PDS Maag en Darmklachten Dieet

Afvallen in 2021

Een vraag die we regelmatig horen is ‘Wat kan ik eten om darmklachten te verminderen’? Allereerst is het van belang om te weten waar de darmklachten vandaan komen. In de eerste plaats is het advies dan ook om een afspraak te maken met je huisarts. Naar aanleiding van deze uitslag kan de oorzaak van de darmklachten worden vastgesteld. In de meeste gevallen zal er gelukkig geen ernstige aanleiding zijn en ligt de oorzaak in zaken die we kunnen beïnvloeden zoals stress of voeding.

Vragen over Darmklachten

Heb je vragen over darmklachten? Of wil je ervaringen uitwisselen over darmklachten? Laat dan een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers.

Darmklachten darm

Iedereen met darmklachten zal zichzelf  afvragen of en hoe je van deze klachten af kunt komen. Het antwoord is ja, maar daar moet je wel wat voor doen. In de eerste plaats is het belangrijk om je darmen alle voeding te geven die de darmflora weer terug in balans brengt. Net zo belangrijk is het om alle voeding die uw darmen schaadt links te laten liggen.

Darmkracht Programma

Het Darmkracht Programma van Alex Greve is een sluitend plan dat aan alle verwarring rondom prikkelbare darm een einde maakt. Daarnaast geeft het je handvatten om er nu zelf iets aan te doen, met behulp van de juiste voeding en de juiste voedselcombinaties. Lees meer over het Darmkracht programma.

Prikkelbare Darm Dieet

Een populair en volgens velen een effectief voedingspatroon is het Maag- en Darmbesparend Dieet van Dr. Patrick Sweetlove. De richtlijnen zijn vrij eenvoudig.

  • Neem talrijke kleine maaltijden
  • Eet langzaam en rustig
  • Kauw goed, en drink niet teveel tussen de maaltijden
  • Rust een weinig na iedere maaltijd, liefst uitgestrekt
  • Verzorg je tanden
  • Rook weinig of niet

Voor het complete PDS Dieet lees je het artikel Maag en Darmdieet.

Voldoende Beweging

Regelmatig bewegen in combinatie met een aangepast eetpatronen zorgt ervoor dat je jezelf gezonder en fitter zal voelen. Met deze aanpassingen mag je ervan uitgaan dat de darmklachten op zijn minst sterk afnemen. Het aanpassen van je leefstijl klinkt misschien lastig om vol te houden. Maar denk vooruit, zodra je vooruitgang merkt en de krampen en buikpijn afnemen, weet je waarvoor je het allemaal doet.

Vragen over Darmklachten

Heb je vragen over darmklachten? Of wil je ervaringen uitwisselen over darmklachten? Laat dan een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers.

3 Reacties