Opnieuw pesticiden in voeding uit china

Afvallen in 2021

In Japan zijn resten van bestrijdingsmiddelen aangetroffen in vleesbroodjes en diepgevroren vis uit China. Er zijn geen gevallen van vergiftiging gemeld.

Vleesbroodjes
In de prefecturen Osaka en Hiroshima werden vleesbroodjes aangetroffen die pesticide methamidophos bevatten. Deze pesticide werd onlangs ook al aangetroffen in Chinese deegwaren. Maar liefst 3.700 mensen werden toen ziek, hoewel uiteindelijk bij slechts 10 gevallen vaststond dat de het bestrijdingsmiddel de boosdoener was.

Makreel
In diepgevroren makreel die via China in de Japanse prefectuur Kagawa was terechtgekomen, werden sporen van de pesticide dichloorvos aangetroffen. Volgens de autoriteiten bevat de vis te weinig van het goedje om gezondheidsgevaar op te leveren. De makreel was in Denemarken gevangen en in China verpakt.

bron: sinfos.nl 

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.