Uitleg over het Mentale Dieet Plan - MDP Dossier

Vragen en antwoorden over het Mentale Dieet Plan. Het MDP Dieet van Katja Callens is ook bekend ale het 'weg met die kilo's dieet' en het Turboplan.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sjorsk
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje
Berichten:4
Lid geworden op:16 feb 2010, 14:23
lengte:180
Welk dieet volg jij?:Het mentale dieet
Startdatum:1 januari 2009
Startgewicht:98
huidiggewicht:88
Streefgewicht:80
Uitleg over het Mentale Dieet Plan - MDP Dossier

Bericht door sjorsk » 25 aug 2010, 11:05

Uitleg over het Mentale Dieet Plan

In dit 'verslag' vertel ik het één en ander over het mentale dieet plan. Ik hoop mensen hierdoor wat in te lichten over dit dieet. Ik maak gebruik van het dieet boek: Het mentale dieetplan, en ook van een website: vetvrij.com De informatie van deze twee bronnen hebben me erg geholpen en daarvoor krijgen ze me dank. Ik hoop dat mensen hier wat aan hebben gehad, dat ze er iets van geleerd hebben.

Mentale Web Clinic

Heb je behoefte aan extra ondersteuning of denk je dat je niet de discipline hebt om zelfstandig af te vallen? Kies dan voor het MDP Webclinic Pakket. Naast de basis ontvang je iedere week een leuke en informatieve video waarin MDP coach Mariska je stap voor stap door Het Mentale Dieet Plan loodst. Je leert hoe je de juiste 'mindset' voor jezelf creeërt zodat jij jouw doel zeker gaat bereiken. Je kunt het zien als een wekelijks consult bij een diëtiste!

MDP Recepten

Wil je kennismaken met MDP recepten? Download dan gratis het MDP Receptenboek

Mentale dieet plan

Om te beginnen, moet er even tijd worden besteed aan de naam van dit dieet. Allereerst, wat bedoelen ze met het 'mentale' aspect. Dit is misschien wel het belangrijkste aspect ook, waarin dit dieet zich onderscheid van andere. In dit boek zijn een aantal oefeningen die je moet uitvoeren. Deze oefeningen zijn gebaseerd op Neuro linguistic Programming (NLP, een tak in de psychologie) en werken erg goed voor je motivatie! Vervolgens, krijg je een E-coach. Dit houd in dat de schrijver van het boek, Katja Callens, om de zoveel tijd een email schrijft waarin ze oefeningen geeft die je moet doen en ze helpt jou door te zetten door diverse tips en succes verhalen.

Volgende aspect: Het mentale dieet, is een dieet waarin calorieën tellen niet van toepassing is. Je mag eten wat je wilt, maar je moet een bepaalde volgorde aanhouden, hiervoor is een schema zodat je een makkelijk overzicht houd van wat je mag eten op een dag. Ook in het boek, zijn diverse lijsten die uitleggen wat je eten mag. Deze lijsten zijn onderscheiden in Proteinë, Koolhydraten en zuivelproducten. Ook, de wekelijkse emails bevatten lijsten waarin nog meer goede gerechten worden verklapt die je mag hebben als je dit dieet volgt.

Ten derde, is dit dieet ook een plan. Het spoort je bij de eerste pagina al aan om meteen een schrift te pakken en beginnen met schrijven over jou doel gewicht en meer. Ze hamert op het punt dat je moet weten wat je wil bereiken met zo'n plan, want anders kom je nergens. "Als je niet weet waarheen je gaat, zal je verdwalen" - Tony Robbins (NLP coach) Ten slotte, wil ik je graag vertellen over de website. Op deze website kan je enkele reacties lezen over de resultaten van dit dieet. Een andere leuke bonus van deze site, is dat je je kan opgeven voor emails waarin je allemaal tips krijgt. Dit is volkomen gratis, en de tips werken goed. Dus voordat we verder gaan met het uitleggen over Het Het mentale dieet, wil ik graag dat je je opgeeft voor die emails ( Het is tenslotte gratis mensen, plus je krijgt een beter beeld wat voor dieet het is )

Wat is het?

Zoals gezegd, is het essentieel om een speciale volgorde aan te houden qua eet gedrag. In het boek word een schema gegeven, met hierop 3 verschillende fases:

Dit schema moet je gedurende het dieet aanhouden om je lichaam en metabolisme te verassen, waardoor het meer moeite gaat doen om je calorieën te verbranden.

Waarom werkt dit dieet?

