Gratis Online Voedingsadvies

Afvallen in 2021

Wat doe jij als je een vraag hebt met betrekking tot voeding, gezondheid en/of diëten? Hoogstwaarschijnlijk zoek je op het wereldwijde web naar antwoorden. Dat is niet heel gek, want internet biedt veel informatie aan. Google alleen al het woord ‘dieet’ en je krijgt 2,5 miljoen hits. Maar…welke website biedt betrouwbare informatie en welke niet?

Informatieve vragen

Heb je vragen zoals ‘wat zijn eiwitten’, ‘wat zit er allemaal in brood’ en ‘wat is het verschil tussen 20+ en 48+ kaas’, dan kan je deze gerust op internet opzoeken. Houd er wel rekening mee dat niet elke website betrouwbaar is. Om toch achter het juiste antwoord te komen, kan je meerdere websites bekijken. Zeggen ze allemaal hetzelfde? Ook kan je op websites kijken van instanties, zoals het Voedingscentrum of Voorlichtingsbureau Brood. Heb je liever direct een juist antwoord, dan kan je vaak ook naar de betreffende organisatie bellen om je vraag te stellen. Ook kan je ervan uitgaan dat de kaasboer wel het juiste antwoord weet op de vraag wat het verschil is tussen 20+ en 48+ kaas.

Vragen over diëten

Diëten, afvallen en voeding zijn veelbesproken onderwerpen. Internet staat er vol mee. Helaas is er ook veel onjuiste informatie te vinden. Zo kan een forum bijvoorbeeld vol staan met allemaal vreemde tips om af te vallen of met de dagmenuutjes die iedereen volgt. Allemaal leuk en aardig, maar of die dagmenuutjes nou zo gezond zijn…? Zelfs al is het dagmenu van persoon X verkregen via een diëtist, dat wil nog niet zeggen dat iedereen die dit menu volgt ermee afvalt. Iedereen heeft immers zijn eigen voedingsbehoefte.

Heb je dus echt een vraag over je eigen gezondheid en wat je in jouw geval het beste kan doen, zoek dan professioneel advies. Volg geen vreemd dieet dat je op internet hebt gevonden. Dit kan gevaarlijk zijn of averechts werken. Vraag liever een diëtist om hulp. Leg duidelijk uit wat je vraag is en/of wat je zou willen bereiken. Een goede diëtist geeft jou het juiste advies dat bij je past. Dus geen vreemd dieetje, maar een op maat gemaakt menu of adviezen om jouw eetpatroon een gezondere draai te geven. Wees niet bang dat de diëtist al de lekkere dingen schrapt en kilo’s sla aan je menu toevoegt, dat is gelukkig onzin. Een diëtist wil ook graag zien dat je je doel op een leuke en lekkere manier bereikt. Ben je bang dat je een diëtist treft die jou niet helemaal begrijpt? Bezoek dan eerst eens de websites van verschillende diëtisten. Vaak lees je hier hun kijk op voeding en diëten, wat jou een goed beeld geeft van de diëtist. Op deze manier kan je erachter komen welke diëtist het beste bij jou past.

Wil jij graag afvallen of heb je andere vragen/doelen met betrekking tot voeding? Neem eens een kijkje op mijn website: www.dieetenzo.nl. Ik werk als diëtiste online. Dit betekent dat het niet uitmaakt waar je woont en dat je op elk moment bij mij terechtkunt. Strenge diëten daar hou ik niet van. Afvallen kan namelijk ook op een gezonde en lekkere manier!

gerlinde

9 Reacties

  1. Beste, ik heb nog nooit echt overgewicht gehad, vroeger wel nog anorexia gehad… vandaar dat mijn gewicht heel belangrijk blijft voor mij. ik Ben 1m67 en weeg nu 54 kg… vorig jaar woog ik maar 47 ik kan deze overgang echt niet aan, er is helemaal niets aan mijn eetpatroon verandert,ik wordt er zot van en echt weer depressief… heb wel last van opgezwollen buik en meer lucht in mijn darmen maarweet niet hoe ik dit kan oplossen MVG