Onderzoek naar gezondheid 4daagse lopers

Afvallen in 2021

Vandaag gaat de 92e 4daagse van Nijmegen van start. In totaal hebben 44.033 deelnemers  zich ingeschreven. De Nijmeegse Vierdaagse staat dit jaar bol van de onderzoeken naar gezondheid en wandelgedrag van de lopers.

Ook worden 3500 lopers direct na binnenkomst op de laatste dag van de vierdaagse ondervraagd over hun tevredenheid over het wandelfestijn.

Dat schreef marsleider Johan Willemstein zaterdag op zijn weblog. Willemstein treedt dit jaar voor het eerst aan als marsleider. Hij wil de komende jaren veel energie besteden aan kwaliteitsverbetering en professionalisering van het grootste wandelevenement ter wereld. De 92e vierdaagse gaat op 15 juli van start.

De organisatie heeft 7500 wandelaars uitgezocht die in de tweede week van juli een zogenoemde veterchip opgestuurd krijgen. Met die chip kunnen onderzoekers hun wandelgedrag volgen. Dat maakt het mogelijk extra maatregelen te nemen als de massa lopers ergens te groot wordt. Het is de bedoeling dat de wandelaars in de toekomst gevolgd worden via hun mobiele telefoon.

Willemstein wil een van de komende jaren laten onderzoeken, waarom zo’n negen procent van de inschrijvers niet komt opdagen aan de start. Dat aantal is al jarenlang vrijwel hetzelfde. Volgens Willemstein is het aantal afhakers te groot om te spreken van toeval. Voor de komende vierdaagse hebben zich ruim 44.000 wandelaars ingeschreven. De marsleider verwacht tussen de veertig en 41.000 wandelaars aan de start op morgen, schrijft hij.

Loop jij ook de 4daagse en wil je mee doen aan het gezondheidsonderzoek? klik dan hier.

Succes allemaal!

bron:www.refdag.nl