De achterliggende gedachte van dit dieet is om jou metabolisme te verassen, hierdoor zal je meer calorieën verbranden in rust. Het dieet geeft simpele, maar zeer effectieve tips waardoor je ervoor zorgt dat je niet over-eet; ze vertelt bijvoorbeeld over de voordelen van het veel drinken van water (o.a. verlaagt het je hongers-gevoel, maar nog meer dingen) Het andere effectieve aspect van dit dieet zijn de mentale oefeningen, die gebaseerd zijn op NLP.
Deze oefeningen, zoals visualisatie, worden uitgelegd en ze raad je aan om deze oefeningen dan ook eerst te doen voordat je weer verder gaat lezen. Een groot deel van NLP word gebruikt over de hele wereld om mensen te stimuleren, positiever te worden, meer succesvol en zo maar voort; met andere woorden, deze oefeningen zijn niet lut raak verzonnen en werken gewoon goed.

Vervolgens vertelt ze zeven manieren om vet te verbranden, zoals eet ontbijt om het verhongeringssysteem van de mens niet te activeren. Het verhogen van het aantal maaltijden wat je per dag eet; meer maaltijden, maar smallere porties zorgen ervoor dat je metabolisme altijd voorzien is van voedsel wat moet worden verbrand. Ze vertelt over deze manieren uitgebreid en ligt het in simpele woorden uit.

Hierna, word in het boek uitgelegd waarom sommige 'wondermiddeltjes' niet werken. Ze ontkracht dus de fabeltjes. Ze verteld ook uitgebreid welke producten je echt niet moet halen en spendeert hier ook ruim veel pagina's aan. Het boek eindigt met een dosis motivatie, ze verteld over hoe je het moet aanpakken en dat de actie van jou moeten komen, ze hamert nog steeds op de mentale tips en oefeningen. Hierbij is dan ook een checklist gemaakt waarin in je kunt aanvinken of je de stappen hebt gevolgd of niet, erg handig. Op het eind daarvan kan je je score optellen en zo kan je van week tot week kijken hoe je resultaten
zijn.

Conclusie, het is een fijn boek waarin veel informatie word gegeven over mentale oefeningen, over welke manieren je vet-verlies bevordert en hoe je dat moet doen. Ook, geeft ze schema's met voedsel wat goed voor je is, als je dit dieet volgt. Daarnaast geeft ze ook nog schema's waarin het veelgebruikte etenswaar staat maar wat je eigenlijk niet hoort te eten.

Koolhydraten

Er zijn veel goede en slechte koolhydraten, maar het makkelijkst om te onthouden is simpelweg: Welke Koolhydraten mag je NIET eten. Hieronder een lijstje met producten welke niet goede koolhydraten bevatten ( snelle koolhydraten, of een teveel aan koolhydraten)

Proteïne

Proteïne zijn erg belangrijk voor je lichaam, en zijn dan ook essentieel voor dit dieet; met name voor de Alfa en Beta dagen. Hier dan ook een lijstje met proteïne rijke producten.

Zuivelproducten

Voor de zuivel liefhebbers hier een zeer kort lijstje met producten die zoiezo prima zijn om te eten tijdens dit dieet.


Mentale Dieet Plan Alfa en Beta Recepten

Er staan veel recpeten voor het Mentale Dieet Plan op de website: https://www.vetvrij.com De desbetreffende pagina waarop deze recepten kunt u hier vinden

Laat graag een reactie achter als blijk van dank aan vetvrij.com en aan de mensen die de recepten hebben ingezonden, ik denk dat ze dat erg op prijs zouden stellen. Dit soort websites hebben altijd mijn bewondering, ze helpen mensen echt te informeren en elkaar te steunen. Mijn dank aan hun, en soortgelijke websites, is erg groot.

Overigens, misschien weet u zelf wel een paar goede en lekkere recepten, in dat geval kan je het ook naar hun sturen zoals op die pagina staat vermeld. We moeten elkaar tenslotte altijd helpen en steunen, dat motiveerd elkaar en zorgt voor inspiratie onder de mede-diëters! De recepten beginnen op de volgende bladzijde.

Er zijn natuurlijk veel meer recepten te vinden op internet, je hoeft maar te zoeken op: proteine rijken recepten, of 'lekkere groente' en u zult talloze opties vinden. Deze recepten hieronder kunt u gewoon gebruiken en ik hoop dat ze een beetje aangeven wat voor soort dingen je mag eten!

Een ander boek, waar vetvrij.com het over heeft is het volgende:

Fit in 90 dagen receptenboek

Speciaal voor het Mentale Dieet Plan hebben Inge en Yvon een receptenboek geschreven met
lekkere en gezonde MDP proof recepten. Dit receptenboek bevat onder andere:

15 Ontbijten
15 Lunches
15 Snacks
15 Avondmaaltijden

Zelf Combineren

Deze website (vetvrij.com) heeft ook nog een lijst gemaakt met producten die je kan eten tijdens het Mentale dieet plan. Wederom, dank aan hun en als u de recepten en lijst kon waarderen, laat dat dan merken op hun site in vorm van reacties.


