Obesimed Forte Afslankpillen

Afvallen in 2021

Januari is Dieetmaand! Ruim 60 procent van de Nederlanders heeft afvallen op het goede voornemens lijstje staan en daar speelt de commercie mooi op in. Weight Watchers gooit Flexipoints overboord en komt met ProPoints™ plan 2.0 op de proppen, Dr Frank wint zieltjes via de Telegraaf met zijn dr. Frank Dieet, en een na Frankrijk, Duitsland en Engeland probeert Pharma Care ook in Nederland voet aan de grond te krijgen met de dieetpil Obesimed Forte. Pharma Care adverteert regelmatig paginagroot in de landelijke dagbladen en komt ook op TV regelmatig voorbij. Maar wat is Obesimed eigenlijk?

obesimed

Vol gevoel van Obesimed Forte

Volgens fabrikant Pharma Care is Obesimed Forte ‘een hulpmiddel voor de behandeling van licht tot extreem overgewicht en obesitas’ Een ruim begrip, als je het ons vraagt. ‘Iedereen die dik is’ staat voor hetzelfde. De Obesimed® pil bestaat uit een plantaardig vezel. Maar hoe werkt Obesimed Forte? ‘Obesimed Forte absorbeert grote hoeveelheden water en vormt een natuurlijke substantie, die de maag vult. Dit geeft een vol gevoel en draagt daardoor bij aan verzadiging tijdens de maaltijd en de periode erna’. aldus de bijsluiter. Daarnaast verlaagt Obesimed® de snelheid waarmee het voedsel je maag verlaat.

Obesimed Forte Risicoklasse IIa

Obesimed Forte is medisch hulpmiddel klasse IIa, dit wil zeggen dat het in een matige risicoklasse valt. Medische hulpmiddelen zijn onder te verdelen in vier risicoklassen. Klasse I heeft een laag risico, klasse IIa en IIb een matig en klasse III een hoog risico.

Werkt Obesimed  Forte eigenlijk?

Omdat Obesimed Forte nog niet zo lang op de Nederlandse markt verkrijgbaar is zijn er nog niet zo veel (succes) verhalen bekend. Toch zijn er ‘links en rechts’ op fora en weblog ervaringen te vinden. De gebruikers van Obesimed Forte geven aan dat je inderdaad een vol gevoel krijgt van het product maar dat afvallen maar montjesmaat gebeurd. Heb jij ervaring met Obesimed® ? Positief of negatief, laat het ons dan weten via het onderstaande reactieformulier.

26 Reacties

 1. Ben nu in week 2 van de forte. In de eerste week gelijk 2.1 kilo minder, geen honger gevoel, maar ik kreeg wel een soort van adhd van die pillen. Ik moest gewoon dingen doen. Super druk. Nu in week 2 val ik weer niks af. Ik heb de waterdrinkapp erbij, drink dus buiten thee van gemberwortel, groene thee en koffie nog 2 liter water. Eet zowat niks. Daar moet ik me echt toe zetten. Avondeten gezond, groente, vlees. We eten al erg weinig koolhydraten en geen suikers. Ik let erg op de voeding die we wel eten. Maar vooralsnog is er in week 2 geen bericht op de weegschaal.

 2. Hallo, ik heb het 2 weken gebruikt3x daags 1 capsule. Nergens last van, maar:
  Ik ben in die tijd alleen maar aangekomen. Ik weeg wekelijks, en elke keer een paar ons aangekomen. Ik had 4 doosjes gekocht, maar heb ze weggegooid!!! Ik ga ook niet de dosis verhogen.
  Aankomen kan toch niet de bedoeling zijn?
  Ik eet praktisch koolhydraatvrij.
  Dus geen goede ervaring

 3. 3 dag vol opgeblaze gevoel gegeten;hutte kaas 200 gr twee gekookt eiren 5 opschep klein lepel mic macaroni paddestoel kip avond maaltijd vervangend reep water kofie gedronken

 4. Eerst dag droog mond dorst veel trek in eten
  Tweede dag vol gevoel minder gegeten zeker 60 procent minder dan de eerste dag dus
  Ben zo 1.80 lang 108kl zwaar 3-5 keer in week bilding sportschool in verleden 5 jaar terug met veel cardio en l-carnitine van 120 naar 88 kl gegaan een jaar vol op getrraint nu ben beniuwd 60 proc spier 26 vet

 5. sinds vorige week in de aanbieding bij de aldi, 4,99 euro. Gelukkig afgelopen maandag hadden ze bij ons in Veldhoven nog een paar liggen. Dus even bij de Aldi kijken!

