Nederlandse vrouw voelt zich te dik

Start met KetoX

Wanneer de Nederlandse vrouw uit de kleren gaat, voelt ze zich dik en wit. Dit blijkt uit het Nationaal Blootonderzoek van het tijdschrift GezondNU. Vooral de buik is te dik, vindt 40 procent. Anderen schamen zich voor vetrolletjes (25 procent), benen (19 procent) en heupen (13 procent). In 2006 was nog 40 procent tevreden over haar borsten, dit jaar is dit slechts 30 procent.

Vrouwen zijn niet alleen ontevreden over het eigen lichaam. Ook dat van anderen wordt veelvuldig afgekraakt. Ongeschoren bikinilijn en oksels wordt door 53 procent ‘afstotelijk’ gevonden. Nog eens 38 procent vindt het ‘lelijk’. Huidproblemen worden vaker als ‘zielig’ bestempeld.

Mannen hebben minder last van onzekerheid: 39 procent geeft aan zich lekker te voelen op het strand of in het zwembad. Bij de vrouwen ligt dit percentage op slechts 21 procent. Mannen oordelen ook iets minder hard over andermans lichaam. Ze ergeren zich minder dan vrouwen aan vrijages, vrouwen die topless zonnen en zwetende mensen. Mocht er een toplessverbod komen voor vrouwen dan vinden steeds meer mannen dat jammer. In 2006 was dit 39 procent, dit jaar is dat 52 procent.

bron: gezondNU

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.