënten voor 1 persoon:

- mager runderstoofvlees
- magere melk
- 1/2 mager rundsbouillonblokje
- sojasaus
- oestersaus
- maïzena
- peper, zout en chili of cayenne
- klein beetje water
- paprika in reepjes gesneden.

Bereiden:

Het stoofvlees bakken in een pan met antiaanbaklaag. Water bijvoegen voor aanbakken te voorkomen. Kruiden met peper, zout en chili of cayenne. Voeg het bouillonblokje en de paprikareepjes toe en roer goed om. Doe er, naar smaak wat sojasaus en oestersaus bij. Laat het geheel 15min. sudderen op laag vuur. Voeg een beetje magere melk toe. Dik de saus in met een beetje maïzena.

tip: het stoofpotje is eigenlijk het lekkerste wanneer je het de volgende dag opeet. Je kan het ook invriezen.

Recept: Gehaktballetjes


Ingrediënten:

- 300 gram kippegehakt
- 150 gram américain natuur
- 1 ei
- platte peterselie
- peper en zout
- kruiden naar smaak (bv: curry, pikante kruiden,...)
- 1 blokje magere bouillon (naar keuze)

Bereiden:

Meng de twee soorten gehakt met elkaar. Klop het ei los en meng het onder het gehakt. Snijdt de platte peterselie heel fijn of versnipper in een keukenrobot en meng het onder het gehakt. Kruid af met peper en zout en kruiden naar smaak.
Rol er grote balletjes van en laat ze 30min. rusten in de ijskast. Maak intussen een bouillon: voeg een mager bouillonblokje toe aan een liter kokend water. Voeg hier ook versnipperde peterselie aan toe. Kruid met peper, zout en de kruiden die je voor het gehakt gebruikte.

Laat de bouillon rustig pruttelen en voeg er de balletjes aan toe. Laat ze +/-3 minuten koken.

Leg de balletjes in een ovenschotel en laat ze in de oven verdergaren.

Je kan dit ook met kalfsgehakt maken maar dat eet ik zelf niet zo graag.

Je kan dit recept ook gebruiken voor een vleesbrood te maken. Gewoon alle ingrediënten (geen bouillon) mengen en in een ovenschotel doen. Afbakken in de oven.

Recept: zalmcakejes


Ingredienten en bereiden voor 1 persoon:

Oven voorverwarmen op 170°.

Los 10gr.maïzena op in een beetje koud water. Roer er 1 ei en 100gr magere platte kaas door en kruid met peper en zout. Doe er wat gerookte zalm in heel kleine stukjes bij en roer goed door.

Doe het mengsel in kleine cakevormpjes en laat +/-25 minuten bakken (ze moeten goudbruin gekleurd zijn).

Recept: Dukan Beignes

Ingredienten:

1 eetlepel tarwezemelen
2 eetlepels haverzemelen
1 ei
7 cl magere melk
specerijen keuzes
12 grote garnalen

Bereiden:

Pel de garnalen (het verlaten van het laatste deel van de staart)
Mix geluiden, ei en melk
Dompel de garnalen in dit mengsel
Schik garnalen op bakpapier
Strooi kruiden
Bak gedurende 15 minuten op 200 °


Recept: Zalm-tofubrood

Ingredienten:

- 250gr zalmfilet (of meer al naargelang je smaakpapillen)
- 200gr vaste tofu (geen zijdentofu)
- 2 eieren
- thijm
- 3- tal eetlepels gesnipperde bieslook
- Enkele druppels tabasco
- Peper uit de molen en zout naar smaak
- 2 koffielepels sojasaus (kikkoman bevat geen kh)

Bereiden:

-stoom de zalmfilets of gaar ze in de microgolf
- verbrokkel de tofu
- Tofu samen met de zalm in een foodprocessor
- Maal alles fijn
- voeg de 2 eieren toe en mix alles nog eens door
- breng op smaak met peper, zout, thijm, bieslook, soyasaus en tabasco
- vet een ovenschaal (bv vierkant glazen van Ikea) lichtjes in met olijfolie of gebruik een siliconenvorm
- stort het mengsel in de ovenschaal en bak ongeveer 20-25min (afhankelijk van de oven) op 180 graden