 6. Hoi,
  Na googelen kwam ik hier terecht.
  Dus toch maar even mijn inzicht / ervaring delen.
  Ben een man, 2 meter lang, gewicht 121 KG, toen ik begon.
  Nu 6 maanden later met fitness (Milon cirkel) 13 KG afgevallen.
  Met Obisimed forte, elke maand 4 dagen niet, en letterlijk je “normale” maaltijden door de helft.

  Dus gewoon eten wat je gewend ben maar de helft minder => zonder trek!
  In de praktijk 1 uurtje van te voor pilletje erin, maak ik mijn normale maaltijd klaar, leg de helft weg voor overmorgen.
  Dus lekker makkelijk 2 keer eten en 1 keer lekker koken.

  Merk nu wel dat het stukken langzamer gaat het afvallen, maar het werkt nog steeds.
  Voorts is het teveel eten een slechte gewoonte waar je vanaf moet.
  En op deze manier leer je jezelf eenvoudig op lange duur nieuwe juiste porties aan.

  Resumé: Het werkt met een beetje discipline en sport.

  NOTE: eerste keer dat ik het gebruikte, geen diarree, wel dunne spoeling.

 7. Super product, ik ben in 3 weken, 7 kilo’s afgevallen.
  Ik neem 4 verdeeld over een dag, om contentu een vol gevoel te behouden.
  En natuurlijk let ik op dat ik niet meer dan 1500 kcal eet.

 8. Ik ben net een week bezig en kan dus nog niet veel zeggen maar ik wil toch mijn korte stukje ervaring met jullie delen.
  Tussen de middag en in de avond was mijn honger/trekgevoel het grootst.
  Om twaalf uur neem ik 3 capsules Obesimed Forte en om vijf uur drie capsules Obesimed Bloc omdat ik mijn maaltijd vaak met jus neem en Bloc speciaal voor vet voedsel bestemd is.
  Ik begon direct met drie capsules per keer en ik heb totaal geen overheersend hongergevoel meer, daarbij let ik ook beter op wàt ik eet, neem nu liever een appel dan een koekje tussendoor ; )

 9. ik gebtuik nu obesimed forte al 3 dagen ik voel geen verschil dus ik heb nog steeds trek vraal tussendoortjes ik begrijp die mensen niet die geen trek meer door obesimed

 10. Voor zover ik het kan zien is forte een maagvuller en bloc een vetblokker. Ik zit er zelf aan te denken om de bloc aan te schaffen voor tijdens de vakantie omdat ik weet dat ik dan toch niet sterk genoeg ben om alle verleidingen te weerstaan. En alle kleine beetjes hulp helpen dan.

 11. Ik heb obesimed forte gebruikt en de gewone obesimed. Ik gebruik m nu, maar ook al jaren terug een paar keer. Ik had vooral de eerste keer ook enorme last van buikpijn en m’n darmen, maar ging gewoon door. Uiteindelijk ging dit wel over en de keren erna als ik het weer een keer gebruikte, dan was die pijn nog maar heel sporadisch. Ik gebruik het nu anderhalve week weer en ben 2 kilo afgevallen en had gister voor t eerst last van krampjes. Maar ja, dat zijn de bijwerkingen he

 12. Ik gebruik Obesimed Forte sinds 2 dagen, maar elke keer als ik er een neem 20 minuten daarna krijg ik Flink stekjes en krampjes in me maag. Na ongveer 4 a 5 minuten houd het dan weer op. is dat normaal? Heeft iemand ook hier last van?want ik beging een beetje zorgen te maken als ik door ga met het kuur, en dat ik op een langere termijn mijn maag niet belast.

 13. Lieve mensen het helpt echt!!!
  Ik had 2 verpakkingen gekocht woog 96 kilo veel te zwaar dus…
  maar merkte echt dat het hield voelde me vol en kon bijna niet meer eten
  voor elke maaltijd 1 tablet ik gebruikte hem enkel in de avond uren omdat ik overdag niet veel at
  nu 2 maand verder sta ik op een gewicht van 85 kilo!
  ook merkte ik dat ik een droger mond had en geen zin meer had in zoetigheid
  ik kan niet meer zonder…. ongezond maar dat dik zijn was ik echt zat
  dus telkens als het weer op is koop ik weer dozen vol… gewoon bij kruidvat:p