Afvallen in 2021

Betere sportprestaties met Paleo

Verderop in dit artikel heb ik een PDF met een aantal unieke Gratis Paleo Recepten voor je, maar eerst wil ik je uitleggen waarom je meer energie krijgt door Paleo

Paleo is een gezonde levensstijl die vooral wordt gezien als een methode om kilo’s te verliezen en een gezonder lichaam te krijgen. Daarmee lijkt dit voedingspatroon voornamelijk geschikt voor mensen die een radicale omslag in hun leven willen maken op het gebied van gezondheid. Toch is Paleo ook geschikt voor mensen die al redelijk gezond leven, bijvoorbeeld sporters. De Paleo levensstijl heeft namelijk positieve effecten op het herstel en sportprestaties. Dit was al algemeen bekend, maar wordt nu ondersteunt door een orthopedisch chirurg uit Amerika, dokter Levi Harrison.

[thrive_leads id=’44922′]

Natuurlijk voedsel versus onnatuurlijk voedsel

Voor een sporter is het van belang om gezond te eten. Al het ongezonde heeft een negatieve invloed op het lichaam en uiteindelijk beïnvloedt dit de sportprestaties. Het is belangrijk om te weten welk voedsel gezond is en wat je beter kunt laten staan als sporter. Als Paleo aanhanger vertel ik je graag over dit voedingspatroon. Paleo bestaat uit vijf hoofdcategorieën voedsel:

    • Mager vlees
    • Noten en zaden
    • Zeevruchten / Vis
    • Groenten
    • Gezonde vetten

Het lichaam is voortdurend op zoek naar voedingsstoffen. De hierboven genoemde productcategorieën zitten vol met vitaminen, mineralen en anti-oxidanten die goed zijn voor het lichaam. Het spreekt voor zich dat producten die niet onder deze categorieën te plaatsen zijn, ongezond zijn voor het lichaam. Ik heb het dan bijvoorbeeld over aardappels, chips, suikerproducten, onverzadigde vetten en bewerkt fruit. Het probleem van dit ongezonde voedsel is vaak het hoge koolhydratengehalte, wat door het lichaam omgezet zal worden naar vet.

Waarom gaat Paleo en sport zo goed samen?

De gezonde vetten, mineralen, vitaminen en anti-oxidanten helpen het lichaam om sterker te worden in alle opzichten. Ze maken het lichaam klaar om zwaardere of langere fysieke inspanningen vol te houden. Je merkt het verschil niet alleen in het uithoudingsvermogen, maar dankzij Paleo heb je ook meer energie, worden ontstekingen voorkomen en krijg je een gezondere darmflora. De laatste twee puntjes lijken misschien niet direct relevant als sporter, maar dat zijn ze wel. Bedenk maar eens dat jouw lichaam energie nodig heeft om een eventuele ontsteking te remmen. Bij een kleinere kans op een ontsteking, houdt je lichaam energie over die jij kunt steken in de fysieke inspanning.