Pagina 1 van 1

Prodimed Recept: Andijvie met aardappelpuree

Geplaatst: 12 mar 2011, 18:37
door gaatlukken
Vandaag een soort Italiaanse-Nederlandse variant van Andijvie gemaakt. Heel goed gelukt.

Hij is geschikt voor fase 1:

Ik ben zelf uitgegaan van een zak gesneden andijvie (panklaar). Was de andijvie en doe hem met beetje water in pan met deksel en laat slinken. Af en toe omroeren.
Giet af en duw het meeste water uit de andijvie.

Zet intussen een kookpannetje op het vuur. Doe de andijvie over in de hete pan en roerbak hem wat droger. Voeg nu een scheut olijfolie toe en kruid de andijvie met fairtrade gedroogd kruiden met tomaat en olijf (of bruschetta kruiden), wat zeezout en peper. Doe nog een schepje gebroken lijnzaad er bij (goed voor je!). Door de olijfolie wordt het al meteen smeuïg.

Maak intussen de aardappelpuree maar gebruik MEER water (1,5 dl ipv 1 dl). Doe nog wat peterselie door de aardappelpuree voor extra smaak. Giet/schep de puree (hij is nu bijna gietbaar v.w. meer water) door de andijvie, roer door en verhit zodat het weer wat droger wordt.

Door zowel de olijfolie als de aardappelpuree krijgt de andijvie een lekkere smeuïge structuur. Nog wat extra gemalen peper erover. Klaar!