Recept Sausje: 75 ml magere yoghurt gladroeren met 1 teentje geperste look, ½ theelepel mosterd, 1 el fijngesneden peterselie en bieslook, peper en zout

Recept: Vispapillotte

Bereiden en Ingredienten:

- neem een groot stuk aluminiumfolie en leg er 2 stukken vis in( bvb zalmmoot en stuk koolvis)
- snij een halve of kwart ui in ringen en strooi het over de vis
- brokkel een kwart van een mager bouillonblokje over alles en kruid af naar smaak met peper of thijm of rozemarijn.
- doe er een klein beetje water bij om uitdrogen te voorkomen.
- plooi de aluiminiumfolie dicht en zet in de oven op 250 graden voor 30 min of tot de vis gaar is.

tips:

Gebruik bevroren vis want zo gaat het vocht van het ontdooien niet verloren en hoef je helemaal geen water toe te voegen het moet dan wel iets langer in de oven.

Het is ook makkelijk omdat je zo altijd snel iets kan klaar maken vis zit klaar in de vriezer
op groenten dagen kan je ook rauwe brocoli of licht voorgegaarde wortelen in de papilotte bij de vis doen

Alles is klaar in 10 minuten in de oven!

Recept: Dukan stokbrood

Ingredienten:

- 6 soeplepels haverzemelen
- 3 soeplepels tarwezemelen
- 60 gr. magere poedermelk
- 30 gr Protifar
- 15 gr maizena
- of indien geen protifar : 45 gr maizena
- een half teelepeltje zout
- een zakje gist van 11 gr.
- 100 ml lauw water
- 1 of twee soeplepels magere melk

Bereiden:

voeg de vloeistof zachtjes aan toe, als het te plat wordt, stop je!
meng de zemelen zo goed mogelijk, met de poedermelk en de maizena/protifar en het zout.
meng de gist met de lauwe vloeistof (melk/water) en giet in het midden van het deeg, goed mengen (mixen is het best) en een uur laten staan in een verwarmde omgeving.

verwarm de oven voor op 225 graden, geen microgolf, en maak uw stokbroodje of 3 broodjes (een per dag) , dit deeg plakt een beetje, maar dat is normaal, leg de broodjes op een stukje vochtig bakpapier op uw bakplaat,verlaag de temperatuur tot 200 gr. en zet het in het midden van de oven gedurende 25 à 30 minuten , zet een bakje water op de bodem van de oven, om het uitdrogen te voorkomen.


Recept: Dukan beignes met garnalem

- 1 eetlepel tarwezemelen
- 2 eetlepels haverzemelen
- 1 ei
- 7 cl magere melk
- specerijen keuzes
- 12 grote garnalen

Bereiden:

Pel de garnalen (het verlaten van het laatste deel van de staart)

Mix alles , ei en melk
Dompel de garnalen in dit mengsel
Schik garnalen op bakpapier
Strooi kruiden
Bak gedurende 15 minuten op 200 °

Recept: Dukan kipsoufle

ingredienten:

- 1 kipfilet
- 1 ei
- 1 klein kopje magere melk
- Fijne kruiden
- Zout en peper

Bereiden:

Snijd een grote kipfilet in zeer kleine stukjes.
Breng op smaak met zout en peper en voeg fijne kruiden toe.
Verhit 1 klein kopje magere melk.

Werk in 1 eidooier en de gehakte kip. Klop het eiwit totdat
stijf en werk in het mengsel, zonder al te veel kloppen onder de massa

Zet in de oven in een vuurvaste schotel op een matig vuur gedurende 30
minuten.

Recept: Viskoekje van zalm


Ingredienten voor 4 personen

- 450 gram gefileerde zalm.
- 1 rode chilipeper, grof gehakt.
- Sap van een halve citroen of een scheutje knijpcitroen.
- 1 ei
- Een stukje gember van 2,5 cm (geraspt) of gemberpoeder
- 2 theelepels kikkomansaus
- 2 stengels citroengras
- 4 lente uitjes in ringetjes
- Hand vol gehakte basilicum
- Twee eetlepels olijfolie

Bereiding:

- Snijd de zalm in blokjes en schep die met de chilipeper, het citroensap, het ei, de gemberwortel, en de sojasaus in een keukenmachine of blender.
Laat draaien tot een grof visgehakt is verkregen.

