Motion Free Review en Ervaringen

Gewrichtsklachten zijn erg vervelend. Artrose is een voorbeeld van een veel voorkomende gewrichtsklacht, waarbij de kwaliteit van het kraakbeen wordt aangetast. Helpt Motion Free Balsem hierbij? En wat zijn de ingrediënten van deze gewrichtscreme?

Je leest het in deze review

Aangetast kraakbeen kan leiden tot pijnklachten en ontstekingsreacties. Gewrichtsklachten worden vaak erger, omdat je minder snel geneigd bent om te bewegen. Reden genoeg dus om er iets aan te doen bijvoorbeeld met Motion Free.

Motion Free Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Motion Free ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 35 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Motion Free graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Motion Free?

Motion Free is een crème die je aan kunt brengen op de huid. Motion Free bevat een aantal ingrediënten die ervoor zorgen dat de gewrichten verwarmd worden. Hierdoor wordt zwelling verlicht en vermindert de pijn. Ook zou het middel helpen bij het herstellen van de gewrichten en de gewrichtsbanden.

Motion Free komt in een tube met 65 ml crème. Het bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten, waaronder allantoïne, arganolie en menthol. Het middel is eenvoudig te gebruiken. Je brengt het 2-3 per dag aan op de droge huid op de plek waar je last hebt van de gewrichten. Je wrijft de crème langzaam in de huid totdat het volledig is geabsorbeerd. Het is hierbij wel belangrijk dat je de huid niet afspoelt tot 1 uur nadat je de crème hebt aangebracht.

Voor wie is Motion Free geschikt?

We hebben allemaal wel eens last van gewrichtspijn en dus kan iedereen de crème ook wel eens gebruiken. Houd er wel rekening mee dat er alcohol in de crème zit en dat je dus last kunt krijgen van huidirritatie.

Is Motion Free effectief?

Om te testen de creme effectief is hebben wij de crème aan tien mensen gegeven die last hebben van hun gewrichten. Ons deelnemerspanel liep uiteen van een sportinstructrice tot mensen die gewrichtsklachten hadden als gevolg van overgewicht. Alle deelnemers brachten de crème een maand lang aan op de huid bij het gewricht waar zij last van hadden.

De deelnemers vinden dat het een makkelijk aan te brengen balsem is. Zij ervaren warme sensatie na het aanbrengen van de balsem van op de huid. Dit vinden de deelnemers allen een weldadige ervaring. Geen van de deelnemers heeft last gekregen van enige vorm van irritatie.

Om twee soortgelijke middelen te kunnen vergelijken heb ik de onderstaande tabel gemaakt:


Motion Free

Farmaceutische middelen
Werking:Lost de oorzaak van de pijn op, herstelt de functie van het gewricht op cellulair niveauTijdelijk verdovend effect
Bijkomende
effecten:
 • Herstel van de bloedsomloop in de aangetaste gewrichten
 • Versterkt de bloedvaten
 • Lost het pijnsyndroom op
bijwerkingen
of schadelijke gevolgen voor het lichaam
bijwerkingen
of schadelijke gevolgen voor het lichaam
Geen
 • overgevoeligheidsreactie van de huid na het aanbrengen
 • puistjes of huiduitslag
 • overgevoeligheidsreactie van de luchtwegen
 • rode plekken op de huid of huidontsteking
Basisprincipe:Verhoogt de bloedtoevoer waar het wordt aangebracht en stimuleert de zenuwuiteinden, activeert het vernieuwingsproces van de cellenVerdooft de huid, vaak kan het niet diep genoeg doordringen zonder het effect van een echografie
Samenstelling:Natuurlijke plantaardige bestanddelen en vitaminesDiclofenac en andere chemische
bestanddelen
Plaats op de lijst van Europese verkopen, 2017:1 (+53)

 

Het effect op de pijnklachten is echter niet zo sterk. Twee sportievere deelnemers (een van hen was de fitnessinstructrice) merkten een flinke verbetering van hun klachten. Deze klachten waren misschien gewoon blessures die langzaam geheeld zijn. Bij de andere deelnemers die meer chronische klachten hadden was soms een lichte tot matige verbetering te merken. Als er verbeteringen merkbaar waren, was dit met name bij gewrichten die wat dichter op het oppervlak van de huid zitten. Denk hierbij aan de vingers of de knieën. Bij deelnemers met last van bijvoorbeeld rugklachten werd geen effect gemerkt.

Na afloop van de proef gaf alleen de sportinstructrice aan dat zij gebruik maken van Motion Free als zij weer pijnklachten zou krijgen. De andere deelnemers zouden het product niet van hun eigen geld kopen.

De Wetenschap

De wetenschap ondersteunt de resultaten van onze proef. Uit onderzoeken is gebleken dat er geen enkele werking uit gaat van het insmeren van de huid met crèmes met onder andere menthol erin geen enkel positief effect hebben op klachten aan de spieren of gewrichten (bron).

Het ingrediënt allantoïne wordt veel gebruikt in cosmetica, maar de werking van het ingrediënt blijft beperkt tot de huid. Uit onderzoek bij ratten is gebleken dat wonden beter helen als deze behandeld worden met allantoïne (bron).

Het enige ingrediënt dat de lichte tot matige werking van Motion Free kan verklaren is arganolie (bron). Dit bestanddeel kan namelijk gebruikt worden om bepaalde problemen bij  het kniegewricht aan te pakken. Het verklaart misschien ook waarom alleen de klachten aan oppervlakkige gewrichten verlicht worden.

Wat kost Motion Free en Waar is het te Koop?

Een tube kost €49 als je het online bestelt via de officiele website. Een flacon bevat 65ml. Het hangt van de grootte van de te behandelen plaats af hoe lang je met een flacon doet. Pas op voor namaakproducten die onder andere via bol worden verkocht!

Motion Free te koop bij Kruidvat

Op dit moment is Motion Free Gewrichtsgel uitsluitend online te koop en helaas niet bij drogisterij ketens zoals Kruidvat, Trekpleister en Etos.

Motion Free Ingrediënten

De gewrichtsbalsem bestaat uitsluitend uit actieve bestanddelen van plantaardige kruide en kent geen geen allergische reactie of bijwerkingen. De hoofdbestanddelen van Motion Free zijn:

Cederhout Olie

In de Ayurvedische en Tibetaanse cultuur wordt de etherische olie uit cederhout al lang gebruikt als medicijn. Motion Free maakt handig gebruik van de etherische olie van cederhout en kan gewrichtspijn verlichten

Propolis

Propolis is volgens twee afzonderlijke studies in staat om gewrichtspijn en artrose te verlichten of zelfs te verhelpen  De eerste studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke magazine “Journal of Venom and Animal Toxins” (1). Het tweede onderzoek is uitgevoerd door de universiteit in Seoul. Hieruit bleek dat het extract van propolis een belangrijke ontstekingsremmend effect had op zowel chronische als acute ontstekingen. 

Olijfolie

Diverse wetenschappelijke studies naar de relatie tussen extra vierge olijfolie en ontstekingen heeft uitgewezen dat olijfolie een bestandsdeel genaamd oleocanthal bevat dat een ontsteking remmende werking heeft.

A study published in the Journal of Nutritional Biochemistry in 2015 looked specifically at the benefits of oleocanthal for rheumatoid arthritis. Researchers found that this compound had a significant impact not only on chronic inflammation but also on acute inflammatory processes.

 

Voordelen

Motion Free blijkt verlichting te bieden bij blessures aan gewrichten die redelijk aan de oppervlakte liggen. Denk hierbij aan de knieën, polsen of vingers.

Nadelen

Het dringt niet diep genoeg door om de pijn aan sommige gewrichten draaglijker te kunnen maken. Heb je last van bijvoorbeeld je rug? Dan kun je beter op zoek naar andere manier om de pijn te verlichten.

Conclusie

Motion Free helpt aardig als je last hebt van een blessure. Sommige mensen kunnen hier veel baat bij hebben. Met zorg is uitgebalanceerde formule van geheel natuurlijk bestandsdelen samengesteld. Motion Free kan je leven weer een stuk aangenamer maken. Bij meer chronische klachten aan de gewrichten, of bij rugklachten, werkt het middel in veel gevallen ook verlichtend. Motion Free geeft wel een weldadige warme sensatie op de huid.

 

 • Meer informatie over de voordelen van olijfolie om gewrichtspijn te verminderen vind je op de website van de Arthritis Foundation.

433 Reacties

 1. Ook ik zou graag motion willen testen kan niet meer werken door de artrose in mijn gewrichten. Ik ben 64 jaar en door de artrose problemen lijk ik wel 84 jaar. Hierdoor heb ik ook psychische problemen. Ik zou zo graag weer meer kunnen b.v. met mijn kleinkinderen lekker dollen of op de grond spelen, wandelen, ja alles waar leeftijdsgenoten van genieten.

