Recept Dukan Brood

Plaats een reactie


Deze vraag is er om automatische registraties door spambots te voorkomen.
Smilies
!smil1 !smil4 !smil5 :) !smil8 !smil9 !smil11 !smil14 !smil16 !smil19 !smil24 !smil30 !smil31 !smil32 !smil35 !smil45 !smil47 !smil50 !smil58 !smil61 !smil66 !smil67 !smil68 !smil70 !smil72 !smil77 !smil78 !smil81 !smil82 !smil88 !smil89 !smil92 !smil7 !smil44 !smil79
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Recept Dukan Brood

Re: Recept Dukan Brood

door Sanne27 » 23 feb 2016, 11:40

hai!

Ik weet echt niet waar jullie die magere kaas kopen. Ik zit in Fase 1 maar geen enkele kaas heeft minder dan 2% vet.
Help!

Re: Recept Dukan Brood

door Cemke » 08 feb 2016, 16:14

chicasonja schreef:Ik maak dagelijks brood om me te nemen naar het werk. 2 eetlepels zemelen, 1 ei, 2 eetlepels kwark, theelepel bakpoeder. Goed roeren, in en schaaltje in de magnetron 3 min, doorsnijden en voila 2 sneetjes brood!

oh dit brood is heerlijk en lijkt zelfs qua structuur op normaal brood. Dank je wel voor dit recept.

Re: Recept Dukan Brood

door Snjezana » 03 jul 2014, 21:07

Waar koop je magare melk poeder?

Re: Recept Dukan Brood

door sweetpea » 23 feb 2014, 09:09

Maizena is een gedoogd product (maximaal 2 gedoogde producten per dag) en je mag van de maïzena ook maar een bepaalde hoeveelheid per keer.

Daarnaast zit er in het broodrecept wel heel veel melkpoeder dit is geen gedoogd product maar ook daarvan mag je maar een bepaalde hoeveelheid per dag. Het is dus echt even uitkijken met dit soort dingen.

Je krijgt met het andere recept nooit een cakevorm vol. Dit recept is gebaseerd op een mini siliconen broodvormpje van de Xenos.

Meer informatie hierover vind je op het specifieke Dukanforum

Re: Recept Dukan Brood

door datadwerg » 31 mei 2013, 14:54

Maak een rabarjam (is groente en op eiwitdagen een gedoogd product) met zoetstof en geleipoeder (let op geen geleisuiker). Of een gojibessenjam op dezelfde wijze bereid (zoek een op het internet naar het recept Dukan rabarberjam of Dukan goibessenjam. Verse magere roomkaas aangelengd met 0% Tessiere siroop (zit Stevia in) is ook heerlijk.

Re: Recept Dukan Brood

door datadwerg » 31 mei 2013, 14:52

Beleg je brood eens met magere verse roomkaas en rabarberjam die je zelf maakt met zoetstof en geleipoeder (let op geen geleisuiker). Magere verse roomkaas mengen met 0% suikervrije siroop van Tesseire bijv. gezoet met Stevia is ook erg lekker. Gojibessenjam (goji is gedoogd product) ook lekker.

Re: Recept Dukan Brood

door bax029 » 16 feb 2013, 15:50

@chicasonja;
Word dit een broodstructuur of blijft het omelet achtig?

Re: Recept Dukan Brood

door chicasonja » 09 feb 2013, 12:40

Ik maak dagelijks brood om me te nemen naar het werk. 2 eetlepels zemelen, 1 ei, 2 eetlepels kwark, theelepel bakpoeder. Goed roeren, in en schaaltje in de magnetron 3 min, doorsnijden en voila 2 sneetjes brood!

Re: Recept Dukan Brood

door beerke69 » 09 nov 2012, 18:34

Brood van Dukan zoals in zijn receptenboek is niet correct; de 5cm moet 5mm!
petit suisse is gewoon magere platte kaas of magere verse kaas

Re: Recept Dukan Brood

door mirandarab76 » 05 mei 2012, 23:57

Phils schreef:Ja wil toch ook ff graag reageren op dat Dukan Brood met de 30gr kaas, 1 ei, maizena en gist. Hoe krijg je in hemelsnaam hiervan 5 cm bedekt van een schaal van 15x20, moet je me toch eens ff uitleggen....... :12:
mijn recept:

4 eieren gesplitst. Eiwitten opkloppen. Eidooiers mengen met 4 eetlepels haverzemelen, 2 lepels tarwezemelen, 2 lepels maizena, snufje zout, 3 eetlepels magere kwark. Opgeklopte eiwitten schepje voor schepje voorzichtig doorspatelen, gieten in vorm (het liefst zo'n rubberen ovenvorm dan plakt het niet vast en kan je het gemakkelijk eruit halen). Doe dit in een voorverwarmde oven op 185 graden zo'n 15-20 minuten en je dukanbrood is klaar. Echt super.

Wanneer je dit recept volgt en in plaats van een snufje zout cacaopoeder erdoor doet heb je lekkere chocoladecakejes.

Re: Recept Dukan Brood

door aleriet » 23 okt 2011, 16:35

Smalletje schreef:Hoi allemaal,

Ik ben sinds 28/03 bezig met het Dukandieet en kwam toevallig op dit forum terecht (ben al actief op twee andere fora).
Voor wie de klassieke boterham mist ... hier een receptje dat ik vond op een ander forum.
Ik lust de haverzemelenpannenkoek helemaal niet graag, maar dit brood zorgt ervoor dat ik mijn dagelijkse hoeveelheid haverzemelen (en tarwezemelen ... trouwens goed om constipatie tegen te gaan) binnenheb.
Het recept is voor 4 dagen.
Ik heb dat brood gemaakt vandaag en het is zeker te pruimen. Maar als ik alles begin op te tellen qua calorieen en koolhydraten dan zit daar meer in dan dat je gewoon brood eet.

Re: Recept Dukan Brood

door aleriet » 22 okt 2011, 22:01

Phils schreef:Ja wil toch ook ff graag reageren op dat Dukan Brood met de 30gr kaas, 1 ei, maizena en gist. Hoe krijg je in hemelsnaam hiervan 5 cm bedekt van een schaal van 15x20, moet je me toch eens ff uitleggen....... :12:
Dat vroeg ik me ook af. Lijkt wel een drukfout of zo te zijn.

Re: Recept Dukan Brood

door nicky66 » 16 okt 2011, 18:52

hallo smalletje

dank u voor het nieuwe receptje van jou versie van het brood.
heb het gisteren ook gemaakt en het is inderdaad veel beter te pruimen dat het dukan brood.
als ontbijt eet ik magere platte kaas en daar doe ik dan een beetje brood bij, best lekker.
als zoet beleg kan je philadelphia light gebruiken met een klein schepje magere cacaopoeder van canderel
als je dit goed mengd dan verkrijg je een soort van choco.

als je nog voorstellen hebt mag je ze me altijd meedelen hoor.

groetjes

Re: Recept Dukan Brood

door Anneke1 » 10 okt 2011, 09:36

net gemaakt en vind het lekker
ik heb wel een vierkant aperitief kommetje gebruikt 8,5x8,5
De volgende keer ga ik het wel een vermogen lager zetten want het was een beetje donker onderaan
en het had de structuur van een eiwitschuimpje
groetjes
Anneke

Re: Recept Dukan Brood

door Anael » 18 aug 2011, 10:22

Als zoet beleg kun je toch de chocopasta van Dukan gebruiken? Het enige wat ik een beetje vreemd vind is dat je een rauwe dooier moet gebruiken bij de bereiding. Maar mogelijk is dat geen probleem als je de pasta direct gebruikt?

Omhoog