Pagina 1 van 1

Start-to-Run

Geplaatst: 18 apr 2007, 13:38
door Milla75
Zonde dat hier nog geen onderwerp staat :rollsmile: Dus als nieuwelingetje hier, wil ik de eerste zijn om hier iets te plaatsen :p
Ik ben nu de zesde week bezig met lopen. Het is echt opbouwend lopen en het gaat supergoed. Ik deed al jaren niets meer van sport, sukkelde met mijn rug en had totaal geen conditie.
Het is verbazend hoe snel je vooruit gaat en ongelooflijk maar waar: mijn rugpijn is niet verslecht. Ik heb een uitstulping aan de onderste wervels (bijna-hernia) en blijkbaar verstevigen mijn spieren wel goed waardoor ik de wervels minder belast. We trainen wel op een finse piste, dus zachte ondergrond. En ik heb me ook goede loopschoenen aangeschaft.
Het is soms wel zwaar maar heb nog nooit moeten opgeven, en na afloop heb je zo'n fijn gevoel!
Het helpt ook nu ik gestart ben met het vv-dieet. Hoop dat ik snel mijn streefgewicht bereik, en dat ik natuurlijk wat op gewicht blijf :-)
Groetjes :winkiss:

Geplaatst: 23 apr 2007, 14:53
door Cher
Is het dan de bedoeling dat je later voornamelijk gaat hardlopen? :flucht:
Ik vind wandelen en hardlopen allebeu eigenlijk niks, alleen wandelen in de stad of op het strand met de honden vind ik leuk.
Vind sporten sowieso niet veel aan, maar ja...het moet toch!

Morgenavond weer naar de sportschool een uurtje BBBB doen en woensdag wat cardio en dan donderdag weer BBBB.
Normaal ga ik maar 1 of 2x in de week, maar nu nog wat vaker voordat het echt zomer is ;D

Sport je fit in 2008!

Geplaatst: 05 jan 2008, 10:02
door Elisa
Inderdaad, verbazingwekkend dat er zo weinig sporters zijn onder de afvallers.
Het lijkt mij ook dé combinatie om de extra pondjes kwijt te raken: letten op wat je eet & bewegen.
Is wandelen of hardlopen niks voor je, in de sportschool cardio-oefeningen doen te veel gevraagd? Nou, dan ga je toch lekker dansen (bewegen op muziek) of zwemmen? Alleen maar minder eten, of tijdelijk anders eten...dat werkt niet.
Hup, in beweging! Elke dag 30-60 minuten spieren opbouwen, vet verbranden! :13:

Re: Start-to-Run

Geplaatst: 15 jan 2008, 16:28
door Fluis
Ben ik het helemaal mee eens. En het scheelt al als je i.p.v. de auto af en toe de fiets pakt. Ik moet wel want mijn school staat 8,3 km van mijn huis vandaan, en ik heb geen rijbewijs. En openbaar vervoer is echt niet te doen. Dus hup, op de fiets!!

Re: Start-to-Run

Geplaatst: 16 jan 2008, 19:19
door Jolante
Hehey!

Ik doe sinds november vorig jaar elke dinsdag en donderdag avond sporten, bodypump (met gewichten op lekkere muziek trainen) en yoga (rek en strek oefeningen!)
En wat een energie krijg je daarvan zeg!
Aan het begin van de les denk je pfffff maar aan het eind weer als herboren.. en de kick want door dat bodypump zijn mn biceps iets groter geworden en als ik dan uiteindelijk op mn streefgewicht zit (het meeste vet weg tussen mn spieren en mn huid) dan zijn die spieren ook mooier zichtbaar.. wat een fanatiekeling ik he haha maarja heb 93 gewogen en ben vet geweest dus weet nu ook wat het is om niet meer vet te zijn.. dus ben supergemotiveerd!

Re: Start-to-Run

Geplaatst: 25 jun 2008, 20:05
door Typmiepie
Ik was ook benieuwd of het wandelen is of hard lopen... want hardlopen lijkt me niet zo prettig met een bijna hernia in je rug...

Ik heb ook een dubbele hernia met nog geen zenuwbeklemming gelukkig... Ik ga nu naar de fysio fitness en dat bevalt me goed qua begeleiden... Het bewegen is echt een crime: veel pijn... Maar ja, het is voor het goede doel: spieren sterker krijgen!

En verder wandel ik nog met onze hond en ga op de fiets naar het winkelcentrum. Neem vaker de trap dus... met het bewegen kom ik wel aan een half uur per dag.

Re: Start-to-Run

Geplaatst: 07 apr 2012, 09:33
door Fruiteter
Ja, afvallen en sporten valt prima te combineren! zeker als je het juiste eten eet! Maar ik denk dat de meeste mensen zich uithongeren om af te vallen, en dan heb je te weinig energie om te sporten. Jammer! Terwijl dat helemaal niet nodig is! Deze mevrouw legt het goed uit hoe het allemaal te combineren valt: heel veel eten, afvallen, en ook nog energie om heel veel te sporten!
[youtube]B6aEehE7Vu0[/youtube]

Re: Start-to-Run

Geplaatst: 10 aug 2012, 15:26
door Fairy
Ja ik ben ook weer begonnen. Vorig jaar na les tien ofzo gestopt, ik ga vanavond na mijn werk les twee doen.

Re: Start-to-Run

Geplaatst: 10 mei 2015, 02:30
door maith_
Hey, Ik ben nu ook een tijdje bezig met start to run ^^
ik zit aan les 27 , 4,85KM op 39min :D

Ik had eerst ook beetje schrik aangezien ik een hernia heb in mijn onderrug met uitstraling naar mijn linker been. Maar tijdens het lopen geen last !! :D
Ik ga wel als deze schoenen (die niet slecht zijn ) ook wel zien voor schoenen die aan mij zijn aangepast bij Runners.

Ik doe zoiso ook geregeld wat buikspier oefeningen erbij om mijn rug te ondersteunen, en heb heel rustig opgebouwd. Vroeger had ik een hekel aan lopen, nu is het bijna een verslaving dus ik ben blij dat mijn rug me niet tegen houd ! :D
De dokter had ook gezegd dat harlopen niet het beste is als sport voor de rug maar als je goede schoenen hebt en ondersteunende oefeningen doet het zeker geen kwaad kan en je er geen last van zou mogen hebben.