- Verwijder de harde buitenste laagjes van het citroengras (tot de laag die makkelijk kan worden doorgesneden).

- Hak het citroengras grof en schep het bij het mengsel in de keukenmachine of blender. Laat het mengsel nog 1 minuut draaien.

- Meng de bosui en de koriander door het visgehakt.

- Vorm balletjes van het zalmmengsel en druk die iets plat.

- Laat een grote antikleefpan op het vuur warm worden en giet er een scheutje olie in of gebruik een bakvel.

- Bak de viskoekjes met drie tegelijk 2-3 minuten aan elke kant. Schuif ze niet door de pan heen en weer tot ze gaar zijn, want er zit weinig vet en geen brood om het te binden in het gehakt, waardoor het makkelijk uiteenvalt. Voeg zonodig een extra scheutje olie toe.

tip: bak ze in een serveerring zodat het niet uiteenvalt en op een visburger lijkt.

Recept: Gegrilde zalm met roergebakken spinazie

Ingredienten voor 4 personen

- 4 zalmfilets van ca. 125 gr
- 1 eetl. kruiden (cajunkruiden, zonder suiker!)
- scheutje Olijfolie
- 2 eetl. Citroensap
- 800 gram Spinazie
- Teentjes knoflook met sjalotjes of ui

Bereiding:

- In een kommetje de kruiden, beetje olijfolie en citroensap goed mengen.
- De zalmfilets hiermee bestrijken en even laten intrekken.
- Op de bbq. of in de oven op 180 gr. en grill in ongeveer 8 min. roosteren.
- Spinazie wassen en goed droog slingeren.
- In wok kleine scheut olijfolie verwarmen.
- Hierin paar teentjes knoflook met sjalotjes of een ui fruiten.
- Beetje bij beetje de spinazie roerbakken. - Beetje (zee)zout erover.

Recept: Zalmterrine

Ingredienten:

- 0,5 bosje dille
- 450 gram gerookte zalm
- 25 ml melk
- 3 eiwitten
- witte peper, zout en citroensap
- 150 gram zalmfilet
- een paar spinazie blaadjes

Bereiding:

- Bekleed een cakevorm van 22 bij 8 cm met aluminiumfolie.
- Leg 3 mooie takjes dille op de bodem.
- Pureer de gerookte zalm.
- Voeg de soja melk en de eiwitten toe en meng dit tot een gladde massa.
- Voeg peper, zout en citroensap toe naar smaak.
- Hak de rest van de dille en voeg dit toe.
- Doe de helft van de puree in de vorm.
- Snijd de zalmfilet in repen.
- Haal de steeltjes van de spinazieblaadjes en laat ze 1 minuut in kokend water liggen.
- Wikkel de spinazie om de zalmfilet.
- Leg de pakketjes op de puree en doe deel 2 van de puree hier bovenop.
- Dek dit goed toe met aluminiumfolie en zet dit in een grote pan met water.
- Doe dit in een oven op 160 graden en laat dit 30 minuten pocheren.
- Laat de zalmterrine afkoelen en stort dit op een bord.
- Snij het in plakjes en serveer dit met dille

Recept: Gamba's met tros-cherrytomaatjes

Ingredienten:

- 400 gram tros-cherrytomaatjes
- verse basilicim
- 12 ontdooide gamba's
- gehakte knoflook
- olijfolie
- peper en zout

Bereiding:

Ontdoe de ontdooide gamba's van de kop en de schil. Snijd de rug van de staarten voorzichtig in zodat u het darmkanaaltje kunt verwijderen.In de meeste gevallen is deze zwart van kleur, maar het kan ook zijn dat deze transparant is.

