Niet elke dikke buik is slecht

Start met KetoX

Duizenden mensen met een dikke buik zijn zo gezond als een vis. In tegenstelling tot wat artsen en voorlichters ons vertellen, is niet elke vetlaag per definitie slecht. Dat meldde de Wageningen Universiteit. Een onderzoeker die in Wageningen promoveert, ontdekte dat onze grote vetrollen waarschijnlijk helemaal niet zo gevaarlijk voor de gezondheid zijn, tenminste wanneer er meer goede dan slechte vetten in liggen opgeslagen.

Het ongezonde aan grote vetlagen is dat ze bepaalde immuun cellen aantrekken als ze groeien. Die kunnen op hun beurt weer ontstekingseiwitten afgeven die mede schuldig kunnen zijn aan suikerziekte en dichtslibbende aderen.

Promovendus Rinke Stienstra mestte muizen op zo’n manier vet dat hij vetlagen kon nabootsen die overwegend uit gezondere vetten bestaan. De vetrollen trokken nu weliswaar nog meer immuun cellen aan, maar dan van een soort die geen vervelende eiwitten aanmaakt.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.