Recept: Gestoomde vis met gember sojabonensaus

Heb jij een Recept voor Het Mentale Dieet Plan? Deel het dan hier met andere MDP-ers.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
maya
Vetvrij Starter
Vetvrij Starter
Berichten: 41
Lid geworden op: 01 jan 2006, 18:02
lengte: 163 cm
Welk dieet volg jij?: Mentale dieetplan en Turboplan
Startdatum: 3-8-2010
Startgewicht: 79 kg
huidiggewicht: 81,5 kg
Streefgewicht: 58/59 kg
Gewicht Grafiek: Start Gewicht:
3-8-2013 : 81,5
4-8-2013 : 81
5-8-2013 : 81,2
6-8-2013 : 81
7-8-2013 : 80,4
na 1 week :
na 2 weken :

Recept: Gestoomde vis met gember sojabonensaus

Bericht door maya » 25 sep 2010, 00:15

1 verse witte vis (schoongemaakt de buik)
1 el gehakte sojabonensaus (zijn nog heel uit blik)
1 gesneden in repen stuk gember (geschild)
1 tl oestersaus
2 scheuten sojasaus
2 gehakte knoflooktenen
½ tl suiker
Zout/peper
4 el olie
2 lente ui gesneden in ringen

Vooraf de stoompan waar de hele vis in past verwarmen. Heb je geen stoompan dan kun je een wok gebruiken. De wok vullen met water en dan een standaard inzetten waarop je een bord op kan plaatsen. De wok goed verhitten, zodat er veel stoom ontstaat.

De knoflook, suiker, oestersaus en sojabonensaus mengen.

De gekochte vis nogmaals afspoelen en schoonmaken door met aardappelmes tegen de richting van de schubben bewegen. Kieuwen verwijderen door in de aanhechting onder de wangen te snijden (zien eruit als hele harige wimpers in de wangen). Zodra alles zacht en glad aanvoelt is de vis schoon.

Vis droog deppen. Insmeren met zout en peper. Leg de vis op een vuurvaste schaal die in de stoompan past. Smeer de binnenkant en de bovenkant met de marinade. De gember leg je ook verdeeld in de buik en bovenop de vis.

Doe de vis in de stoompan/wok. Laat het 15 minuten stomen. Zorg er wel voor dat je vooraf hebt gecheckt dat er in de wok genoeg water zit. Tussentijds kun je het niet meer aanvullen vanwege de temperatuur verschil.
Na de 15 minuten strooi je de lente ui op de vis en laat nog eens 2 minuten mee stomen.

Ondertussen doe je de olie in een pan om dit goed heet te maken. De olie is goed heet als je kringeltjes in de olie ziet en er komt rook vanaf.

Giet beetje sojasaus over de vis en als laatste giet je de hete olie over de vis.

Dit gaat crispen en zorg voor de finishing touch.

Serveer met witte rijst.

Plaats reactie

Terug naar “Jouw Recepten voor Het Mentale Dieet Plan (database)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast