Obesimed Forte Afslankpillen

Afvallen in 2021

Januari is Dieetmaand! Ruim 60 procent van de Nederlanders heeft afvallen op het goede voornemens lijstje staan en daar speelt de commercie mooi op in. Weight Watchers gooit Flexipoints overboord en komt met ProPoints™ plan 2.0 op de proppen, Dr Frank wint zieltjes via de Telegraaf met zijn dr. Frank Dieet, en een na Frankrijk, Duitsland en Engeland probeert Pharma Care ook in Nederland voet aan de grond te krijgen met de dieetpil Obesimed Forte. Pharma Care adverteert regelmatig paginagroot in de landelijke dagbladen en komt ook op TV regelmatig voorbij. Maar wat is Obesimed eigenlijk?

obesimed

Vol gevoel van Obesimed Forte

Volgens fabrikant Pharma Care is Obesimed Forte ‘een hulpmiddel voor de behandeling van licht tot extreem overgewicht en obesitas’ Een ruim begrip, als je het ons vraagt. ‘Iedereen die dik is’ staat voor hetzelfde. De Obesimed® pil bestaat uit een plantaardig vezel. Maar hoe werkt Obesimed Forte? ‘Obesimed Forte absorbeert grote hoeveelheden water en vormt een natuurlijke substantie, die de maag vult. Dit geeft een vol gevoel en draagt daardoor bij aan verzadiging tijdens de maaltijd en de periode erna’. aldus de bijsluiter. Daarnaast verlaagt Obesimed® de snelheid waarmee het voedsel je maag verlaat.

Obesimed Forte Risicoklasse IIa

Obesimed Forte is medisch hulpmiddel klasse IIa, dit wil zeggen dat het in een matige risicoklasse valt. Medische hulpmiddelen zijn onder te verdelen in vier risicoklassen. Klasse I heeft een laag risico, klasse IIa en IIb een matig en klasse III een hoog risico.

Werkt Obesimed  Forte eigenlijk?

Omdat Obesimed Forte nog niet zo lang op de Nederlandse markt verkrijgbaar is zijn er nog niet zo veel (succes) verhalen bekend. Toch zijn er ‘links en rechts’ op fora en weblog ervaringen te vinden. De gebruikers van Obesimed Forte geven aan dat je inderdaad een vol gevoel krijgt van het product maar dat afvallen maar montjesmaat gebeurd. Heb jij ervaring met Obesimed® ? Positief of negatief, laat het ons dan weten via het onderstaande reactieformulier.

Marianne
Hallo, mijn naam is Marianne en ik werk freelance voor vetvrij.com. Ik volg de ontwikkelingen op de dieet en voedingsmarkt op de voet, en schrijft regelmatig recensies over boeken en tv uitzendingen. Ook test ik nieuwe producten uit en schets hier een objectief beeld over.