De volgende stap is het in drieën snijden van de gamba's, Doe ze in en bakje en zet ze afgedekt in de koelkast tot u ze nodig heeft.
Snijd de tomaatjes in vieren, Snijd de basilicum in ragfijne reepjes. bestrooi de gamba's met peper en zout en bak ze in een beetje olijfolie in een antikleefpan of op een bakvel tot ze mooi bruin en krokant beginnen te worden. Meestal wrijf ik de pan van tevoren een beetje in met wat olijfolie op een stukje keukenrol

Voeg de gesneden tomaat toe en houd het vuur hoog todat de tomaat een beetje zachter begint te worden en de structuur begint te veranderen. doe de gehakte knoflook er bij en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Na een minuut of drie/vier kan de basilicum erbij en mag het vuur uit. Serveer het gerecht in een kommetje of in een diep bord.

Tip: Snijd de basilicum zo laat mogelijk om verkleuring en smaak verlies te voorkomen.

Recept: Zalmspies met kruidensalade

Ingredienten:

- 250 gram zalm (probeer een stuk te krijgen dat overal even dik is)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel fijn gehakte dille
- citroensap
- balsamicoazijn
- yoghurt
- Peper en zout

Bereiding:

- Snijd de zalm in blokjes van 3 cm.
- Meng in een kom 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, citroensap en de gehakte dille goed door elkaar.
- Knijp hierboven een teentje knoflook uit en voeg de zalm toe.
- Laat dit 30 minuten marineren.
- Maak ondertussen de kruidensalade.
- Meng 75 gram veldsla met 75 gram rucolasla met verse kruiden die je lekker vindt. (peterselie, kervel, basilicum)
- Verdeel de salade over 2 borden
- Meng voor de dressing mosterd, balsamicoazijn en een lepel yoghurt goed door elkaar en sprenkel dit over de salade.
- Rijg nu de zalmblokjes aaan spiesjes en grill dit 2 minuten per kant op een grillpan.
- Serveer de spiesjes op de salade.

Recept: Kip in kruidige yoghurt uit Marokko

Ingredienten:

- 200 ml yoghurt
- scheutje citroensap
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el korianderblaadjes, gehakt
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- 2 gedroogde chilipepertjes, uit de vijzel
- 1 tl zout
-1 kg drumsticks (8 stuks)

Bereiding:

Meng de yoghurt,citroensap,kruiden,specerijen en pepertjes met een garde.
Smeer de drumsticks in met deze marinade, en laat ze minimaal 6 uur, maar het liefs één nacht in de koelkast marineren. Schep de drumsticks af en toe om. Neem de drumsticks uit de marinade ,laat ze goed uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier . Grill de drumsticks op een niet te hete barbecue in 30 minuten gaar.
Keer de drumsticks regelmatig. Grillen in de oven kan ook. Verwarm de oven voor op 200 graden in combinatie met de grill. Plaats de drumsticks op een rooster boven een bakblik met wat water en zet deze zo laag mogelijk in de oven. Grill de drumsticks in ongeveer 45 minuten gaar. Keer ze regelmatig. Lekker met geroosterde rode en groene punt paprika's.

Recept: vissoepje voor eiwitdagen

Ingredienten voor 2 personen:

- 4 blokjes koolvis (ontdooid)
- 200 gr roze garnalen
- 600ml magere melk
- 1/2 mager visboullonblokje
- 2 eetlepels tomatenpuree

Bereiding:

- breng de melk met de boullon aan de kook,
- doe er de blokjes koolvis in en laat op het vuur staan tot de vis gaar is
- doe de garnalen er bij en laat die even warm worden,
- afkruiden met peper naar smaak.

Recept: wok van chinese kool

Ingredienten voor 4 personen:

- 1 chinese kool
- 1 courgette
- 3 paprikas
- 3 tomaten
- 1 groenteboullonblokje
- 200ml water
- 1ui
- 3teentjes knoflook
- chilliflakes of als je dat niet hebt cayennepeper of andere - pikante kruiden naar keuze

Bereiding:

- snijd de look in 4
- snijd de tomaten in geen te kleine stukken
- versnijd al de groente in reepjes
- fruit de uien en de paprikas even aan in een hete pan met wat olie ingewreven.
- blus met het water en voeg de boullon toe.
- voeg de kool en de courgette en stukjes look toe
- kruid naar wens
- voeg de tomaten pas toe als de rest bijna gaar is
- laat alles nog zo een 5 min sudderen

als het water uitkookt doe je er nog wat bij om te voorkomen dat alles aan brand

Recept: Kip Tandoori (Cruisefase)


