Afvallen in 2021

Paleo Budget, Verantwoord, gezond en betaalbaar Paleo met Mitchel van Duuren

Het paleo dieet is een bekende vorm van diëten en krijgt steeds meer aanhangers. Deze vorm van diëten brengt je terug naar de oermens van vroeger. Het dieet legt de focus op het volgen van de eetpatronen van het stenen tijdperk en de ongezondere geraffineerde producten te laten liggen.

Deze mensen hadden geen landbouw en leefden op de manier van jagers en verzamelaars. Het paleo dieet stimuleert je om weer terug te gaan naar deze tijd en het eetpatroon weer te verleggen naar natuurlijke gezonde oer producten. In de praktijk bestaan deze producten onder andere uit mager vlees, vis, groenten, fruit, noten en zaden. De aanhangers van dit dieet volgen deze gezondere levensstijl en zodoende eten ze niet of in mindere mate, de fabrieksproducten en ook vermindering in  de graanproducten.

Paleo is Populair

Het Paleo dieet begint steeds meer volgers te krijgen en dat is ook niet zonder reden. We leven in een tijd waar de consument veel in aanraking komt met ongezonde producten en geraffineerde producten. Dit houdt in dat we te weinig natuurlijke voeding eten en te veel en vaak ook te eenzijdig ongezonde producten. Dit heeft tot gevolg allerlei gezondheidsrisico’s en ook vaak een ongezonder en dikker uiterlijk. Een veelgehoord argument is dat de Paleo Lifestyle duur is. Dit is echter een misverstand. Dankzij Paleo Budget heb je het juiste gereedschap in handen om Paleo te volgen zonder dat het een aanslag is op je budget. Met de juiste planning en een slimme manier van boodschappen doen is de Paleo lifestyle voor iedereen haalbaar.

pale-budget

Tegenwoordig is er wel een groei waar te nemen onder consumenten die vaker de keuze maken voor de juist gezondere natuurlijke producten. Dit is dan ook de reden dat het paleo dieet steeds meer volgers krijgt. Het dieet is niet een vorm waarbij je de calorieën telt, maar puur de focus legt op het vervangen van de ongezonde voeding voor de natuurlijke voeding. Het paleo dieet legt de focus op het vroegere oer voedsel en vermijdt onder andere de volgende producten:

 • Graanproducten
 • Peulvruchten
 • Suiker
 • Zout
 • Zuivelproducten
 • Verwerkte oliën

Dit zijn een aantal zaken die vermeden dienen te worden binnen dit dieet. Op deze manier worden toegevoegde suikers, grote hoeveelheden zout en toegevoegde kleur- en smaakstoffen niet meer genuttigd en zou veel voordelen opleveren wat betreft de gezondheid:

 • Gewichtsverlies
 • Kleinere kans op hart- en vaatziekten
 • Kleinere kans op diabetes type 2
 • Beter slapen
 • Betere concentratie
 • Tal van andere voordelen op het gebied van gezondheid

Het eten van bewerkte en geraffineerde producten brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee, zorgt voor overgewicht en heeft een laag aantal goede voedingsstoffen. De gezonde natuurlijke voedingsmiddelen binnen het paleodieet bevatten juist veel voedingsstoffen en zorgen daarnaast voor het behalen van een gezond gewicht.

paleobudget Het paleo dieet brengt je terug naar de oertijd en stimuleert je om minder afhankelijk te zijn van de producten van nu. Mensen zien in dat er veel mis is met de producten die nu in elke supermarkt liggen en gaan kritischer kijken naar de aangeboden voeding. Deze trend is nog steeds sterk stijgende en daarom ligt de verwachting dat dit dieet nog populairder gaat worden in de toekomst. Daarnaast zie je ook een stijgende lijn in de vraag naar natuurlijkere voeding, verse producten en duurzame ontwikkelingen. Dit komt ten goede aan de gezonde voeding.

Paleo Budget

Er zijn veel boeken over Paleo verkrijgbaar. Steeds meer mensen willen tegenwoordig ook gezondere keuzes maken wat betreft voeding. Dit is niet vreemd, aangezien men tegenwoordig op elke openbare plek in aanraking komt met ongezonde voeding.

Dit maakt de verleiding erg groot en met het drukkere bestaan van de mens, kiest men dan al gauw voor de snelle ongezonde hap. Wil je graag starten met Paleo maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan en wil je ook geen kapitaal aan boodschappen in huis halen? Dan is Paleo Budget een uitkomst! Dankzij Paleo Budget kun je eenvoudige en betaalbare gezonde recepten bereiden.

De inhoud van Paleo Budget

Het paleo dieet legt de focus op de gezonder en natuurlijke voeding van de vroegere mens. Het voedingspatroon van de oermens wordt overgenomen. De mensen van toen leefden op de manier van jagen en verzamelen en wisten nog niet van de landbouw af. Ze aten hoofdzakelijk mager vlees, fruit, groenten, vis, zaden en noten. Dit dieet brengt je weer terug naar deze tijd en ook naar de voeding van toen.

Dit houdt in dat de producten waar men toentertijd niet de beschikking over had, in de meeste gevallen niet meer opneemt in het voedingspatroon. Dit zijn dan ook vooral fabrieksproducten, die veel toegevoegd zout, suikers en smaakstoffen bevatten. Men gelooft dat als je deze producten vermijdt en vervangt door de gezondere natuurlijke producten binnen het paleo dieet, dat dit tal van voordelen oplevert op de gezondheid.

Het Paleo Budget Kookboek Bestaat uit de volgende onderdelen:

Het Budget Paleo Kookboek

Het boek “Paleo Budget” is een boek van bijna 150 pagina’s met heerlijke goedkope Paleo recepten. De recepten zijn ingedeeld in de seizoenen van het jaar.