Nupo Dieet Ervaringen en Review

Start met KetoX

Nupo is een Very Low Calorific Diet (een dieet met erg weinig calorieën) waarmee je binnen acht weken flink moet kunnen afvallen. In dit artikel lees je onze bevindingen over het Nupo dieet.

Wat is Nupo?

Nupo is een dieet waarbij je op een aantal dagen in de week een laag aantal calorieën inneemt. Je neemt op deze niet meer dan 700 calorieën in. Er zijn drie verschillende programma’s, een waarbij je twee dagen in de week een dieet volgt en een voor vijf en voor zeven dagen.

Testpersonen Gezocht

Nog 2 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  2. We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Op de andere dagen kun je volgens Nupo normaal eten, maar wordt aangeraden om niet meer dan 1600 (vrouwen) tot 1800 (mannen) calorieën te eten. Er zijn geen recepten of voedingsschema’s voor deze dagen.

Om je te helpen om dit dieet vol te houden, heeft Nupo verschillende producten ontwikkeld die je kunt gebruiken om een maaltijd te vervangen. Denk hierbij aan maaltijdvervangers, repen, en soepen.

Voor wie is Nupo geschikt?

De losse producten van Nupo zijn geschikt voor iedereen. Als je het dieet wilt gaan volgen, dan is het raadzaam om je arts te raadplegen als je een aandoening hebt zoals diabetes. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, kunnen dit dieet beter niet volgen.

Nupo Dieet
Nupo Dieet

Is Nupo effectief?

Als je een van de strengere varianten van het Nupo dieet volgt, val je snel af. Toch zijn de resultaten niet duurzaam. Het dieet is te streng.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een zeer streng dieet volgen een grote kans maken om later vreetbuien te krijgen (bron). Uit een ander onderzoek is gebleken is dat je bij een zeer streng dieet het risico loopt om depressief te worden (bron).

Dit is niet het enige nadeel aan een dieet dat erg laag is in calorieën. Je verliest ook snel spiermassa. Dit zorgt ervoor dat je je minder energiek voelt en dat je een grote kans hebt om last te krijgen van het beruchte jojo-effect (bron).

De enige variant die wel goed vol te houden is, is de variant waarbij je twee dagen in de week minder calorieën eet. Hier mis je dan weer goede richtlijnen over hoe je op de andere dagen moet eten.

Wat kost Nupo?

Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op deze vraag, omdat er veel verschillende producten zijn. De Nupo maaltijdshakes (grootverpakkingen) zijn best betaalbaar met iets meer dan €1,50 per maaltijd, terwijl de repen juist duur zijn (€3,50 per stuk.

Hier kun je natuurlijk wel de kosten vanaf trekken die je anders maakt voor een normale maaltijd.

Voordelen

Nupo heeft een uitgebreide lijn met diverse producten in verschillende smaken. Je kunt dus eindeloos variëren. Dit helpt, zeker als je voor langere tijd het Nupo dieet gaat volgen. Overigens zijn de producten qua samenstelling lang niet slecht.

Nadelen

Je krijgt heel weinig sturing over wat je moet eten op de dagen dat je niet dieet. Sterker nog, er wordt zelfs aangereden om te eten zoals gewoonlijk. Als je op die dagen al goed at, dan was er geen noodzaak om af te vallen?

Conclusie

Het idee achter Nupo klinkt verleidelijk; je eet een periode heel weinig calorieën, maar je krijgt toch alle vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt. Er zijn meerdere redenen waarom dit dieet niet langdurig effectief is.

Toch blijft Nupo een crash-dieet, tenzij je maar twee dagen in de week het dieet volgt. Je krijgt gedurende een periode van 8 weken te weinig calorieën binnen om je lichaam te onderhouden. Dit is schadelijk, bijvoorbeeld omdat je op deze manier spiermassa gaat verliezen. De kans is dan ook heel groot dat je je gaat jojo-en. Om die reden raden wij Nupo dan ook af.

Groeten,