Voorbereidingstijd: 30 minuten – Bereidingstijd: 35 minuten

Ingredienten voor 4 personen:

- 4 kippenpoten
- het sap van 1 citroen
- 4 eetlepels tandooricurrypasta
- 250 g magere yoghurt
- 1 teen knoflook, geperst
- zout en peper

Bereiding:

Haal het vel van de kippenpoten en snijd ze bij het gewricht in tweeën. Kerf het vlees een paar maal in. Leg de stukken in een ondiepe schaal en besprenkel ze met citroensap.
meng in een grote kom de currypasta, yoghurt en knoflook. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep het mengsel over het vlees. Laat het geheel minstens 6 uur marineren in de koelkast en wentel de kip daarbij twee tot drie keer goed om in de marinade.

Haal de stukken kip uit de marinade. Laat ze uitlekken en leg ze onder de grill in de oven. Gril ze in 35 minuten gaar, draai ze regelmatig om en bestrijk ze drie tot vier keer met de rest van de marinade.

Dukan Recept: Provençaalse groentetaart


- 500 gr courgette, geschild en in stukjes gesneden
- 2 rode paprika's, ook fijnsnijden
- 4tomaten, ontveld en in stukjes
- 1 fijngesnipperde ui
- 4 eieren
- 4 eetlepels magere melk
- 1 eetlepel magere platte kaas

- kruiden (peper, zout, oregano, basilicum, thijm, bieslook, naar keuze, desgewenst, ik doe het er altijd bij, look)

Bereiden:

bak alle groenten samen in een licht ingevette pan, ongeveer 20 minuten, kruiden toevoegen,klop de eieren met de melk en de kaas, en doe de groenten in een licht ingevette ovenschaal, giet het eiermengsel hierover, bak 20 minuten (als het vast is, is het klaar) in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Smakelijk met een gemengde sla

Recept: Tartaar van Tonijn


Ingredienten voor 4 personen:

- 20gr sjalotjes
- 10gr platte perterselie
- beetje olijfolie (volgens recept 1,5 dl
- 2 eierdooiers
- 20 gr mosterd
- sheutje worcesterrsaus
- 5 druppeltjes tabasco
- peper en zout
- 360 gr rauwe tonijn

Bereiden:

Meng de eierdooiers en de mosterd in een kom. Klop zachtjes terwijl u de olie toevoegt. Breng op smaak met tabasco,worcesterrsaus, zout en peper
Snij de gekoelde tonijnfilet in blokjes van 1 cm. Snij de sjalotjes fijn en hak de platte peterselie.
Meng de tonijn vlak voor het opdienen met de saus. doe de sjalotjes, platte peterselie en kappertjes erbij.

Recept: Gevulde paprika

Ingredienten:

- 500gr mager gehakt
- 2 à 3 rode paprika's
- 2 blikken gepelde tomaten (gemixt) of pelato
- 2 bouillonblokjes
- eventueel rijst voor andere leden van het gezin

Als de rest van het gezin mee-eet, zoals hier, meng ik het gehakt met 1 builtje rijst en voor mij maak ik het met alleen gehakt.

De paprika's uithollen en zaadjes verwijderen. Dus niet halveren.

Vullen met het gehaktmengsel.

De pelato in een pot met de bouillonblokjes op het vuur zetten en de paprika's erin leggen, om de zoveel tijd omdraaien zodat elke kant goed heeft kunnen garen.

Mag gemakkelijk paar uurtjes op een zacht vuurtje pruttelen.

In het volgende berichtje volgen de zoete receptjes.

Gebruikersavatar
Karen84

Re: Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor Karen84 » 18 Feb 2011, 12:55

Hier volgen mijn favoriete zoete receptjes, vooral de Tiramisu vind ik lekker. Ik heb inmiddels ook het nieuwe receptenboek, daar staan ook superlekkere gerechtjes in. Wat zijn jullie favoriete receptjes?