Aanvullende regels

- Kies maximaal 3 producten uit een categorie.
- Zorg dat tussen de maaltijden in minimaal een tijd van 2 tot 2,5 uur zit.
- Producten altijd bakken in(liefst olijf) olie.
- Groenten zonder toegevoegde suikers.

Veel gestelde vragen

Vraag: Is het Het mentale dieet alleen online verkrijgbaar?
Antwoord: Ja, het MDP is zelfs alleen een digitaal boek, en niet papier/boek vorm te kopen.

Vraag: Kan je het boek op meerdere PC's openen?
Antwoord: Ja, het is mogelijk.

Vraag: Vanaf welke leeftijd is dit dieet geschikt?
Antwoord: Gebruik gezond verstand, dit is natuurlijk niet voor een persoon die nog in de groei is.
Ook moet je oud en verantwoordelijk genoeg zijn om de mentale oefeningen serieus uit te voeren.

Vraag: Mag je koffie of thee drinken?
Antwoord: Ja dit mag, beide dranken bevatten weinig calorieën. Neem alleen geen suiker erbij!

Vraag: Mag je brood eten?
Antwoord: Ja, mits het volkoren brood is, en als je het mate eet.

Vraag: Moet je lang wachten om het boek te downloaden?
Antwoord: Nee, naar betaling kan je het boek direct downloaden, je krijgt een website-link naar je
email toegestuurd, op die link kan je de bestanden downloaden.

Vraag: Mag je het vlees gewoon bakken ?
Antwoord: Ja, maar het liefst met olijfolie (is gezonder) maar koken is natuurlijk wel beter aangezien
je dan minder vetten binnen krijgt, en dus niet TE veel. Daarom, ja het mag, maar niet voor elke
maaltijd!

Vraag: Kan ik dit dieet volgen als ik vegetariër ben?

Antwoord: Ja, maar het is wel iets moeilijker, aangezien proteïne rijke producten voornamelijk vlees
zijn. Maar geen nood, als je simpelweg even op google zoekt voor 'vegetarische proteïne producten'
of iets in die trant, dan kan je gewoon het dieet volgen.

informatie over de auteur van dit artikel

De bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld door Sjorsk. Wil je meer informatie bezoek dan de website van Sjorsk: http://lekkerdun.blogspot.com/

Gebruikersavatar
Linda van de Made

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan

Bericht door Linda van de Made » 25 aug 2010, 16:34

Hallo sjorsk, Ik heb een vraagje, ik heb je verhaal gelezen en ben benieuwd of je deze informatie uit eigen ervaring geschreven? ik bedoel, ben je zelf ook afgevallen met dit dieet?

groetjes van Linda

Gebruikersavatar
Mirandastaps

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan

Bericht door Mirandastaps » 25 aug 2010, 19:16

Bedankt dat je dit met ons wil delen Sorsk! Het is me door deze post een stuk duidelijker geworden hoe het Mentale Dieet Plan in elkaar steekt. Er zit wel degelijk een filosofie achter die me erg aanspreekt. Tot nu toe heb ik veel verchillende diëten gevolgd van Sonja Bakker tot Cambridge en Herbalife maar niets heeft tot het gewenste resultaat kunnen leiden.

Ik ben door deze informatie overtuigd en ga er ook mee aan de slag.

Miranda :8:

Gebruikersavatar
Jessys

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan

Bericht door Jessys » 09 aug 2011, 17:52

Bedankt voor je verhaal. Naar aanleiding hiervan heb ik besloten om ook te beginnen. Zijn er nog meer starters?

Jessys

Gebruikersavatar
lian1306
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje
Berichten:1
Lid geworden op:25 mei 2011, 06:58
lengte:.170.. cm
Startdatum:25 mei 2011
Startgewicht:.82.. kg
huidiggewicht:...82 kg
Streefgewicht:...75 kg

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan

Bericht door lian1306 » 05 okt 2011, 08:14

hallo,

Heb je misschien ook tips of recepten voor het turboplan.
Groetjes

Gebruikersavatar
Maggys

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan

Bericht door Maggys » 05 okt 2011, 09:02

lian1306 schreef: Heb je misschien ook tips of recepten voor het turboplan.
Hoi Lian,

Recepten voor MDP kun je op het MDP forum vinden
Of download het 101 recepten beok van MDP

Ben je al begonnen? hoeveel wil je afvallen?

Maggy

Gebruikersavatar
Sash
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje
Berichten:1
Lid geworden op:10 jan 2012, 22:06
lengte:170 cm
Welk dieet volg jij?:MDP
Startdatum:9 januari 2012
Startgewicht:73 kg
huidiggewicht:73 kg
Streefgewicht:65 kg
Gewicht Grafiek:Start Gewicht:
na 1 week :
na 2 weken :

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan

Bericht door Sash » 10 jan 2012, 22:10

Hoi!

