Neem eens een moorkop als ontbijt

Start met KetoX

We leerden het al in de lagere school: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar er is meer: als u de dag begint met chocolade en vlees, kunt u uw gewicht beter onder controle houden.
Een flinke maaltijd tijdens de ochtenduren – compleet met koolhydraten, mager vlees en chocolade – zorgt ervoor dat u de rest van de dag minder honger lijdt. Dat kan er dan weer voor zorgen dat u minder eet en dus gewicht verliest.

Dat blijkt uit onderzoek door dokter Daniela Jakubowicz van de Virginia Commonwealth University en het Hospital de Clinicas Caracas in Venezuela. Ze liet 47 obese vrouwen twee maanden lang een ’stevig ontbijt’ van 600 calorieën nemen. De resultaten vergeleek ze met die van een testgroep: 47 vrouwen die een klassiek dieet met weinig koolhydraten volgden. Het verschil mocht er zijn: de ’ontbijters’ verloren vijf keer meer gewicht dan de controlegroep.

”We moeten op zoek naar een dieet dat het hongergevoel onder controle houdt”, aldus Jakubowicz.

bron: gva.be

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.