Nieuwe dieetpil met 50% meer resultaat

Afvallen in 2021

Britse wetenschappers beweren in de krant The Daily Mail dat ze een pil hebben ontwikkeld die je helpt bij het afvallen. En hij is zeer effectief, als we de Britten mogen geloven.

Als je 1 pil per dag neemt, gedurende 6 maanden lang, dan kun je maar liefst 10 kilo afvallen. En dat is twee keer zo veel als de dieetpillen die al op de markt zijn.

Het effect zou te danken zijn aan de stof tesofensine, die nog maar drie jaar op de markt is. Experimenten leverden veel betere resultaten op dan verwacht.

Tesofensine pakt dat deel van de hersenen aan dat honger controleert. Het zorgt ervoor dat je je direct verzadigd voelt en het onderdrukt de drang om te snoepen.

Aan de studie deden 200 mannen en vrouwen met overgewicht mee. Ze kregen allemaal een pil te slikken: een werkelijke dieetpil of een placebo. Overigens aten ze ook een beetje minder dan normaal (!).

De mannen en vrouwen die de pillen met de laagste dosis slikten, verloren zo’n 4 kilo, wat overeenkomt met het gemiddelde gewichtsverlies bij andere dieetpillen. Maar werd de dosis verdubbeld, dan verdubbelde ook het gewichtsverlies.

De pil die op de markt komt heeft waarschijnlijk de ‘medium’-sterkte waarbij in tien maanden tijd nog altijd zo’n 10 procent van het gewicht kan verloren worden. Als je daarbij ook op je voeding let en meer beweegt, dan kan dat 20 procent worden.

Maarnatuurlijk lukt het niet met een pilletje alleen. Deskundigen waarschuwen dan ook al dat de pil niet als snelle en makkelijke oplossing gezien moet worden. Wie wil afvallen zal altijd gezonder (en minder) moeten eten en meer moeten bewegen.

En zoals altijd gaat ook dit geneesmiddel met bijwerkingen gepaard. Lees zelf even of je het ervoor over hebt: misselijkheid, diarree of constipatie, slapeloosheid, stemmingswisselingen en een verhoogde hartslag, wat aanleiding geeft tot een verhoogde kans op een hartaanval.

bron: sinfos.nl