Olijfolie is goed voor je botten

Start met KetoX

Uit een studie van Harokopio, de Universiteit van Athene (Griekenland) bleek olijfoliedat de naleving van een bepaald voedingspatroon wat past bij het Mediterraan dieet (met een hoge consumptie van vis en olijfolie en een lage inname van rood vlees), een positief effect heeft op de botdichtheid bij vrouwen.

[thrive_leads id=’44926′]

Voeding is een van de belangrijkste factoren voor de ontwikkeling en het onderhoud van de botmassa. De meest voor de hand liggende voedingsstoffen die van belang zijn voor de gezondheid van het bot olijfoliezijn calcium en fosfor, waardoor de botten hard en dicht worden. Om de botdichtheid te handhaven heeft het lichaam voldoende calcium en andere mineralen nodig en moet het van verscheidene hormonen de juiste hoeveelheid aanmaken, zoals van bijschildklierhormoon, groeihormoon, calcitonine, oestrogeen bij vrouwen en testosteron bij mannen.

Wetenschappers onderzochten of de naleving van het Mediterraan dieet, wat rijk is aan plantaardige voedingsmiddelen, olijfolie, weinig rood vlees en zuivelproducten en een matig gebruik alcohol, had een aanzienlijk positieve invloed op de botmassa bij volwassen Griekse vrouwen.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.