Afvallen in 2021

Het eiwitdieet van Novashops is één van de meest populaire diëten op dit moment. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want het eiwitdieet is niet alleen een uiterst effectief dieet waar mee je snel afvalt, het is ook nog eens een geheel gemakkelijk dieet. Je hoeft niets te tellen of te wegen, je hebt geen ingewikkelde kookboeken nodig. Je weet namelijk gewoon precies wat je wel en wat je niet mag eten. Zo simpel is het. Met het eiwitdieet, ook wel proteïne dieet of eiwitrijkdieet genoemd, verbrand je gericht vet, en geen spiermassa. Een populair eiwitdieet is Dieet Pro. Een voordeel is dat het eenvoudig vol te houden is. Dit komt omdat je niet telkens met een hongergevoel hebt. Eiwitten hebben een goede uitwerking op het lichaam, helpen bij onder andere de spiergroei en zorgen ervoor dat je hongergevoel wordt onderdrukt. Het eiwitdieet heeft zelfs glansrijk alle test van de consumentenbond doorstaan.

Novashops Kortingscode

Maak gebruik van de actieve Novashops Kortingscodes

Verschillende mogelijkheden

Als je weet welke voedingsmiddelen je allemaal wel en niet mag eten bij het eiwitdieet kun je natuurlijk gemakkelijk zelf je eigen dieet samenstellen. Er zijn echter ook diverse diëten die gebaseerd zijn op weekschema’s, waarbij per dag wordt aangegeven wat je mag eten. Enkele populaire eiwitdiëten zijn bijvoorbeeld:

Onlangs hebben we alle eiwitdiëten getest en vergeleken.
De verrassende resultaten kun je zien in de grote eiwit dieet test.

Het nadeel van een aantal van deze traditionele eiwitdiëten is dat je voor je producten aangewezen bent op consulenten die de producten onnodig duur maken.  Tevens zijn er kant-en-klare eiwitpreparaten, tussendoortjes en proteïneshakes op de markt. Deze zijn eenvoudig online te bestellen, bijvoorbeeld bij Novashops.

Met het eiwitdieet wordt je energie voornamelijk uit voedsel met hoge kwaliteit eiwitten gehaald. Hierbij is het niet belangrijk hoeveel eiwitten je binnen krijgt, het gaat namelijk om de kwaliteit van de eiwitten. Vooral de eiwitten in dierlijke producten, zoals vlees, vis, eieren en zuivelproducten, zijn hiervoor uitstekend geschikt. Tevens is het van essentieel belang dat je voedsel met weinig koolhydraten en weinig vetten, maar juist wel weer veel gezonde vetten eet.

Novashops Forum

Wil je graag ervaringen uitwisselen over Novashops, of heb je vragen over het gebruik van de producten? Dan kan ik je aanraden om het Novashops Forum te bezoeken. Je kunt er antwoorden vinden op de meest gestelde vragen en ervaringen uitwisselen. Er is een aparte categorie waar je kortingscodes kunt vinden die je kunt gebruiken in de Novashops Webshop.

Het principe van het eiwitdieet

Koolhydraten veroorzaken schommelingen in de bloedsuikerspiegel, met als gevolg dat je lichaam het aanmaken van vet stimuleert. Door suikers en complexe koolhydraten, zoals rijst of pasta, te eten is de kans dat je dik(ker) wordt dus sterk verhoogd. Met het eiwitdieet wordt juist de inname van eiwit of proteïne dat gericht vet verbrand, zonder de spiermassa aan te tasten, gestimuleerd en de inname van koolhydraten en slechte vetten zoveel mogelijk beperkt. Dit betekent in de praktijk dat voedsel met (veel) koolhydraten zoals brood, rijst, aardappelen, pasta, suikers en alcohol taboe zijn, terwijl bijvoorbeeld vlees, vis en eieren een belangrijk onderdeel van het dagelijkse eten vormen.

Snel gewicht verliezen met een eiwitdieet

Met het eiwitdieet kun je in zeer korte tijd veel gewicht verliezen. Met name in het begin zal je ook veel vocht verliezen. Het eiwitdieet is daarom ook voor mensen die de neiging hebben om veel vocht vast te houden uitermate geschikt.

Suiker