Recept: Sushi diverse

Heb jij een Recept voor Het Mentale Dieet Plan? Deel het dan hier met andere MDP-ers.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
maya
Vetvrij Starter
Vetvrij Starter
Berichten: 40
Lid geworden op: 01 jan 2006, 18:02
lengte: 163 cm
Welk dieet volg jij?: Mentale dieetplan en Turboplan
Startdatum: 3-8-2010
Startgewicht: 79 kg
huidiggewicht: 81,5 kg
Streefgewicht: 58/59 kg
Gewicht Grafiek: Start Gewicht:
3-8-2013 : 81,5
4-8-2013 : 81
5-8-2013 : 81,2
6-8-2013 : 81
7-8-2013 : 80,4
na 1 week :
na 2 weken :

Recept: Sushi diverse

Bericht door maya » 10 sep 2010, 01:44

Sushi rijst

Ingrediënten:

1 bak gekookte witte rijst (gewone witte rijst)
125 ml rijstazijn
4 el suiker
2 tl zout
1 tl sojasaus


Doe de witte rijst in een grote kom. Meng de rijstazijn, suiker, zout en sojasaus door elkaar. De suiker en zout moet in zijn geheel opgenomen zijn in de azijn voordat je dit met de witte rijst kan mengen.

Nadat alles is opgelost kun je de helft van de azijn over de rijst gieten en mengen. Even proeven of het op smaak is. Smaakt het nog flauw dan giet je wat extra azijn over.

Let op dat je wel 1/3 van de azijn overhoudt om de later de sushi rollen kunt maken.

Sushi rijst is nu klaar voor gebruik

Sushi vulling

Ingrediënten:

1 pak verse zalm
1 rolmat (Makisu)
1 gerookte makreel (ontgraat en ontvellen)
1 pak surimisticks
1 pak golden Nori (zeewierbladen)
1 tube wasabipasta
1 pot zalmkuit groot (grote oranje viseieren)
1 gesneden avocado in stengels
1 gesneden komkommer in stengels (zonder zaad) (kun je marineren in Sushiazijn hoeft niet)
1 yogofresh of cocktailsaus
1 pak gekookte grote garnalen
1 sushi omelet
1 gesneden slierten lenteuitje


(Voorbereiding Zalm)
De zalm wordt in 1 blok filé geleverd. De dunne platte kant bevat het meeste vet, dat herken je doordat het aan de uiterste zijkant van de filé zit. Dat is +- 5 cm breed van zijkant naar midden toe. Snijdt deze platte stuk af en snijdt in kleine blokjes (Kazu giri) net als je een ui snippert.

De midden stuk van de zalm is dikker dan de zijkant. Dit gebruik ik voor filé lapjes om puur(Sashimi) op te eten of om in Sushihapje te verwerken.
De middenstuk snijdt je doormidden van bovenaf naar beneden toe. Nu heb je 2 middenstukken die beiden 5 cm breed zijn en +- 10 cm lang.

Nu kun je plakken fileren door aan de korte kant te beginnen en schuin afsnijden 1/2 cm dik.

(Voorbereiding garnalen)
De garnalen snijdt je aan de buikzijde open vanaf boven naar beneden toe. Zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt. Het is de bedoeling dat je dit kan openvouwen net als een vlinder.

(Voorbereiding Nori zeewierbladen)
De zeewierbladen zijn voorbedrukt met lijnen. Deze lijnen geven aan waar je de vouw moet plaatsen tijdens het vullen en rollen.
Knip één Norivel vanaf de 4,5 lijn af. Doe dit bij alle vellen die je wilt gebruiken.

Sushi omelet

4 eieren
40 ml visbouillon
1,5 el suiker
1 snufje zout
1 el lichte sojasaus


Alle ingrediënten door elkaar kloppen.
Koekepan verhitten en een laagje ei in pan gieten even bakken tot net gaar. Ene helft over de andere helft vouwen. Een nieuw laagje ei in pan gieten. Laat laagje beetje gaar worden. De eerste laag over de nieuwste laag vouwen. De rauwe eimengsel gaat vanzelf overlopen naar de andere kant. Dit laten garen en dan eerste stappen steeds herhalen totdat het eimengsel op is.
Laten afkoelen en dan in repen snijden van 1 cm dik over de hele lengte.


Sushirol
Leg één Norivel op de rolmat. Beiden moeten horizontaal op een vlak ondergrond liggen. Schep nu de Sushirijst op de Norivel en strijk dit uit tot de 4e lijn op de Norivel. De 4e lijn is een indicatie die aangeeft dat er niet meer op moet anders kun je dit niet meer dichtrollen.

Tip
Door de lepel in de azijn te dopen blijft de rijst niet plakken. Dan kun je de rijst makkelijker uitstrijken op de Norivel.

Smeer in het midden wat Wasabipasta op 1 cm breed over de hele lengte (horizontaal)
Leg nu stukje avocado, stukjes gehakte zalm, Surimistick en viskuit op.
Nu kun je de Norivel oprollen doormiddel van de rolmat.

Zorg ervoor dat de zijkant van de Norivel aansluit aan de bovenkant van de Norivel. De 0,5 stuk Norivel die niet bedekt is met rijst moet over de andere uiteinde van de Norivel bedekken. (Net als een envelop dichtvouwen)

Door extra druk op de rolmat te leggen (beide uiteinden naar elkaar trekken) zorg je ervoor dat de rol compact/steviger wordt. Bedek met beiden handen de Sushirol (net als een stokbrood vastpakken) 10 seconden vasthouden.
Leg de rol op een plat bord en maak een nieuwe rol

Variatie
* wasabi, avocado, yogofresh/cocktailsaus, garnaal(wel doormidden gesneden), lenteui, surimistick
* wasabi, omelet, zalm, komkommer, surimistick
* gerookte makreel, yogofresh, lenteui
* wasabi, viskuit, gerookte makreel, zalm, komkommer, yogofresh, lenteui
* wasabi, viskuit, surimistick, yogofresh, gerookte makreel, lenteui

Zalm Sushi

Pak een bolletje sushirijst in je hand. Vorm dit tot een rechthoekig rijstbal. Smeer over de lengte wasabi op en leg stuk zalmfilé op.

Variatie
* wasabi, garnaal (vlindervorm)
* wasabi, yogofresh, lenteui, gerookte makreel
* wasabi, omelet, gerookte makreel, zalm filé afdekken (dunne strook Norivel om vastbinden)
* yogofresh, gerookte makreel, surimistick
* avocado, surimistick, yogofresh

Er zijn zoveel combinaties. Ik zou zeggen experimenteer en eet smakelijk.

Plaats reactie

Terug naar “Jouw Recepten voor Het Mentale Dieet Plan (database)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast