Organico Turbo Collageen Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in onze huid af. Dit is de reden dat veel mensen op zoek gaan naar een collageen supplement om hun gezondheid te verbeteren. Een van deze supplementen is Organico Turbo Collageen. Is dit een goede keuze of zijn er betere alternatieven?

Wat is Organico Turbo Collageen?

Organico Turbo Collageen is een collageenproduct op basis van rundercollageen van het merk Peptan. Peptan is niets meer dan een merknaam van een van de grootste producenten van collageen in de wereld. Laat je overigens niet misleiden door de naam Organico, want het product is niets biologisch.

Organico Turbo Collageen is verrijkt met aantal toevoegingen. Je vindt onder meer bosbessen, glucosamine en vitamine C als toevoegingen.

Er wordt de indruk gewekt dat Organico Turbo Collageen ontwikkeld is door ene Katja Callens. Nader onderzoek levert geen duidelijkheid op over wie deze Katja Callens echt is. Vermoedelijk is deze Katja Callens dus een verzinsel. Diep op de krochten van de site van Organico staat een postadres in Dordrecht.

Voor wie is Organico Turbo Collageen geschikt?

Organico Turbo Collageen is een product van dierlijke oorsprong. Als vegetariër kun je het product dus niet gebruiken. Verder is het product in principe voor iedereen geschikt.

Is Organico Turbo Collageen effectief?

Organico Turbo Collageen
Organico Turbo Collageen

De belangrijkste vraag is natuurlijk of Organico Turbo Collageen effectief is. Is het zinvol om dit middel te gebruiken als je de gezondheid van je huid wilt verbeteren?

Organico Turbo collageen is gemaakt van rundereiwitten. Uit onderzoek is gebleken dat collageen van runderen een andere uitwerking heeft op het menselijk lichaam dan menselijk collageen (bron). Dit kan zelfs leiden tot bepaalde ziekten. Collageen van vis daarentegen heeft een stuk beter effect op de gezondheid van de huid (bron). Daarnaast wordt collageen uit vis goed opgenomen door het menselijk lichaam (bron). Dit maakt dat andere soorten collageen een stuk effectiever zijn als het gaat om het verbeteren van de gezondheid van de huid (en overigens ook van de gewrichten).

Organico Turbo Collageen bevat drie toevoegingen. Een van deze toevoegingen is glucosamine. Van dit mineraal wordt gesteld dat het goed is voor de gezondheid van de gewrichten, maar het lijkt alleen te werken bij een specifiek soort ontsteking (bron). Enig effect op de huid hoef je niet te verwachten. Bosbessen bevatten antioxidanten, maar deze hebben alleen effect als ze op de huid zijn aangebracht (bron). Enige zinvolle toevoeging is vitamine C. Dit zorgt voor een verbeterde aanmaak van collageen in het lichaam (bron).

Wat kost het?

Als je een losse pot bestelt, ben je €49 per maand kwijt. Naarmate je meer potten koopt daalt de prijs naar €36.50 per pot. Je moet dan wel in een keer €219 aftikken voor zes potten.

Voordelen

Organico Turbo Collageen is een smaakloos product. Dit betekent dat je het eenvoudig kunt mengen met een drank om een goede smaak te krijgen. Uiteraard kun je het product ook gewoon met water innemen.

Nadelen

Je kunt niet een losse pot Organico Turbo Collageen kopen. Je moet een eenmalige bestelling doen van drie potten, of je moet een abonnement afsluiten. Dit laatste is voor veel mensen een barrière, want wat als het product niet goed bevalt.

Conclusie

Organico Turbo Collageen bevat een wat ongunstige mix van collageen voor ons lichaam. Dit komt doordat de eiwitten van runderen komen. Rundercollageen heeft een andere samenstelling dan het menselijke collageen. Voor een optimaal effect op je gezondheid, kun je het beste collageen van vis aanschaffen, verrijkt met vitamine C.

Een van de collageen producten die deze samenstelling heeft, is Mardanti Skincare. Dit product is uitstekend getest, bevat uitsluitend viscollageen en is een stuk beter betaalbaar dan Organico Turbo Collageen. Meer weten, lees dan onze review.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in