Oerdieet of Paleodieet

Afvallen in 2021

Het Oerdieet is ook bekend als het Paleodieet en is een nieuwe rage onder diëten. Oergondisch Genieten is een nieuwe manier van leven geworden. Het gaat hierbij om het eten van ‘rauw’, ofwel onbewerkt, voedsel. In New York zijn er meerdere restaurants waar je deze nieuwste rage onder de diëten kunt nuttigen. Ook zijn er vele Hollywood sterren helemaal fan van dit dieet, zoals Demi Moore en Byran Adams.

Het dieet bestaat uit ongekookte groenten, noten, fruit en water. Volgens de bedenkers behoud je op die manier de meeste mineralen, vitaminen en enzymen van het voedsel. De groenten dienen ook zoveel mogelijk van het seizoen te zijn en uit de omgeving te komen, zodat het zo min mogelijk is bewerkt. Zuivelproducten en vlees komen in het rijtje niet voor.

Voordeel van dit dieet: Groente, fruit en noten zijn goede, gezonde voedingsmiddelen.

Nadeel van dit dieet: Deze voeding zal op den duur tekorten op gaan leveren in bijvoorbeeld ijzer en calcium. Daarbij komt dat het ver afwijkt van onze eetgewoontes en het daardoor moeilijk vol te houden is.

[quote_box_center]Omdat vetvrij.com is uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van dieet en voeding mag ik je tijdelijk een gratis receptenboek aanbieden. Dit receptenboek bevat voldoende recepten voor een complete week Paleo.[/quote_box_center]

Bestel deze Rawfood boeken bij bol.com

Het pure eten van raw food
Het pure eten van raw food
(nieuw – juni 2009)
Leeuw, A. de

Rox Rauw !
Rox Rauw !
R. Catz

Rauwe smaaksensaties
Rauwe smaaksensaties
H. Beliën

Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis.

 

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!