Pagina 1 van 1

Recept Dukan: Mayonaise met Paraffineolie

Geplaatst: 12 dec 2010, 19:12
door Pam
Er worden veel vragen gesteld over de Paraffineolie die je moet gebruiken tijdens Dukan. Het is ook belangrijk om je dosis eiwitten binnen te krijgen. Ik heb een aantal varianten om Mayonaise te maken.

Klassieke mayonaise met paraffineolie

Doe in een kom een eigeel, zout peper en 1 eetlepel azijn. Roer alles langzaam door tot de ingrediƫnten goed gemengd zijn. Voeg, al roerend, drupje voor drupje, de paraffineolie toe. Breng het geheel op smaak, zodra de saus dik begint te worden. Op dat moment voeg je mosterd toe om te mengen van de sterk gebonden saud\s te vergemakkelijken.

Groene mayonaise

Dit is een variant van de klassieke mayo. Bereiding: Doe in een kom een eigeel, zout peper en 1 eetlepel azijn. Roer alles langzaam door tot de ingrediƫnten goed gemengd zijn. Voeg, al roerend, drupje voor drupje, de paraffineolie toe. Breng het geheel op smaak, zodra de saus dik begint te worden. Op dat moment voeg je mosterd toe om te mengen van de sterk gebonden saud\s te vergemakkelijken. en voeg er flink wat fijngehakte kervel en bieslook aan toe.

Mayonaise zonder olie

Veel mensen willen minder gebruik maken van olie, hier een mayo variant zonder olie: Bereiding: Kook een ei hard. Prak het ei met de vork fijn en meng er 50 g magere kwark door. Voeg fijne kruiden toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

De Mayo kan geserveerd worden bij ieder gewenst recept.

Pam

Re: Recept Dukan: Mayonaise met Paraffineolie

Geplaatst: 18 okt 2017, 13:26
door Anonieme
Ik heb de olie vrije mayo geprobeer maar het is gwn geen mayo het is eerder een mayo dressing die je voor de salade gebruikt.

Re: Recept Dukan: Mayonaise met Paraffineolie

Geplaatst: 18 okt 2017, 13:27
door Hoi12345
Anonieme schreef:Ik heb de olie vrije mayo geprobeer maar het is gwn geen mayo het is eerder een mayo dressing die je voor de salade gebruikt.
geprobeerd*