Orangefit Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de advertenties voor Orangefit op social media en in verschillende tijdschriften. In hun advertenties roepen zij dat het hun missie is om een gezondere, fittere en duurzame wereld te maken. In deze review lees je of Orangefit echt bijdraagt aan een betere wereld. Dit doen we aan de hand van een praktijktest met hun Fit Green Meal Diet.

Dit ga je in deze Orangefit Review allemaal leren

 • orangefit etos
 • orangefit starterspakket
 • orangefit proefpakket
 • orangefit kopen winkel
 • orangefit kortingscode 2019
 • orangefit hero
 • orangefit maaltijdvervanger
 • orangefit repen

Orangefit Gratis Testen

Naast het onderzoek naar de ingrediënten, publiceren wij ook graag objectieve ervaringen bij onze productreviews. Daarom hebben we een testpanel opgericht. Voor Orangefit zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Nog 38 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een rectie aan waarom jij Orangefit graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Orangefit?

Orangefit is een lijn van plantaardige producten die erop gericht zijn om de gezondheid te verbeteren. Er zijn allerlei verschillende producten op voorraad, zoals een eiwitshake, tussendoortjes en vitaminen en mineralen. Deze voedingssupplementen zijn vooral gericht op veganisten, omdat je als veganist een iets grotere kans hebt op tekorten van bijvoorbeeld vitamine B12 of vitamine D.

Behalve dat Orangefit beweert het beste met jouw lichaam voor te hebben, besteden zij ook aandacht aan de planeet. Alle producten die Orangefit verkoopt zijn plantaardig en daarmee dus ook geschikt voor veganisten. Het is dan wel weer jammer dat Orangefit wel allerlei kleine verpakkingen verkoopt die alsnog weer in het milieu terecht komen.

In deze review richten wij ons op het Fit Green Meal Diet. Het Fit Green Meal Diet is een plantaardige maaltijdvervanger die je helpt je helpt bij afslanken en ondersteunt bij gewichtsbeheersing. Net als bij andere maaltijdvervangers, leng je de maaltijdvervangers eenvoudig aan met water. Er zijn twee smaken beschikbaar, vanille en bosbessen.

Als je begint met het dieet kun je een afslankpakket kopen. Je krijgt dan niet alleen een gratis shakebeker, maar ook een voedingsadvies op maat. Om deze te krijgen, moet je een korte enquête invullen.

Orangefit is een Nederlands bedrijf dat geregistreerd is op een postadres in Alkmaar. Orangefit is inmiddels ook in het buitenland actief, zoals in Zweden en Engeland. Je kunt de producten bij Orangefit zelf bestellen, maar de producten worden ook verkocht bij sportscholen en andere verkooppunten.

Voor wie is Orangefit Fit Green Meal Diet geschikt?

Omdat het Fit Green Meal Diet veganistisch is, hoef je niet bang te zijn dat er lactose, schaaldieren of andere dierlijke allergenen in zitten. Er zitten wel gluten in het product, dus als je hier allergisch voor bent, dan kun je beter een ander product zoeken.

Als je last hebt van bepaalde medische condities, zoals suikerziekte, kan het wel zinvol zijn om eerst even contact op te nemen met je arts. Dit geldt ook als je het product wil gebruiken als je zwanger bent of wilt worden of als je borstvoeding geeft.

Hoe effectief is het Orangefit Fit Green Meal Diet?

Het Orangefit Green Meal Diet is een dieet op basis van een maaltijdvervanger. Er is uitvoerig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van dergelijke diëten. Deze zijn erg effectief (bron). De inname van eiwitten voorkomt dat de spiermassa wordt afgebroken tijdens het dieet (bron).

Een groot pluspunt aan het product is dat het voedingsvezels bevat. De inname van voedingsvezels tijdens de maaltijd zorgt ervoor dat je langer verzadigd blijft na het innemen van de maaltijd. Het spreekt voor zich dat je hierdoor minder gaat eten en sneller afvalt. Dit effect is vooral aanwezig bij een bepaalde voedingsvezel die veel aanwezig is in haver (bron).

Eiwittenprofiel

Er komt een grote beperking van het Meal Diet naar voren. Ons lichaam moet een aantal belangrijke aminozuren, bouwstenen voor eiwitten, binnenkrijgen uit voeding. In het product vind je slechts twee eiwitbronnen, erwten en haver. Er zit wel lijnzaadpoeder en zonnebloemextract in, maar dit is minder dan de hoeveelheid aroma.

Op de korte termijn maakt dit niet zo veel uit. Op de langere termijn kan het betekenen dat je je minder gezond wordt. Met name mensen die het dieet combineren met krachttraining, ontwikkelen minder snel spiermassa. Dit betekent dan weer dat je minder snel afvalt en minder energiek bent.

Als je van plan bent een veganistisch dieet te volgen, dan kan dit prima zonder dat je last krijgt van je gezondheid. Het enige dat je dan moet is erg gevarieerd eten (bron). Als je twee maaltijden per dag vervangt door een maaltijdshake, is het heel moeilijk om in je overgebleven maaltijd voldoende variatie te krijgen.

Ervaringen met proefpersonen

Uiteraard hebben we het Fit Green Meal Diet van Orangefit ook een test met proefpersonen onderwerpen. Acht mensen met licht overgewicht, dat wil zeggen een BMI van tussen de 25 en de 30, hebben een maand lang twee maaltijden per dag vervangen door het Fit Green Meal Diet. De deelnemers lieten een voedingsschema op maat maken.

De deelnemers waren erg tevreden over het Fit Gr