Ik ben nog maar net begonnen met het MDP maar kom ergens niet helemaal uit. Ik begrijp niet echt welke kaas nu wel of niet mag. In haar recepten komt vaak gewone kaas voor (jong belegen bijvoorbeeld), volgens mij valt dit onder de noemer harde kaas. Maar elders lees ik weer dat je harde kazen moet vermijden...

iemand enig idee wat nu eigenlijk de bedoeling is?

Gebruikersavatar
Mascha

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan

Bericht door Mascha » 11 jan 2012, 07:43

Hoi Sash,

Zelf volg ik het plan niet maar er staan veel reacties en ervaring op het mdp blog. Misschien dat ze je daar verder kunnen helpen.

Succes

Gebruikersavatar
robert

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan - MDP Dossier

Bericht door robert » 02 dec 2012, 21:21

Bedankt voor het uitgebreide verslag. sinds een aantal jaar ben ik overtuigd vegetariër en mijn vraag is of ik het mentale dieet plan dusdanig kan aanpassen zodat het geschikt is voor een vegetarisch eetpatroon. Dus zonder vlees, maar ook geen vis.

Robert

Gebruikersavatar
bonyies
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje
Berichten:2
Lid geworden op:06 jan 2013, 22:06
lengte:161 cm
Welk dieet volg jij?:Mentale dieet plan
Startdatum:7 januari 2013
Startgewicht:90 kg
huidiggewicht:90 kg
Streefgewicht:60 kg
Gewicht Grafiek:Start Gewicht:
na 1 week :
na 2 weken :

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan - MDP Dossier

Bericht door bonyies » 06 jan 2013, 22:19

Hoi allemaal!
Ik ben vandaag begonnen aan het MDP en ik heb een aantal vragen:
1. mag je op een gamma dag proteïne shakes gebruiken?
2. op welke dagen mag je zuivel gebruiken? Niet op een Gamma dag toch? Dat vind ik niet helemaal duidelijk?
3. mag je i.p.v. kwark ook griekse yoghurt gebruiken?
Bedankt alvast voor eventuele reacties!

Bonnie

Gebruikersavatar
mariska

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan - MDP Dossier

Bericht door mariska » 10 jan 2013, 22:33

Hallo Boyies,

Probeer deze vraag eens te stellen op het mdp blog, daar is het op dit moment gezellig druk!

succes!

Mariska

Gebruikersavatar
katje

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan - MDP Dossier

Bericht door katje » 18 jun 2014, 15:39

Ik begin morgen met het MPD, maar enkele dingetjes zijn me niet geheeld duidelijk.

Er staat dat je op een gamma-dag enkel proteïnen mag eten en geen zuivel, maar in een recept voor een gamma-dag vind ik wel melk (om een omelet te maken). Mag zuivel dan wel? En hoe zit het dan met kaas en yoghurt? Mogen die dan wel of niet op gamma-dagen?

In het turboplan zie ik elke dag ontbijtbroodjes terugkomen. Wat zijn dat eigenlijk? Ik vermoed dat het geen gewone broodjes zijn, want anders heb je meteen koolhydraten binnen en da’s niet de bedoeling.

Ik vind ook weinig gamma-recepten, en heb hier weinig inspiratie voor. Ik heb de 20 heerlijke recepten gedownload, maar de meeste zijn voor alfa- en beta-dagen. Ik vind het moeilijk om het eten op een gamma-dag aantrekkelijk te maken. Ik zit niet graag zo maar met een droge biefstuk voor mijn neus (om het extreem voor te stellen). ;-)

Deze vragen zijn misschien al eerder gesteld, sorry hoor.

Gebruikersavatar
Wil

Re: Uitleg over het Mentale Dieet Plan - MDP Dossier

Bericht door Wil » 02 jul 2014, 21:48

Hoi, ik heb gister het MDP en het turbo plan aangeschaft, maar weet met de eerste fase van het turboplan (en de gamma dagen, al mag je dan nog noten eten als tussendoortje) ook geen raad. Eieren zijn een mogelijkheid, maar aan dat maximum van 4 eieren per week zit ik dan zo... Vis en zeedieren krijg ik echt niet weg, en wild vind ik ook niet lekker, al helemaal niet zonde sausje. In de eerste turbo fase mag je dan ook nog geen noten of soja of tofu, blijft voor mij eigenlijk alleen kip en biefstuk over wat ik lekker vind... Maar om daar nu 11 dagen op te teren....
Wie helpt mij met inspiratie en tips? Wil echt graag 25 kilo afvallen....

Plaats reactie

Terug naar “Het Mentale Dieet Plan Ervaringen Forum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast