Orthorexia Nervosa

Start met KetoX

De meeste van ons kennen Boulimia Nervosa en Anorexia Nervosa. Maar wist je van het bestaan van Orthorexia Nervosa? Dit is net als Boulimia en Anorexia een eetstoornis. Het gaat hierbij om mensen die een ziekelijke fixatie hebben op gezond eten. Zij willen uitsluitend ‘het beste van het beste’ eten. Aan de kwaliteit van het eten wordt de kwaliteit van het leven afgemeten. De hoeveelheid eten speelt niet zozeer een rol.
Hoewel orthorexia-patiënten een dwangmatige intentie hebben om zo gezond mogelijk te eten, leidt hun eetgedrag gemakkelijk tot een onevenwichtig voedingspatroon dat niet alle nodige voedingsstoffen levert. Vaak vermijden zij allerlei voedingsmiddelen of laten ze deze weg in de veronderstelling dat ze ‘niet gezond’ zouden zijn. De voeding wordt dan gemakkelijk te eenzijdig van samenstelling.

bron: voedingscentrum

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.