Karen

Zoete Dukan Recepten

Recept: Dukan Eierkoeken

Ingredienten:

- 6 eieren
- 30gr tagatose of 3 afgestreken eetlepels
- 70gr maizena
- 2 eetlepels hete melk
- bakpapier
- voorverwarmde oven op 200 graden

Bereiden:

je scheid de eieren en klopt de eiwitten stijf tot je 2 piekjes ziet in het eiwit dan schep je er lepel voor lepel de tagatose in en laat de mixer op kleine stand draaien(kan ook met klopper wat ik doe want eiwitten stijfkloppen is goed voor de armspieren en verbrand je massas calorieen mee)

dan voeg je 1 voor 1 de dooiers toe.als je een mooie egale gele kleur hebt mag je de warme melk langs de rand van de kom gieten en de maizena toevoegen tot je weer een glad mengsel hebt.

stort nu het deeg op een met bakpapier beklede ovenschaal die uit de warme oven komt.

voeg de indien gewenst de zemelen toe voor 1 of 2 dagen naar gelang hoeveel je ervan wil eten per dag ( ik doe voor 2 dagen ontbijt maar je kan het ook als tussendoortje eten)
ik strooi de zemelen over het uitgegoten deeg omdat je zo beter mooi kan verdelen eventueel zelfs een helft met en een helft zonder zemelen.

zet nu de schaal op de 2de plaats van onder in de oven voor 8min of tot het deeg goudbruin en veerkrachtig is en laat afkoelen op een rooster of gewoon op de ovenschaal

Recept: Kaastaart

Ingredienten:

- 6 eieren,
- 2 eetlepels citroensap,
- 2 theelepels vanillesuiker
- 4 theelepels plantaardige margarine of plantaardige olie
- Zoetstof = gelijk aan 30 theelepels suiker
- 900 gr. cottagecheese

Bereiden:

De oven voorverwarmen op 175° C. Doe alle ingrediënten in een mixer, mix tot ze goed zijn ver- mengd. Voeg vervolgens geleidelijk 900gr cottagecheese bij het mengsel en mix tot het mooi glad is. Doe het in een cakevorm (een smalle lange). Bestrooi eventueel met kaneel. Bak ongeveer 45 min in de oven tot de cake stevig geworden is.

Zet de oven af en laat de kaascake daar (in de oven) een uur staan, met de ovendeur open . Haal de cake uit de oven en laat hem verder afkoelen.

Nog beter : de cake een nacht in de koelkast zetten voor u hem geruikt, hij zal aan smaak winnen

Recept: Klassieke Rijsttaart

Ingredienten:

- 75gr dessertrijst
- 1/2 liter melk
- 75gr suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 100gr crème patissière
- 1 ei
- 1 bladerdeegrol
- 1 lage vorm

Bereiden:

- Warm de oven voor op 200 graden.
- Doe rijst, melk en suiker in een kookpot
- Een half uur koken.
- Je hebt nu rijstpap.
- Voeg het ei en de crème patissière toe en roer goed.
- Leg het bladerdeeg in de vorm, snijd de randjes af
- Doe de rijstpap in de vorm.
- Zet in de oven gedurende een half uur

Dukan Recept: Crème patissière

Ingredienten:

- 6 dl melk
- 5 ei dooiers
- 100gr suiker
- 50gr maiszetmeel

Bereiden:

- Kook de melk
- Klop de eigelen met de suiker wit
- Meng er het maiszetmeel door
- Giet de kokende melk op het eiermengsel
- Zet het geheel terug op het vuur
- Al roerend opkoken gedurende 1 minuut zodat de eieren garen

Recept: Chocomousse

Ingredienten:

- 7 eieren gesplitst
- 100gr pure chocolade of enkele koffielepels kankao
- 1 zakje candarel vanillesuiker

Bereiden:

klop de eiwitten stijf en voeg op het laatste de suiker er bij
smelt de chocolade au bain marie of met 2 eetlepels magere melk in de microgolf en laat wat afkoelen
klop de eigelen romig en voeg de gesmolten chocolade toe
schep nu voorzichtig het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel.
verdeel in potjes en zet 6 u in de koelkast

je kan dit de volgende dag ook nog opeten maar dan zit de kans er in dat de eiwitten weer beginnen vloeibaar worden

Recept: Dukan Wafels

Ingeredienten:

- 2 eiwitten
- 1 ei
- 2 eetlepels maïzena
- 1 / 2 pakje gist
- 2 eetlepels kaas 0%
- 1 eetlepel poedersuiker zoetstof
- 0% 1 stick Teisseire Lemon / Lime

Bereiden:

- Fit 2 eiwitten.
- In een andere kom, combineer de overige ingrediënten: eieren, maïzena, roomkaas, zoetstof, bakpoeder, siroop.
- Roer de eiwitten aan het mengsel.
- Laat het wafelijzer warmte, een papieren handdoek licht geolied op de platen draaien.

