Obesitaspil uit de winkel

De obesitaspil Acomplia mag niet meer verkocht worden in de Europese Unie. Reden daarvoor is dat het middel depressieve gevoelens kan opwekken.

Acomplia wordt momenteel verkocht in 32 landen. De pil moet mensen met overgewicht helpen om gewicht te verliezen. In augustus raakte bekend dat het middel een risico op depressieve gevoelens met zich meebrengt.

Het Europees geneesmiddelenbureau startte daarop een onderzoek en besliste nu dat Acomplia onmiddellijk uit de rekken van de apotheken moet worden gehaald. De kans bestaat dat het middel wereldwijd uit de handel wordt genomen.

In de Verenigde Staten is het middel nooit op de markt gekomen. Daar was men op voorhand van mening dat het middel kon leiden tot zelfmoordgedachten, zelfs bij patiënten die voordien nooit depressief waren geweest.

Meer weten over Obesitas? Bestel dit boek bij bol·com

Behandelmethoden van obesitas / druk 1
Behandelmethoden van obesitas / druk 1

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

bron: kruidvat / gezondheidsnet.be


REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.