Lipton Afslankkoffie schadelijk en ongezond?

Discussieer hier mee over verschillende soorten afslankkoffie.
Post Reply
User avatar
sukkie

Lipton Afslankkoffie schadelijk en ongezond?

Post by sukkie »

Dit is een artikel van een krant uit Soudie Arabie. wie weet meer?

Gulf News - Zondag 30.5.2010

Potentieel schadelijke ingrediënten niet vermeld op etiket

Abu Dhabi Het ministerie van Milieu en Water (MOEWMOEW) heeft een verbod op de verkoop van de producten van het gewichtsverlies , Leptine Green Coffee 800 en Leptine Slimming Bag Green Tea , na laboratoriumonderzoek is gebleken potentieel schadelijke medische ingrediënten die niet zijn aangegeven op het etiket , de ambtenaren gezegd.

Obaid Juma Al Matroushi , MOEWMOEW Waarnemend directeur -generaal , een beschikking gegeven op zondag , het verbod op de producten van worden binnengebracht in de VAE en worden verkocht op de markt.

De producten werden gevonden om medische ingrediënten die niet werden opgenomen op het etiket bevatten. Ambtenaren van het ministerie zeiden dat ze werden niet geregistreerd als geneesmiddel en werden verkocht zonder recept verkrijgbaar. De producten , die worden vervaardigd door Amerika Leptine Pharmaceuticals , werden verboden in Saoedi-Arabië vorige maand nadat hij werd gevonden die zij bevatten Sibutramine.

Sibutramine was vroeger een vergunning om af te slanken , maar later geschorst te gebruiken na studies toonden het verband tot een verhoogde incidentie van hart-en vaatziekten . Ondanks pogingen om Amerika Leptine Pharmaceuticals contact, geen vertegenwoordiger beschikbaar was voor commentaar .

Vanwege het feit Leptine is hetzelfde gespeld als de populaire product Lipton in het Arabisch, en heeft een vergelijkbare Engels naam , Iain Potter , vice- president van marketing, Unilever Arabia, Noord-Afrika Midden-Oosten , een verklaring waaruit blijkt Lipton groene thee is vrij van schadelijke producten. "We willen graag alle Lipton-thee te bevestigen producten zijn gemaakt van natuurlijke thee bladeren en bevatten geen kunstmatige ingrediënten , met name die beweerde in de Amerikaanse Leptine Farmaceutische Ltds product.

Moet alle natuurlijke Lipton uit de schappen? Thee is prima maar Lipton is vrij van schadelijke producten.

Omdat Leptine is hetzelfde gespeld als de populaire product Lipton in het Arabisch, Engels en hebben vergelijkbare namen, Iain Potter, Vice President, Marketing, UnileverUnileverUnilever Gulf Unilever Arabia Noord-Afrika Midden-Oosten een verklaring afgegeven waarin wordt bevestigd dat Lipton groene thee is vrij van schadelijke producten.

Unilever Arabia zou de producent van de Lipton merk van thee graag duidelijk maken dat zij op geen enkele wijze verbonden met de Amerikaanse Leptine Pharmaceutical Ltd , waarvan het merk van Groene Thee is verboden door de FDA als Saoedi bevat sibutramine. "

"Wij willen bevestigen dat alle Lipton-thee -producten zijn gemaakt van natuurlijke thee bladeren en bevatten geen artificiële ingrediënten , met name die beweerde in de Amerikaanse Leptine Farmaceutische Ltds product, " zei hij.

bron: Gulf News 2010
User avatar
Beautyvol

Re: Lipton Afslankkoffie schadelijk en ongezond?

Post by Beautyvol »

Beste Green Coffee gebruikers,

Na een paar dagen het zelf gebruikt te hebben (met succes; 2 kilo kwijt) ben ik her en daar info aan het zoeken over dit product. Na een mail gestuurd te hebben naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg, kreeg ik het volgende schokkende antwoord. Onderstaand ter waarschuwing de e-mailwisseling en links ter info. Ook ik wil graag afslanken (van 112 naar 90) maar absoluut niet ten koste van mijn gezondheid!!

-----------------mijn vraag---------------------

Goedemiddag,

Ik heb onlangs enthousiast een kruidendrank (Green Coffee 800, van de American Leptin Pharmaceutical co.), dat aangeprezen wordt als een afslankkoffie aangeschaft.

Bij aflevering kreeg ik een briefje dat de drank niet geschikt is voor mensen met een hoge bloeddruk en hartproblemen. Toen ik dat las was ik argwanend geworden, ook omdat op de verpakking stond pharmaceutical company uit VS.

Ik heb mijn vraag of dit een veilig produkt voor Nederland is opgestuurd naar de Voedsel en Waren Autoriteit.

Die verwezen mij door naar u omdat het zich hier om een aangewezen geneesmiddel gaat, en het toezicht hiervan bij de inspectie voor de gezondheidszorg ligt.