Recept: Dukan Eclairs

Ingredienten voor het deeg:

- 2 eieren
- 1 eetlepel vloeibare zoetstof
- 1 theelepel maïzena (maïzena)
- 1 theelepel vanille-aroma

Ingredienten voor de vla:

- 2 eidooiers
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel vloeibare zoetstof
- Magere melk 25 cl
- 1 theelepel aroma

(vanille, chocolade, karamel ... afhankelijk van uw smaak)

Bereiding soezendeeg: Verwarm de oven voor op 180 ° C (Th 6).klop 2 eiwitten. Meng de maïzena met 2 eidooiers, zoetstof en smaak, tot gemengd. Spatel de eiwitten door het mengsel met een spatel.

Plaats in mini-muffin pannen. Bak 15 minuten in de oven.

Ondertussen de vla make, de soezen wat laten afkoelen Dan vulling ( de pudding) spruiten van onderen met behulp van een spuitzak

Recept: Dukan Tiramisu

Ingredienten:

- 500 gram kwark
- 1/2 kopje sterke koffie
- 4 blaadjes gelatine
- klein kopje magere melk
- zoetstof
- amandelaroma
- evt. 2 "grote" plakjes dukancake (of 4 kleintjes)

Bereiden:

Week de gelatine in een bakje met koud water. Doe de kwark in een kom en roer door elkaar met zoetstof en amandelaroma (proef even voor de hoeveelheden). Doe de melk en de koffie samen in een pannetje en maak heet (het hoeft niet te koken) dan de gelatine erin oplossen en even laten afkoelen. Dan voorzichtig door de kwark roeren.

Je kunt het nu al op laten stijven in de koelkast, want zo heb je ook een heerlijk toetje.

Maar wil je de "echte" tiramisu, dan doe je een plakje cake in een schaaltje druppel er wat amandelaroma over, dan een laag kwarkmengsel, nog een plakje cake met aroma en weer een laag kwarkmengsel. Laten opstijven in de koelkast en serveren met een laagje cacoaopoeder erop.

Gebruikersavatar
Sanne
Samen Afvallen bij vetvrij.com Ervaringen en Recepten uitwisselen
Samen Afvallen bij vetvrij.com Ervaringen en Recepten uitwisselen

Berichten: 962
Lid geworden op: 27 Aug 2002, 15:58

Re: Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor Sanne » 19 Feb 2011, 07:55

Ook vermageren of afvallen met Dukan? En benieuwd naar resultaten met Dukan recepten? Honderden ervaringen van mensen die op dit moment dit dieet volgen kun je lezen op het dr. Dukan Blog Je kunt hier ook vragen stellen over het populaire dieet van dr. Dukan.


Gebruikersavatar
lotus
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje

Berichten: 1
Lid geworden op: 03 Mar 2011, 11:25
lengte: ... cm
Startdatum: 1 januari 2009
Startgewicht: ... kg
huidiggewicht: ... kg
Streefgewicht: ... kg

Re: Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor lotus » 03 Mar 2011, 11:50

brocolisoep
1.1/2 water
3 groentenbouillon blokjes
500 gr brocoli
l theelepeltje komijn
rode turkse grove peper
scheutje 0% vet koffiemelk (balance)

bouillon maken de brocoli daarin koken
dan de groenten door de blender op juiste dikte maken
met de bouillon.Dan kruiden pas op met de peper.
Serveren met een scheutje light room of koffiemelk.
Simpel erg lekker en gezond.

