PDS, Crohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Coeliakie

Start met KetoX

Doorbreek de vicieuze cirkel met een dieet tegen PDS, Crohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Coeliakie. Als je letterlijk met buikpijn naar de huisarts gaat bestaat de kans dat je maanden van onderzoeken de stempel ‘Prikkelbaar Darm Syndroom’ (PDS) of Spastische Darm krijgt. ‘Het spijt me, maar u moet er maar mee leren leven’ is een uitspraak die veel patiënten in de spreekkamer te horen krijgen. Makkelijk gezegd, vervolgens loop je regelmatig periodes met stekende, krampende en zeurende buikpijn rond.

Doorbreek de Vicieuze Cirkel / deel Dieet voor de Ziekte van Cohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Coeliakie, e.a.
Doorbreek de Vicieuze Cirkel / deel Dieet voor de Ziekte van Cohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Coeliakie, e.a.
Gottschall, E

Vervelend, maar wat als er wel degelijk een oorzaak wordt gevonden voor je buikpijn en je de diagnose Crohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Chronische diarree, Cystische Fibrose of Coeliakie krijgt? Er zijn een aantal diëten die bij sommige patienten kunnen helpen. Een van deze helpen tegen , is ontwikkeld door de amerikaanse arts Dr. Sydney Valerie Haas. Zijn kennis en ervaring bij de behandeling van patienten met Coeliakie bracht Dr. Elaine Gottschall er toe het dieet aan te passen voor patienten met darmklachten. Zij ontwikkelde in de tachtiger jaren van de vorige eeuw het SCDiet – Specific Carbohydrates Diet = het Specifieke Koolhydraten Dieet. Bij het dieet gaat het er vooral om om voeding waarin moeilijk verteerbare koolhydraten en suikers zitten, te vermijden.

Veel voeding is wel toegestaan, zoals vis, vlees, eieren, groenten, fruit, noten en langer gefermenteerde yoghurt. Het dieet kan zeer gevarieerd worden toegepast en snelle resultaten blijven niet uit. Het proberen waard, graag jullie ervaring met dit dieet van Dr. Sydney Valerie Haas.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.