Vandaar dat ik bij u aanklop met deze vraag. Dit produkt is erg populair aan het worden, maar wil wel graag weten of het echt een veilig, natuurlijk product is.

Kijk uit naar uw reactie.

-----------------het antwoord---------------------

Hartelijk bedankt voor uw e-mail.

Er zijn inmiddels enkele monsters Green coffee onderzocht en hieruit blijkt dat Green coffee de stof sibutramine bevat. Deze stof staat niet vermeld op de verpakking van green Coffee. Sibutramine is een geneesmiddel voor de behandeling van overgewicht. Ondertussen is in de VS en Europa de handelsvergunning voor sibutramine bevattende middelen (Reductil) ingetrokken, omdat de voordelen van het gebruik van sibutramine bevattende middelen niet langer opwegen tegen de hoge risico’s (zie link). Bij gebruik van sibutramine bevattende middelen is er een verhoogd risico op ernstige cardiovasculaire aandoeningen, zoals een beroerte of een hartaanval.

Ter afsluiting wil ik u vragen of u mij a.u.b. wilt laten weten waar u de Green Coffee 800 heeft gekocht.

Met vriendelijke groet,

.................................................. ......................
Bureau Opsporing
Inspectie voor de Gezondheidszorg
Parnassusplein 5 | 2511 VX | Den Haag | Kamer D1405
Postbus 16119 | 2500 BC | Den Haag
.................................................. ......................
T 070-3407455
F 070-3405394
------------------------linkjes----------------------------

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sibutramine

http://www.cbg-meb.nl/CBG/nl/humane-gen ... efault.htm

Wanneer je het rechtstreekse e-mailadres van de informatieanalist van de Inspectiedienst wilt hebben, stuur me dan even een berichtje.

.................................................. .................................................. ...
KENNIS IS MACHT
User avatar
Docha
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje
Posts: 1
Joined: 13 Jul 2010, 19:09
lengte: 164cm
Welk dieet volg jij?: gezond eten
Startdatum: 1 januari 2009
Startgewicht: 65 kg
huidiggewicht: 61 kg
Streefgewicht: 59kg

Re: Lipton Afslankkoffie schadelijk en ongezond?

Post by Docha »

Beste Beautyvol,

Beste Beautyvol,

Ik heb je bericht gelezen over Sibutramine dat in Green Coffee 800 zit. Zou
ik de informatie van de analist bij de inspectie mogen hebben? Ik schrik
heel erg van wat er in je mailtje staat!

Alvast bedankt!

Groetjes

Docha
Alice
vetvrij.com superfan
vetvrij.com superfan
Posts: 7770
Joined: 06 Jun 2005, 17:10
lengte: 1.79
Welk dieet volg jij?: Mijn eigen ding
Startdatum: 03 januari 2022
Startgewicht: 104.6- ?
huidiggewicht: Te veel
Streefgewicht: 89.9 kilo
Gewicht Grafiek: 03-01>
10-01>
17-01>
24-01>
31-01>

Re: Lipton Afslankkoffie schadelijk en ongezond?

Post by Alice »

pff heftig zeg!, en dan te bedenken dat de meeste mensen die er nu bezig zijn ,van alles kunnen overkomen met die koffie..moet er toch niet aan denken.

Ik heb in begin ook getwijfeld...zal dat wat voor mijn zijn, drink dagelijks best veel koffie en jee je kunt afvallen, heb het toch maar niet gedaan...ook omdat het weer geld kost, okee je gewone koffie ook wel..maar daar kun je niet ziek van worden..

Ben helemaal terughoudend geworden van al die produkten waar je geld voor moet neer leggen...het helpt soms geen ene sier...okee even..

Net zoals bij herbalife..jaja ook al eens gedaan...heel veel geld er voor uit gegeven..was ook bijna op mijn streefgewicht...maar omdat het te duur was gestopt..en de kilootjes kwamen er weer aan..en aan...tot over de 100 kiloo...nee ik heb wel wat geleerd met afvallen...zoals ik het nu doe...met af en toe ook iets lekkers, gaat het helemaal goed komen..

Ik wens iedereen veel succes met afvallen!...
Volg vetvrij.com ook via Facebook, Twitter en Google+
Op weg naar mijn streefgewicht! Never give up!!
User avatar
Guest

Re: Lipton Afslankkoffie schadelijk en ongezond?

Post by Guest »

Green Coffee 800 verhoogt kans op hartaanval, nierklachten en beroerte
Monday 2 August
De Nederlandse inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) heeft een onderzoek gelast naar het zogeheten afslankproduct Green Coffee 800 van Leptin. De inspectie heeft bij verschillende leveranciers beslag laten leggen op het product. Aanleiding voor het onderzoek en in beslagname is de stof sibutramine. Deze zeer giftige stof is door de Nederlandse Voedsel en warenautoriteit in deze Green Coffee 800 gevonden. Dit meldt de Ware tijd vandaag.

