NutraSkin Collageen Drank

Afvallen in 2021

NutraSkin collageen drank is een product op basis van speciale bioactieve collageen peptiden van het merk Verisol. Inname van dit product zou moeten zorgen voor een stralende en jonge huid. Wat maakt deze collageen zo speciaal en is het de moeite waard om hier wat extra voor te betalen? Je leest het in onze review.

Wat is NutraSkin collageen drank?

NutraSkin collageen drank is een supplement op basis van collageen. Collageen is een verzamelnaam voor lichaamseigen eiwitten die een belangrijke rol spelen in de elasticiteit en soepelheid van de huid. Belangrijk om te weten is dat er verschillende typen collageen zijn, elk met een eigen functie in het lichaam. Zo is type I collageen belangrijk voor de huid, terwijl andere typen een rol spelen in de gewrichten, de aderen of bij wondgenezing.

NutraSkin komt in een sachet. Je leegt dagelijks een sachet in een glas water en roert het goed door. Vervolgens drink je dit glas in een keer op. Een verpakking bevat twintig sachets.

Voor wie is NutraSkin collageen drank geschikt?

Dit product is niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. NutraSkin collageen komt van varkens en is dus ook niet geschikt voor mensen die om religieuze redenen geen varkensvlees mogen consumeren.

Hoe effectief is NutraSkin collageen drank?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van collageensupplementen op de gezondheid van de huid. De samenstelling van de collageen in een supplement speelt hierbij een belangrijke rol. NutraSkin bevat veel collageen van type III, dat geen rol speelt in de gezondheid van de huid. De collageen van NutraSkin is op een specifieke manier verwerkt, waardoor het beter in het lichaam opgenomen wordt dan andere collageenproducten. Dit productieproces gaat wel een beetje ten koste van de kwaliteit van de stoffen.

Zelfs de European Food Safety Agency (EFSA) heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Verisol collageen, de basis voor NutraSkin. Uit dit onderzoek is gebleken dat het middel niet als effectief kan worden beoordeeld (bron). Tegelijkertijd is bewezen dat collageen van vissen wel erg effectief is, voornamelijk door de hoge dosering collageen type I (bron).

Een nuttige toevoeging aan Nutraskin drinkbaar collageen is vitamine C. Er is veel wetenschappelijk bewijs dat vitamine C leidt tot een verhoogde aanmaak van collageen, zeker als de bouwstenen hiervoor aanwezig zijn (bron).

Wat kost NutraSkin collageen drank?

Een verpakking met twintig sachets kost op moment van schrijven €35.25. Aangezien je een sachet per dag gebruikt, liggen de maandelijke kosten zo rond de €50.

Voordelen

Nutraskin is een clean product. Dat wil zeggen, er zijn geen geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd. Voor sommige mensen is dit een voordeel, bijvoorbeeld omdat je de collageen dan ook kunt innemen met vruchtensap. Voor andere mensen betekent dit dat het product niet goed drinkbaar is, omdat je de collageen zelf proeft.

Nadelen

De samenstelling van NutraSkin collageen is niet ideaal voor een gezondere huid. Onze huid heeft vooral type I collageen nodig. NutraSkin bevat relatief veel collageen type III en is daarom niet zo effectief voor de gezondheid van de huid.

Conclusie

Als het puntje bij paaltje komt is NutraSkin collageen net niet het juiste collageen supplement voor een gezondere huid. Hoewel je wel degelijk collageen van type I binnenkrijgt, is de samenstelling niet goed genoeg. Je krijgt te veel collageen van type III binnen. Pluspunt is dan wel dat er vitamine C in zit, al is de dosering wat aan de lage kant.

Collageenproducten op basis van vis, zoals Mardanti Skincare, zijn een stuk effectiever en ook nog eens voordeliger. Net als NutraSkin bevat ook Mardanti Skincare vitamine C. Wil je meer weten over Mardanti Skincare, lees dan onze review.

RECENSIEOVERZICHT
Vorig artikelBodyHappiness Afslankprogramma
Volgend artikelProteïne dieet hoeveel afvallen per week

2 Reacties

  1. Slecht verhaal. NutraSkin is van rund zoals hierboven al staat en het is niet eens collageen type 3. dit is gewoon een verhaal om een ander merk te promoten, echt misleiding onder het mom van wetenschap en ‘drs’.

  2. Dit is niet helemaal waar. Ik gebruik dit en ben naast diëtist ook moslima. Het collageen komt van van rund en niet van varkens. Daarnaast is het geen collageen type III maar type I.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in