Ouderen steeds dikker

Start met KetoX

Vijftien jaar geleden was van de vrouwen in de leeftijd van 55 tot 65 jaar 20 procent te dik, nu is dat al 27,5 procent. Van alle ouderen kampt 56,9 procent met overgewicht, waarvan 14,4 procent met ernstig overgewicht. De reden van het toenemende gewicht is dat wij hetzelfde zijn blijven eten, maar ten opzichte van 1992 twintig procent minder zijn gaan bewegen. De strijd tegen overgewicht is niet zonder reden, overgewicht bedreigt ernstig de gezondheid. Het tast de mobiliteit aan, de kans op diabetes neemt toe net als de kans op incontinentie. Daarnaast is er vaker sprake van depressiviteit bij mensen met overgewicht.

Huisarts:

Van alle 65-plussers is dus bijna 60% te dik. Dat zijn ongeveer 1,3 miljoen mensen. Volgens de onderzoekers is hier een rol voor de huisarts weggelegd. Maar die besteedt juist te weinig aandacht aan het overgewicht van zijn oudere patiënten. Dat zou snel moeten veranderen.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.