Afvallen Lukt Niet Ondanks Dieet

Start met KetoX

Je kent het ongetwijfeld wel. Je bent lekker bezig met afvallen en let goed op wat je eet. Week na week boek je goede resultaten en je hebt geen moeite om lekkere verleidingen te weerstaan. Zelfs de moeilijke periodes zijn een eitje voor je omdat de weegschaal je iedere week beloont met mooie cijfers. Tot die ene dag dat je naar de cijfers staart en ziet dat er niets is veranderd. “Huh? Ik heb toch goed je best gedaan, waarom ben ik dan niet afgevallen”? denk je bij jezelf.

Je bent een jonge zelfverzekerde  man of vrouw, wijs en al de nodige persoonlijke bagage omtrent afvallen, voeding en sportscholen..

Zo zijn er vele zoals jij…chips is niet zo’n goede keuze, mayonaise op je vlees ook niet en wat meer groenten eten zou goed zijn om eens aan te beginnen een dezer dagen..

Je weet het erg goed..we zijn tegenwoordig meer dan op de hoogte van het belang van onze gezondheid maar dan…waarom lukt het ons niet? Wat houdt ons nu echt tegen en waarom werkt een afvaldieet toch echt niet en zeker niet op de langere termijn?

De Reden dat Afvallen niet lukt

Ik zie het veel in mijn praktijk en ik denk dat dit een groot gedeelte is van onwetendheid over achterliggende oorzaken;  gezondere eetgewoontes aanpakken dat moet je leren! Je bent niet slap als je het wel allemaal weet maar het toch steeds niet lukt.  De reden van het steeds weer falen denk je misschien ook wel gevonden te hebben; het is zo lekker, iedereen verwacht dat je gewoon meedoet met de groep, schaamte dat je “aan de lijn bent”, gemakzucht na een dag hard werken of na een rotdag “verdien” je wat zoets en vet;  zo zijn er misschien nog wel wat redenen die nu je gedachtes binnen springen.

Dat zijn best dingen die meespelen maar er is meer aan de hand… als je echt weet wat gezond voor je is..en je echt weet wat jou schijnbare reden is…zoals;  het is zo lekker ( verslavend) dan ben je echt al een heel eind maar vergis je niet het kan nog een drie keer zo’n langere weg zijn om uiteindelijk echt je patroon te veranderen en geen last meer te hebben van belemmerende gedachtes. Wat dat zijn het wel, belemmerende gedachtes. Het staat in de weg van echte verandering.

Achterliggende Oorzaken

Want wat zit erachter? Waarom wil je perse iets zoets na een gezonde avondmaaltijd? Gewenning? Verslaving? Oke…maar WAAROM? W