Noocube Reviews en Ervaringen

Afvallen in 2021

De laatste jaren komen er steeds meer nootropica op de markt. Nootropica zijn middelen die je helpen om je cognitieve prestaties te verbeteren. Om deze reden zijn nootropica dan ook erg populair bij zakenmensen, creatievelingen en andere professionals. Een van de nieuwste middelen op dit gebied is Noocube.

Wat is Noocube?

noocube potjes
noocube potjes

Noocube is een nootropicum in de vorm van een capsule. Een capsule bevat een stuk of zes ingrediënten die een positieve uitwerking zouden hebben op ons brein. Ieder potje bevat zestig capsules, genoeg voor een periode van dertig dagen.

Noocube is een product van een bedrijf uit Londen genaamd Wolfson Berg Limited. Dit bedrijf maakt ook nog tal van andere supplementen. Deze zijn echter niet in Nederland verkrijgbaar.

Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Pure Collagen Gold zijn we op zoek naar 50 testpersonen die het product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 11 plaatsen beschikbaar

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Pure Collagen Gold graag wil testen
  2. We sturen het product gratis naar je toe
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
  4. Je vult een korte enquete in en deelt je ervaring met ons

Voor wie is Noocube geschikt?

Volgens de fabrikant is het supplement in principe voor iedereen geschikt. Er zijn geen negatieve bijwerkingen. Als je medicijnen gebruikt wordt desalniettemin wel aangeraden om eerst contact te zoeken met een arts.

Is Noocube effectief?

noocube etiket
noocube etiket

Om te kunnen bepalen of Noocube effectief is, hebben wij het middel grondig onderzocht. Zo hebben wij gekeken in wetenschappelijke tijdschriften naar de effecten van de verschillende ingrediënten op onze hersenen. Daarnaast hebben we een aantal proefpersonen de capsules een maand lang laten gebruiken.

Alpha GPC – Alpha GPC is een neurotransmitter die een positief effect wordt toegeschreven als het gaat om het gemoed en de cognitieve functie van de hersenen. In de praktijk blijkt Alpha GPC alleen een positief effect te hebben op fysieke prestaties (bron).

Huperzine A – Apen hebben een beter ruimtelijk inzicht als zij Huperzine A hebben gehad (bron).

Bacopa Monnieri – Uit onderzoek is gebleken dat je beter dingen kunt onthouden als je Bacopa Monnieri hebt gebruikt. Bij dit onderzoek werd wel iets meer Bacopa toegediend dan je in Noocube vindt (bron).

 

Kattenklauw – Dit plantje dat voorkomt in de Amazone-regenwouden is een antioxidant en heeft een ontstekingsremmende werking (bron). Er is geen bewezen effect op het brein.

Haverstro – Gek genoeg geeft de fabrikant het zelf al aan. Zij halen een studie aan waarin blijkt dat er een positief effect van Haverstro uit gaat bij een dosering van 800mg. Wij vonden een andere studie die hetzelfde beweert (bron). Helaas bevat Noocube minder haverstro dan 800 mg.

L-theanine – deze stof uit thee heeft een stressremmende werking (bron). Hoewel dit niet direct invloed heeft op je mentale functioneren, heeft het indirect wel een hele grote invloed.

Wat vonden de proefpersonen?

noocube capsules
noocube capsules

Tien proefpersonen met uiteenlopende banen hebben van ons een verpakking Noocube gekregen. Zij hielden een dagboek bij voor zij begonnen en tijdens de eerste twee weken waarin zij Noocube innamen.

De proefpersonen lieten weten dat zij een positief effect merkten van Noocube. Dit effect was het sterkst bij taken die nauwkeurigheid vereisen, zoals het maken van berekeningen. Twee van de proefpersonen die in de periode dat zij de capsules gebruikten een presentatie moesten geven, hadden het gevoel dat zij een stuk meer ontspannen waren. Dit kwam de kwaliteit van hun presentatie ten goede. Hoewel de effecten positief waren, vond geen van de deelnemers dat hij/zij echt veel meer gedaan kreeg dan anders. Met name op het gebied van concentratie vielen de resultaten tegen.

Belangrijk resultaat bij de test was dat geen van de proefpersonen een negatieve bijwerking merkte bij het gebruik van het product. Een paar deelnemers aan de test die veel koffie drinken gaven wel aan dat de effecten iets sterker waren op dagen dat zij minder koffie dronken.

Na afloop van de test vroegen wij de testers of zij het middel langer wilden gebruiken, ook als zij hier zelf voor moesten betalen. Drie van de deelnemers waren bereid om zelf verpakkingen Noocube te kopen. De andere deelnemers vonden het effect te gering, ook al merkte iedereen wel iets positiefs van Noocube.