Wie subutramine gebruikt loopt volgens de inspectie voor de gezondheidszorg een verhoogd risico op hartaandoeningen en het krijgen van een beroerte. Ook kunnen er op langere termijn ernstige nier en leverklachten ontstaan. Om die reden is een handelsvergunning voor deze giftige substantie in Europa en de Verenigde Staten van Amerika (VS) ook ingetrokken. Het gebruik van Green Coffee 800 wordt door deskundigen ten zeerste afgeraden.

Green Coffee 800 is ook in Suriname verkrijgbaar bij verschillende Chinese supermarkten. Het product, dat in een doos met zakjes is verpakt, komt oorspronkelijk uit China maar wordt via een omweg (VS) gedistribueerd. Gebruikers krijgen zo de indruk alsof het zou gaan om een Amerikaans product, terwijl het oorspronkelijk uit China komt.en nu is het nu wel schadelijk of niet ik wil duidelijke antwoord van de verkopers ik heb green coffee via smart sense besteld maar volgens internet is dat ook niet goed
User avatar
Jane59
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje
Posts: 2
Joined: 03 Aug 2010, 16:27
lengte: .1.63.. cm
Welk dieet volg jij?: Gewoon gezon eten
Startdatum: 2-08-2010
Startgewicht: .85.. kg
huidiggewicht: 85... kg
Streefgewicht: .70.. kg

Re: Lipton Afslankkoffie schadelijk en ongezond?

Post by Jane59 »

Soortgelijk bericht lees ik ook in een Surinaamse krant. ????????????
http://www.suriname.nu/101/gfcnieuwssuriname.html

Importeurs giftige Green Coffee 800 niet blij met berichtgeving
Tuesday 3 August

PARAMARIBO- Na onze berichtgeving gisteren, over het feit dat de Nederlandse inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) een grootschalig onderzoek heeft gelast naar het zogeheten product Green Coffee 800 van Leptin, kreeg onze nieuwsdienst veel reacties van verschillende importeurs van het product uit zowel Suriname evenals het buitenland. Duidelijk is dat de importeurs niet blij zijn met de berichtgeving en claimen dat er veel nep coffee 800 in Suriname te koop is.

Rajesh Siewnath, schreef ons het volgende: “ In mei 2010 heb ik tijdens mijn verblijf in Suriname, op verzoek van iemand in Nederland, 3 pakken van deze Green Coffee 800 gehaald bij een Supermarkt aan de Johannes Mungrastraat. Toen ik het bij terugkomst gaf aan de persoon in kwestie, bleek het een imitatie variant te zijn.”

Desgevraagd zegt dokter Robbert Roemer aan onze redactie, dat de resultaten van het onderzoek, welke is uitgevoerd door de Nederlandse inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) schokkend is. Roemer: “ Het is te gek voor woorden dat men een giftige stof als sibutramine in deze zakjes met Green coffee 800 heeft vermengd. Deze substantie is schadelijk voor het menselijk lichaam. Ik raad het een ieder af ongeacht of het gekocht is in Suriname of welk ander land dan ook. Wij weten dat de koffie van oorsprong uit China komt. De controle op Chinese poedertjes is over het algemeen zeer matig”, zegt de medische specialist.

Aanleiding voor het onderzoek en in beslagname is de stof sibutramine. Deze zeer giftige stof is door de Nederlandse Voedsel en warenautoriteit in Green Coffee 800 gevonden. Wie subutramine gebruikt loopt volgens de inspectie voor de gezondheidszorg een verhoogd risico op hartaandoeningen en het krijgen van een beroerte. Ook kunnen er op langere termijn ernstige nier en leverklachten ontstaan.

Om die reden is een handelsvergunning voor deze giftige substantie in Europa en de Verenigde Staten van Amerika (VS) ook ingetrokken. Green Coffee 800 is ook in Suriname verkrijgbaar bij verschillende Chinese supermarkten. Het product, dat in een doos met zakjes is verpakt, komt oorspronkelijk uit China maar wordt via een omweg (VS) gedistribueerd. Gebruikers krijgen zo de indruk alsof het zou gaan om een Amerikaans product, terwijl het oorspronkelijk uit China komt.
User avatar
Jane59
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje
Posts: 2
Joined: 03 Aug 2010, 16:27
lengte: .1.63.. cm
Welk dieet volg jij?: Gewoon gezon eten
Startdatum: 2-08-2010
Startgewicht: .85.. kg
huidiggewicht: 85... kg
Streefgewicht: .70.. kg

Re: Lipton Afslankkoffie schadelijk en ongezond?

Post by Jane59 »

Dit klinkt erg verontrustend. :3: Er zal toch meer aandacht hieraan besteed moeten worden in de Nederlandse media.
Post Reply

Return to “Koffiedieet en Afslankkoffie”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest