Paleo Kids, Een Paleo Kookboek voor Kinderen

Afvallen in 2021

Mitchel van Duuren is de Paleogoeroe van Nederland, en er is geweldig nieuws! Mitchel en zijn vrouw Nathalia verwachten een Paleobaby! Niet geheel zonder reden heeft Mitchel Paleokids gelanceerd. Een website met recepten, tips en informatie speciaal voor kinderen. Er is zelfs een Paleo Kinderkookboek dat boordevol Paleo Proof Recepten staat waar kinderen hun vingers bij aflikken.

paleo-kids

Op zijn blog schreef Mitchel zelf het volgende over dit bijzondere moment:

Het was November 2013 dat ik en mijn vriendin besloten niet meer te kijken, om de meest vruchtbare periode’s van haar cyclus te ontwijken…

We spendeerden Kerst 2013 in Nederland, maar oud en nieuw wilden we beiden in eigen land vieren. Dat betekende dat Nathalia naar Gran Canaria vloog direct na de kerst, en ik in Nederland bleef.

Mijn vliegticket stond op 4 Januari 2014.

Ik sprak met mijn vriendin op 3 Januari via Skype.

Nathalia: Uhmmmm Papi (mijn koosnaam), ik ben al 4 dagen over tijd
Mitchel: Wow (enigszins verward), nou wacht maar even met over dat dingetje heen plassen voordat ik in Gran Canaria ben. Dat wil ik natuurlijk wel meemaken.
Nathalia: Oke, tot morgen! Spannenndddd… (maar ze voelde het allang)

De volgende dag uit het vliegtuig direct door naar een apotheek om een zwangerschapstest te halen. Thuis in ons appartement de plastest, en binnen een paar seconden was het al zichtbaar.

We zijn zwanger!!

Dat ging snel. Sneller als we gepland hadden. Zal het iets met Paleo te maken hebben? Haha
(tipje van de sluier, JAZEKER heeft zwanger worden enorm veel met eten te maken)

Anyway, we worden dus trotse ouders van een Paleo Baby!  

Uitrekendatum is 10 September 2014

[quote_box_right]Speciale Actie! Tijdelijk ontvang je een speciale korting voor Paleo Kids. Je krijgt maar liefst 10 euro korting op de normale prijs! Profiteer vandaag nog. Klik Hier voor meer informatie of om te bestellen.[/quote_box_right]

Waarom een Paleo Kookboek voor Kinderen?

Met een baby op komst gaat Mitchel nadenken over dingen waar hij vroeger niet aan dacht. Niet alleen voor de toekomstige baby, maar ook voor de moeder. Vragen die hij in het verleden heb gekregen van vele zwangere Paleofans over wat te eten tijdens de zwangerschap, moest hij nu voor zijn eigen situatie beantwoorden.

 • Mogen zwangere vrouwen wel of niet sporten?
 • Mag je wel of geen vlees eten?
 • Mag je wel of geen vis eten?
 • Is Paleo niet te extreem?
 • Krijgen opgroeiend kinderen en baby’s wel alles binnen met Paleo?

Het antwoord van Mitchel is duidelijk:

Paleo het beste wat je je opgroeiende kind kunt meegeven. Je kunt kinderen risicoloos laten meedoen met jouw Paleo levensstijl. En mocht jij denken dat jouw kind(eren) alleen maar pizza, muffins en pannenkoeken willen dan geloof ik het meteen, maar in dat geval is het hoog tijd voor het Paleo Kids boek! Kinderen gaan jouw creaties heerlijk en leuk vinden, en vragen of je het volgende week nog een keer wilt klaarmaken.

Paleo Kids Recepten

De mogelijkheden zij onbegrensd  en de recepten zijn gevarieerd. Een kleine greep uit de recepten die je in het Paleo Kids Kookboek kunt vinden:

 • Apenballetjes in een kokosbad paleokids
 • Paleo powertortilla’s
 • Italiaanse visvingers
 • Taartje van pannenkoeken
 • Mighty meaty bananenbrood
 • Komkommerbootjes met wortelpesto

Ook aan school heeft Mitchel gedacht. Want wat geef je je kinderen mee naar school zonder ervoor te vrezen dat de inhoud in de prullenbak beland? Het antwoord is eenvoudig. Wie wil er nou geen