Gebruikersavatar
Duiveltje
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje

Berichten: 17
Lid geworden op: 13 Mei 2011, 23:06
lengte: 170 cm
Welk dieet volg jij?: Dukan
Startdatum: 13 februari 2011
Startgewicht: 77,5 kg
huidiggewicht: 55,5 kg
Streefgewicht: 62 kg
Gewicht Grafiek: Start Gewicht:
na 1 week :
na 2 weken :

Re: Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor Duiveltje » 15 Mei 2011, 19:31

Zemelenbrood :9:

pak kwark
8 eieren
koekkruiden of kaneel
16 dikke lepels haverzemelen
10 dikke lepels tarwezemelen
zoetstof

Klop het eiwit stijf
meng de overige ingredienten
meng er nu het stijfgeklopte eiwit door
doe bakpapier in een normaal broodblik en doe het deeg erin
Bak het brood op 180 graden in 75 minuten bruin

Je krijgt een normaal brood wat je in plakken kunt snijden.
Erg lekker met bv een plak rookvlees

Gebruikersavatar
Cat

Re: Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor Cat » 17 Jun 2011, 23:11

Hoi,

Het is haast geen recept te noemen, maar wel erg lekker :8: . Doe wat optimeldrink in ijslollyvormpjes, een nachtje in de vriezer en je hebt een lekker ijsje!

groetjes,

Cat

Gebruikersavatar
Marita

Re: Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor Marita » 10 Nov 2012, 15:01

Mosterdsoep (ook voor fase 1)

magere melk
fijne mosterd
grove mosterd
maizena

Een lekker recept, wat ook in fase 1 toegestaan is (maar dan wel niet teveel mosterd!!). Natuurlijk niet net zo als de echte volle soep met room, maar wel net zo overheerlijk!!

Ik doe altijd op gevoel de ingredienten erbij. Gewoon magere melk in een pannetje met een paar theelepels grove en fijne mosterd. Aan de kook brengen. Pan van vuur halen en maizena erdoorheen roeren, daarna weer zachtjes door laten pruttelen. Als het te dun is, nog een klein beetje maizena toevoegen. Je kunt hier ook nog gerookte kipreepjes of gerookte zalm aan toevoegen, maar dat doe ik niet omdat ik vegetarisch ben. In fase twee ook lekker met preiringetjes of stukjes ui.

Gebruikersavatar
datadwerg
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje

Berichten: 14
Lid geworden op: 31 Mei 2013, 14:12
lengte: 154 cm
Welk dieet volg jij?: Dukan
Startdatum: 2 februari 2011
Startgewicht: 111,5 kg
huidiggewicht: 63,3 kg
Streefgewicht: 60 kg
Gewicht Grafiek: Start Gewicht:
na 1 week :
na 2 weken :

Re: Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor datadwerg » 31 Mei 2013, 14:43

Ik zie hier recepten met pure chocolade. Deze mogen volgens mij alleen in fase 3 als feestmaaltijd. In pure chocolade zit suiker en 32% vet.

Gebruikersavatar
samfan

Sambal kip

Berichtdoor samfan » 11 Mar 2015, 12:31

Gerechtje dat mijn vriend verzonnen heeft voor drukke avonden waar weinig tijd is om te koken:

gewoon kipfilet insmeren met sambal (je kan sambal eventueel nog wel wat mixen met beetje sesamolie ofzo om iets minder straf te maken), dan gewoon op 180°C +/- 40 min afhankelijk van dikte filet :)

Gebruikersavatar
Helina
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje

Berichten: 2
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 20:35
lengte: 160 cm
Welk dieet volg jij?: Dukan dieet
Startdatum: 3 juni 2015
Startgewicht: 59 kg
huidiggewicht: 54.8 kg
Streefgewicht: 50 kg
Gewicht Grafiek: Start Gewicht: 59
na 1 week :
na 2 weken :
Na 3 weken : 55.2

Re: Wat is jouw Favoriete Dukan Dieet Recept?

Berichtdoor Helina » 29 Jun 2015, 23:19

Hoi,

Ik lees veel recepten met petit-suisse, platte kaas of verse magere roomkaas. Ik heb de Albert Heijn al regelmatig volledig doorgelopen maar ik kan deze producten nergens vinden. Waar halen jullie dit vandaan en wat staat er op de verpakking? Het enige waar ik aan kan denken is huttekase maar ik las ergens dat dat toch te veel vet bevatte en niet is toegestaan.


Terug naar “Dr. Dukan Dieet Recepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten