Afvallen in 2021

Aankomen door een verstoorde darmflora

Een goede darmflora is het geheim van een slank lichaam!

We hebben het vast al gehoord, berichten en onderzoeken waaruit blijkt dat dunne mensen een andere darmflora hebben dan dikke mensen. Mensen die te dik zijn, vaak niet of nauwelijks afvallen wat ze ook doen, dat komt dus onder andere door een slechte darmflora. Ze hebben vaak continue trek naar verkeerd voedsel, of denken gewoon de hele dag aan eten. Ook zijn er mensen die zich gek diëten of sporten maar bijna niks afvallen en als ze afvallen en ze laten hun strakke leven van beweging en lijnen los weer alle kilo’s aankomen.  Maar er zijn er ook mensen die niet snappen waar ze dik van worden en het gebeurt wel steeds een beetje meer en meer.  Ben jij het ook zo zat? En wil je het graag anders aanpakken zonder kwellingen en een oplossing vinden dan kan ik je helpen. 

Hoe kan dat nou dat de één kan eten wat hij wil en de ander dik wordt van weinig of niks. Wanneer je teveel eet, of je weet dat je gewoon ongezond bezig bent, is het duidelijk waarom je overgewicht hebt. Maar er is echt een grote groep mensen, die ook bij mij in de praktijk komt, die echt niet snappen waarom ze dikker worden of dik zijn. Ik geloof ze als ze zeggen dat ze echt niks verkeerd doen en enorm opletten en erbij sporten. Er kunnen meerdere redenen zijn bij overgewicht. Zo kunnen mensen lijden aan insuline resistentie, een overbelaste lever, uitgeputte bijnieren, teveel afvalstoffen vasthouden, hormonen uit balans zijn , voedselovergevoeligheden hebben of gewoon verkeerde voeding eten wat niet bij hun past. Natuurlijk is niet bewegen en weinig spieropbouw ook een punt van aandacht.  Maar enorm vaak  is het de  darmflora die je kan aanwijzen als hoofdschuldige. Een goede flora  is toch wel het geheim van een gezond en slank lichaam. Een gezonde darmflora is echt van essentieel belang voor een goede stofwisseling en bij gewichtsverlies, mooie hormoonhuishouding en een gezond lichaam. Punt is om dit te bereiken moet er getest worden, iedereen is anders, en bij iedereen heeft het een andere reden. Algemeen advies is er zeker, maar een uitgetest voedingsplan biedt toch vaak de oplossing.

Wat is nou precies een darmflora

In onze darmen zitten bacteriën, die krijgen we meteen na de geboorte al mee, het mondje van de baby is als het ware een schepje die de bacteriën opschept bij de bevalling (lactobacillus john-sonii). Daarna wordt een darmflora bepaald door de bacteriën in de omgeving van de baby. In de moedermelk zitten de oligosacchariden die de darmflora voeden en dat noemen we ook wel een prebiotica.  Daarom zien we ook als kinderen via een keizersneden geboren worden of geen borstvoeding krijgen dat de kans op immuun gerelateerde aandoeningen groter zijn zoals astma, allergieën en huidklachten. We zien dan ook dat gezinnen die wat minder netjes zijn of huisdieren hebben de  darmflora’s veel meer variatie hebben en kinderen minder allergisch zijn dan hele schone families. Deze darmflora met triljoenen bacteriën is dus  van essentieel belang voor je gezondheid.

Functie van je darmflora

De darmflora heeft enorm veel functies. Ze verteren voedsel, besturen je eetlust, beïnvloeden je stemmingen, beïnvloeden je stofwisseling en je immuniteitssysteem (80% van je immuunsysteem bevindt zich in gezonde darmen, op het moment dat deze vermindert ontstaan er ontstekingen in het lichaam die weer klachten geven en dik maken). Ze bepalen hoeveel calorieën er uit je eten worden gehaald, Ze bepalen of je gezonde ingewanden en botten hebt, ze hebben een grote invloed op je neurotransmitters die in de hersenen je stemmingen bepalen. Wist je dat er in je darmen meer zenuwen zitten dan in je wervelkolom? Daarom kan een slechte darmflora bijdragen tot depressie en angsten, verder beïnvloedt de darmflora je energieniveau en je mentale functioneren. Ook produceert een goede darmflora vitamine B en K (laatste is belangrijk die kan calcium vanuit voedsel ook echt naar de botten brengen) en de darmflora maakt een natuurlijke antibiotica aan.  Daarnaast beïnvloedt de darmflora voor een groot deel of jij dik of dun door het leven gaat.

Voordelen van een gezonde darmflora

  • SNEL GEWICHTSVERLIES EN BLIJVEND
  • EMOTIONEEL STERKER
  • GOED IMMUNITEITSSYSTEEM
  • GEZONDE HUID EN HAREN
  • MEER ENERGIE EN VITALITEIT

Antibiotica en Darmen

Op het moment dat kinderen of volwassenen antibiotica krijgen, wordt een groot deel van die mooie flora vernietigd en dat verhoogt meteen de kans op prikkelbare darmen, allergieën, maar ook je gewicht. Ieder mens heeft een eigen specifieke darmflora die wel uit tienduizenden verschillende soorten kan bestaan. En heftige stress of een antibiotica kuur kan dit binnen 24 uur voor een groot deel verwoesten. Uit onderzoek blijkt dus ook dat mensen die vaker antibiotica hebben gehad meer kans hebben op overgewicht. Dit hebben ze ook onderzocht met muizen. Wanneer de muizen veel  antibiotica kregen werden ze duidelijk dikker dan de muizen die dit niet kregen terwijl ze in de zelfde leefomgeving zaten en het zelfde voer kregen. Ook hebben ze bij steriele muizen ontlasting ingebracht van een mens met obesitas en van iemand die heel slank is en inderdaad het zelfde voer gegeven en toch werden de muizen van de obesitas darmflora dik en de andere muizen niet met het zelfde voer. Vooral de  enterobacter  is een grote schuldige. En deze zie je vaak verergeren bij ongezonde leefstijl en antibioticagebruik.

Blijvend Afvallen door een Gezonde Darmflora

Is je darmflora is balans? dan val je af en hou je het behaalde resultaat moeiteloos vast

Daarnaast krijg je met een gezonde flora je energie terug, verminderen en verdwijnen allergieën,, verdwijnen depressie en angstgevoelens, hoofdpijnen, huidklachten zoals acne en eczeem, je stoelgang wordt goed en verstoppingen verdwijnen, je gewrichtspijnen, continue verkoudheden of ziek zijn verminderen/verdwijnen. Ook auto immuunziekte en verschillende welvaartziektes verdwijnen of verminderen. Vaa