Pagina 1 van 1

Dukan Recept: Kalfslapjes Perugina

Geplaatst: 28 nov 2010, 11:48
door Selmatje
@Pam en andere Dukan liefhebbers. Leuk om jullie ervaringen en recepten te lezen. Hier mijn favoriete recept uit het receptenboek. Ik heb het al uitgeprobeerd en ga het met kerst maken voor mijn ouders. Het is echt superlekker!

Ingrediënten

- 4 ansjovis
- 1 teentje knoflook
- 100 gram kippenlevers
- 1 eetlepel kappers
- 75 gram prosciutto
- de schil van 1 citroen
- 6 blaadjes salie
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 gram kalfslapjes
- 1 eetlepel citroensap
- zout en peper, naar smaak toe te voegen

Bereiding

Snij de eerste 7 ingrediënten in kleine stukjes.
Verhit de olie in een grote bakpan, bruin het vlees aan beide kanten.
Draai het vuur wat lager en druppel het citroensap over het vlees.
Voeg zout en peper toe.
Bak het vlees tot het gaar is.
Haal het vlees uit de pan en leg op een voorverwarmde schotel.
Bedek het vlees met aluminiumfolie.
Bak de mix van 7 ingrediënten gedurende 10 minuten
Schep op elk lapje een lepel van het mengsel.
Kook een paar lepels heet water in de lege pan
Blijven roeren en schraap daarbij de aangebakken resten van de bodem.
Giet het vervolgens over de scallopine.

Eet smakelijk!

Selma