Het Pastadieet

Afvallen in 2021

Het pastadieet is een gebaseerd op een eetpatroon waarbij gedurende 7 dagen veel pasta wordt gegeten. Pasta is gezond en bevat weinig calorieën. Daarom: zeven keer pasta met de lekkerste magere sausen als lunch. Plus voor elke dag een ontbijt, avondeten en tussendoortjes. Pasta is voor veel mensen het favoriete (warme) eten, maar in veel gevallen ook het eerste gerechten dat wordt geschrapt als je probeert af te vallen. Onterecht! Mits op de juiste manier bereid kan het eten van pasta dé manier zijn om gezond en verantwoord af te vallen. Het dieet is makkelijk en eenvoudig vol te houden en past perfect in het eetpatroon van Nederlanders en Vlamingen. Kies bij voorkeer voor een alternatief product om koolhydraten te vermijden zoals bijvoorbeeld Slim Pasta of Zero Pasta. Beide zijn gemaakt van een Konjac plant en bevat dus geen schadelijke effecten die gewone pasta wel heeft, zoals gluten.

Het pasta dieet bestaat uit een zevental keer pasta eten als lunch met een magere maar zeker lekkere saus. Verder bestaat het pastadieet uit een ontbijt, avondeten en tussendoortjes. Het pasta dieet is dus een dieet waar je niet weinig hoeft te eten, maar verantwoord eet. Pasta heeft een laag IG gehalte, wat één van de grote trends is op afvalgebied.

Het Pasta Boek

Verderop in dit artikel kun je een voorbeeld vinden om een week pastarijk te eten. Wil je serieus aan de slag en afvallen met pasta? Dan adviseren we je om het pastaboek aan te schaffen. Dit boek bevat naast uitgebreide voedingsinformatie veel praktische weekmenu’s. Ruim honderd recepten zorgen voor veel variatie tijdens het afvallen.

Voorbeeld Weekschema

Pastadag 1

Ontbijt: Tomatencracker met basilicum

Ingrediënten:

1 snee knäckebröd
2 eetlepels magere kwark
1 tomaat
zout
blaadjes verse basilicum
Bereiding:
Besmeer het knäckebröd met de kwark. Snijd de gewassen tomaat in plakken en leg die erop. Bestrooien met een beetje zout en reepjes basilicum.

Tussendoortje: 1 appel

Lunch: pastasalade met kruiden – Hüttenkäse

Ingrediënten:

70 gram tagliatella

1/2 bosje basilicum
1/2 bosje peterselie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels citroensap
125 gram Hüttenkäse

zout
peper
1 mespunt cayennepeper

Bereiding:
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en laat afkoelen. Spoel de basilicum en peterselie af en trek de blaadjes los. Pel de knoflook en pureer deze met de staafmixer, samen met de kruiden, de olijfolie en het citroensap. Roer de Hüttenkäseerdoor en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Vermeng de kruidenkaas met de tagliatella.

Tussendoortje: 150 gram aardbeien

Avondeten: courgettesoep

Ingrediënten:

1 sjalotje
200 gram courgette
1 theelepel olijfolie
250 ml groentebouillon
zout
peper
Bereiding:
Maak de sjalot schoon en hak hem fijn. Was de courgette en snijd hem in dobbelsteentjes. Bak de groenten in de olie even aan. Voeg de bouillon toe en laat het 15 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer en maak op smaak met zout en peper.

Pastadag 2

Ontbijt: fruitsalade

Ingrediënten:

1 perzik
1 kiwi
1 eetlepel citroensap
1 theelepel zoetstof

Bereiding:
Was de perzik, halveer hem, verwijder de pit en snijd hem klein. Schil de kiwi en snijd hem in plakjes.
Mix het fruit met het citroensap en de zoetstof.

Tussendoortje: 1 peer.

Lunch: tortellini met roomsaus

Ingrediënten:

70 gram verse tortellini
1 sjalotje

1 theelepel boter
70 gram Boursin
100 ml groentebouillon
peper
zout
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en warm houden. Sjalot schoonmaken, fijnhakken en even in de boter later smoren. Voeg de Boursin en de groentebouillon toe en laat het geheel 5 minuten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Roer de saus door de pasta en strooi de Parmezaanse kaas erover.

Tussendoortjes: 100 gram druiven

Avondeten: salade met rucola en kipfilet

Ingredíënten:

1 bosje rucola (sla)
100 gram kerstomaten
70 gram kipfilet (vleeswaren)
1 eetlepel appelazijn
zout
peper

Bereiding:
Was de rucola en snijd deze kleiner. Was de kerstomaten en halveer ze. Snijd de kipfilet in dunne repen. Meng de kip en de groenten door elkaar, samen met de olie, appelazijn, peper en het zout.

Neem ook 1 snee kräcke