Nononsense Dieet

Afvallen in 2021

Bij dit dieet draait het helemaal om je verbranding. Bij veel mensen met overgewicht is de verbranding/stofwisseling heel erg lui geworden, door of veel te weinig eten of door het gebruik van afslankproducten of door het volgen van hongerdiëten enz. enz. Honger is de grootste vijand voor je gewicht.

Bij honger reageert het lichaam als volgt: Zodra het een keer voedsel binnenkrijgt, denkt ie: Ha eten, sla het maar snel op, want wie weet wanneer ik weer wat binnenkrijg. Bij honger gaat het lichaam over op een zeer klein waakvlammetje. Krijgt het daarentegen op tijd voedsel, dan is het wat royaler en blijft het volop bezig met verbranden.9789041761668-wince

Vergelijk het met een kacheltje, als je daar geregeld en op tijd wat hout opgooit, blijft het vuurtje lekker hoog branden en blijft het lekker warm doordraaien. Zo ook gebeurt dat met onze stofwisseling. Geven we het vaak en geregeld iets om te verbranden dan blijft dat lekker doorgaan, want het lichaam heeft dan geen enkele reden om het als vet te gaan opslaan, want het krijgt immers voldoende en op tijd wat aangevoerd. De stofwisseling kan door dit dieet met wel 30% opgevoerd worden! Wie kent ze niet, de mensen die altijd maar alles kunnen eten, zonder ook maar een grammetje aan te komen? Dit dieet zorgt ervoor dat je daar weer heel dicht in de buurt kunt komen, ja zelfs zo dat je van dat eeuwige JOJO effect af kunt komen. Persoonlijk ken ik iemand die met dit dieet 40 kg is afgevallen, nu rustig 4000 Kcal per dag eet, zonder ook maar weer een ons aan te komen. Haar geheim? Ze blijft eten, de godsganse dag door, tot 2 uur voor ze naar bed gaat. Ze zorgt er voor dat haar lichaam nooit meer honger heeft door het op tijd wat te verbranden te geven.

Bestel het Nononsense boek bij bol.com

Het no-nonsense dieetboek
Het no-nonsense dieetboek
Anna Hampton

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Honger is funest, voor iedereen die blijvend zijn of haar gewicht wil verliezen. Natuurlijk val je af, van een 1000 calorieën-dieet, en misschien ook wel sneller dan met dit dieet, maar het komt er net zo snel weer aan, als je er mee stopt, want dat is een volledige natuurlijke reactie van het lichaam. Je stofwisseling is lam gelegd, en het lichaam weet niet hoe snel ie weer reserves moet gaan aanleggen voor de volgende honger-periode. Dus eet mensen, eet en doe dat op tijd! Met dit dieet eet je 7 a 8 keer op de dag, afhankelijk van hoe laat je ontbijt en hoe laat je naar bed gaat. Je moet namelijk blijven eten tot 2 uur voor je gaat slapen. Heb je een feestje of ga je uit, en kom je pas om 3 uur ’s nachts in bed, dan moet je blijven eten tot 1 uur ’s nachts! Hoeveel je moet eten, kan per persoon heel erg verschillend zijn. Ieder mens is uniek, geen enkele stofwisseling is hetzelfde, dus dat is een kwestie van zoeken en uitproberen. Om af te vallen moet er dan wel vetarm en suikervrij gegeten worden.

Ik neem mezelf als voorbeeld. Ik ben een vrouw van 46 (bijna 47) , werk 17 uur per week , heb 2 grote dochters die al niet meer thuis wonen, en voor de rest heb ik een gemakkelijk leventje. Toen ik begon at ik ong. 1600 a 1700 Kcal op een dag, verdeeld over 7 maaltijden. Na 1 week was ik 1,7 kg kwijt, maar ik had wel hongermomenten, dus ging ik omhoog tot 1800 Kcal, had toen nog steeds hongermomenten (ben een veelvraat) en weer at ik die week erop 100 Kcal per dag meer. Enz. enz. Nu zit ik op 2000 a 2100 Kcal per dag, verdeeld over 8 maaltijden per dag. En toch val ik af! Mijn stofwisseling is inmiddels zo opgepept, dat ik dat makkelijk aan kan en toch afval. Gemiddeld zo’n 7 tot 9 ons per week. En dat komt door de combinatie van eiwitten en koolhydraten, en het OP TIJD aanvoeren van brandstof, plus dat ik nu in staat ben 30% meer te verbranden dan normaal. Voor iedereen die dit dieet wil proberen, zou ik aan raden, eerst een week de basislijst te volgen en daarna kijken wat het resultaat is en daarbij heel goed naar je lichaam te luisteren.

Heb je honger gehad, dan moet je 50-100 Kcal per dag meer gaan eten enz. enz. Tot dat je bij het punt komt dat je geen honger meer hebt en redelijk afvalt. Het resultaat kan per persoon heel verschillend zijn. Sommigen vallen 1 pond af per week, maar ik ken ook mensen die gemiddeld 1,5 kg per week afvallen. En soms stagneert je lichaam even als je wat meer gaat eten, geen paniek dan! De week daarop “schiet je dan wel weer door”.

Ik wil er nog wel even bij vertellen dat ik geen deskundige ben, maar dat ik geheel en compleet voor mezelf spreek, met mijn ervaringen en wat ik er over weet. Ben je een heel actief iemand, of man, dan ligt de zaak weer compleet anders. Die moeten minstens 500 a 700 Kcal per dag meer eten!! Het is de kunst om de juiste balans bij jezelf te vinden, HONGER MAG NIET, dat is funest!! Maar ook weer niet teveel (om te kunnen afvallen) je mag wel “trek” hebben een half uurtje voor de volgende maaltijd, maar geen honger. Dus eet mensen, strak om de 2 uur, in de juiste verhouding: 25% eiwit, 20% vet en 55% koolhydraten en je valt af!!

Hieronder de Nonolijsten per week:

Nonolijst week 1
Nonolijst week 2
Nonolijst week 3