Nupo Dieet Ervaringen en Review

Afvallen in 2021

Nupo is een Very Low Calorific Diet (een dieet met erg weinig calorieën) waarmee je binnen acht weken flink moet kunnen afvallen. In dit artikel lees je onze bevindingen over het Nupo dieet.

Wat is Nupo?

Nupo is een dieet waarbij je op een aantal dagen in de week een laag aantal calorieën inneemt. Je neemt op deze niet meer dan 700 calorieën in. Er zijn drie verschillende programma’s, een waarbij je twee dagen in de week een dieet volgt en een voor vijf en voor zeven dagen.

Testpersonen Gezocht

Nog 2 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 2. We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Op de andere dagen kun je volgens Nupo normaal eten, maar wordt aangeraden om niet meer dan 1600 (vrouwen) tot 1800 (mannen) calorieën te eten. Er zijn geen recepten of voedingsschema’s voor deze dagen.

Om je te helpen om dit dieet vol te houden, heeft Nupo verschillende producten ontwikkeld die je kunt gebruiken om een maaltijd te vervangen. Denk hierbij aan maaltijdvervangers, repen, en soepen.

Voor wie is Nupo geschikt?

De losse producten van Nupo zijn geschikt voor iedereen. Als je het dieet wilt gaan volgen, dan is het raadzaam om je arts te raadplegen als je een aandoening hebt zoals diabetes. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, kunnen dit dieet beter niet volgen.

Nupo Dieet
Nupo Dieet

Is Nupo effectief?

Als je een van de strengere varianten van het Nupo dieet volgt, val je snel af. Toch zijn de resultaten niet duurzaam. Het dieet is te streng.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een zeer streng dieet volgen een grote kans maken om later vreetbuien te krijgen (bron). Uit een ander onderzoek is gebleken is dat je bij een zeer streng dieet het risico loopt om depressief te worden (bron).

Dit is niet het enige nadeel aan een dieet dat erg laag is in calorieën. Je verliest ook snel spiermassa. Dit zorgt ervoor dat je je minder energiek voelt en dat je een grote kans hebt om last te krijgen van het beruchte jojo-effect (bron).

De enige variant die wel goed vol te houden is, is de variant waarbij je twee dagen in de week minder calorieën eet. Hier mis je dan weer goede richtlijnen over hoe je op de andere dagen moet eten.

Wat kost Nupo?

Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op deze vraag, omdat er veel verschillende producten zijn. De Nupo maaltijdshakes (grootverpakkingen) zijn best betaalbaar met iets meer dan €1,50 per maaltijd, terwijl de repen juist duur zijn (€3,50 per stuk.

Hier kun je natuurlijk wel de kosten vanaf trekken die je anders maakt voor een normale maaltijd.

Voordelen

Nupo heeft een uitgebreide lijn met diverse producten in verschillende smaken. Je kunt dus eindeloos variëren. Dit helpt, zeker als je voor langere tijd het Nupo dieet gaat volgen. Overigens zijn de producten qua samenstelling lang niet slecht.

Nadelen

Je krijgt heel weinig sturing over wat je moet eten op de dagen dat je niet dieet. Sterker nog, er wordt zelfs aangereden om te eten zoals gewoonlijk. Als je op die dagen al goed at, dan was er geen noodzaak om af te vallen?

Conclusie

Het idee achter Nupo klinkt verleidelijk; je eet een periode heel weinig calorieën, maar je krijgt toch alle vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt. Er zijn meerdere redenen waarom dit dieet niet langdurig effectief is.

Toch blijft Nupo een crash-dieet, tenzij je maar twee dagen in de week het dieet volgt. Je krijgt gedurende een periode van 8 weken te weinig calorieën binnen om je lichaam te onderhouden. Dit is schadelijk, bijvoorbeeld omdat je op deze manier spiermassa gaat verliezen. De kans is dan ook heel groot dat je je gaat jojo-en. Om die reden raden wij Nupo dan ook af.

Groeten,

58 Reacties

 1. Goedendag, ik doe graag mee. Lijkt me goed om dit maximaal 3 dagen in de week te doen en daarnaast gezond te gaan eten met af en toe iets lekkers om zodanig langdurig resultaat te behouden. Nu BMI 29,4

 2. Hai, mijn naam is Saskia ben 39 jaar jong. Altijd heel sportief geweest en slank(er) maar heb mezelf de laatste periode behoorlijk laten gaan. Ik wil graag weer gezond eten en sporten maar een kickstart maken met NUPO lijkt mij ideaal! In het verleden (11 jaar terug) met andere (te dure) Shakes 28 kilo afgevallen in 3 maanden.

 3. Het lijkt me erg leuk om het nupo dieet voor 2/3 dagen in de week te testen, waarbij ik mij de andere dagen houd aan het maximum van 1600 calorieën per dag.

  Ik ben zelf de afgelopen tijd best wat kilo’s aangekomen door corona, en ik zou er graag weer leuk uit zien in de zomer. Met de hoop dat we dan weer wat leuke dingen kunnen doen!

 4. De laatste dag van mijn 10-dagen dieet met Nupo-shakes. Uitsluitend 10 dagen lang shakes en water gedronken, soms ook een stuk fruit, that’s it! Resultaat : totaal GEEN gewichtsverlies!!!! Ik woog 70,5 kg en nu weeg ik 70,2kg na 10 dagen dieet. Teleurgesteld en een gevoel van oplichting. Had al wel bedenkingen want de shakes zijn echt wel lekker en zoet. Ik raad dit product niet aan.

 5. Ik wil heel graag afvallen. Ik ben het zat met het jojo effect en ben heel erg benieuwd naar shakes van Nupo..

 6. Ik kom graag in aanmerking voor de test. Ik ben afgelopen jaren veel aangekomen en meer diëtiste ook geen weg gevonden om af te vallen. Ik zou dit graag proberen om te zien of het hiermee wel kan lukken zodat ik hiermee verder kan en hopelijk weer happy kan zijn met mijn lijf

 7. Ik wil dit graag gaan testen, ik wil graag afvallen maar op de een of andere manier lukt het niet met “verantwoord” koken. Mss lukt het zo wel.

 8. Dag, graag wil ik testen! Meerdere keren een dieet gevolg. Wil snel kilo’s kwijt en genoeg binnen krijgen betreft vitaminen. Ben erg benieuwd naar NUPO!

 9. Na mijn zwangerschap ben ik wel een aantal kilo aangekomen en er blijft na 9maanden nog 5kilo aan plakken
  Ik hoop met dit dieet er einde aan de overtollige kilo’s komt.

 10. Ik zou dit product graag eens willen testen, heb al vele diëten uitgeprobeerd, maar nog nooit één met shakes. Erg benieuwd welk resultaat dit met zich meebrengt.

 11. Ben benieuwd hoe effectief zo’n goed voorgestelde product zal zijn! Mensen met overgewicht zoals ik zullen inderdaad wel proberen.