 2. Goedenavond,

  Ik heb al jaren lang last van een zere rug.
  Kan hierdoor moeilijk in slaap komen en lig daardoor ook vaak wakker.
  Ik kom hierdoor ook onvoldoende toe aan mijn benodigde rust en moet daarom ook af en toe een paar dagen rust inbouwen vanuit mijn werkzaamheden als klusser.
  Zou daarom graag in aanmerking willen komen voor uw test.

  Groet Wim Bakker

 3. Sinds paar weken lat van knie waarvoor ik ontstekingsremmers gebruik. Nu wil ik dit middel wel proberen met de hoop dat het werkt.

 4. Ik heb al jaren terugkerende pijn in lage onderrug, schouders en nek. Regelmatig ga ik naar de fysiotherapeut, maar de pijn in de nek blijft. Mogelijk last van fybromyalgie. Het kost veel energie. Ik zoek naar dat ‘wondermiddel’ dat mijn klachten verlicht.

 5. Ik heb veel gewrichts pijn in mijn knie omdat er een drie vierde kraakbeen is verwijderd.
  Dus wil ik graag de motion free wel een keertje proeren.
  mvg.C.Stam.

 6. Ik zou dit graag willen testen. Ik heb onderste rugwervels versleten, jicht en artrose. Pijnstillers helpen niet meer afdoende.

 7. heb onlangs een tube motion free gekocht via internet en deze tube was precies maar half gevuld, en op deze manier komt het wel heel duur, namelijk ongeveer 1400 euro per kilo plus 300 euro aan verzend kosten voor 35 pakketjes. het spul werkt wel maar is véél te duur !

 8. Ben een vrouw van 62 jr heb 15 jaar Reuma Artritis , Daar bij heb ik ook D.V.N (spierziekte) veel last van gewrichtspijn .ervaar iedere dag veel pijn ! Heb al van alles geprobeerd , van Alternatieven behandelingen , capsuls , spierbalsem , veel ook op natuurlijke basis , neem iedere dag morfine 3/4 daags maar echt helpen , Nee ,dus zo graag een gratis proefpaketje ontva gen , kijken of dit bij me aanslaat .

 9. Graag gebruik willen maken van proberen (gratis ) Motion free
  Gewrichtspijn in handen en voeten (artrose)…
  1 voet geopereerd en liever geen verdere operaties!!!
  En net als “Frank” ook zegt “ ik zeg maar zo niet geschoten altijd mis”

 10. Ik zou het middel graag gratis proberen, ik heb namelijk versleten knieën en een versleten rug.Ik ben 61 en sinds 7 maanden oma van een mooi mannetje waarop we 8 jaar hebben moeten wachten. Ik pas 2 x in de week op, wat mij heel goed doet maar ben bang dat het straks door de pijn niet meer zal gaan en daarom wil ik het middel heel graag proberen.

 11. Ik zou deze zalf graag willen testen ..ik loop al jaren met lage rugklachten heb ook artrose ,fibromyalgie ..Heb al 5 pijnbestrijding gehad en 1 zenuwbehandeling … niks helpt…..

  Vr. Groeten

  Tjitra

 12. Heb artrose (3de graads) achter m’n knieschijf en mediaal (meniscus verwijderd).
  Tweede graads artrose in heupgewricht en een hernia lumbaal.

 13. Eddy Vandevyvere 04februarie 2019
  Graag de mogelijkheid ontvangen om dit product gratis te testen in 1995 geopereerd geweest aan een uitgegleden tussenwervel in mijn onderrug.
  De laaste jaren weer veel klachten en pijn in mijn onderrug.na een geslaagde test ben ik jullie zeer dankbaar en zorg indien nodig voor verdere bestelling en deel de bootschap van een geslaagde behandeling verder door aan vrienden.

 14. Al van alles geprobeerd om de pijn in mijn knieen te bestrijden, maar tot op heden geen resultaat. Ik zeg maar zo niet geschoten is altijd mis.

 15. ik heb artrose in rug en knieeen, vaak veel pijn, zou dit middel graag testen, mocht het bevallen…dan weet ik dat!

 16. Ik heb dit middel gekocht n.a.v. de goede resultaten bij div. mensen. Ik gebruik het nu al een paar weken maar voor mij doet het helemaal niets! Helaas.

 17. Na het lezen van de werking van uw produkt wil ik het graag testen,
  Ik heb al een paar jaar erge last van schouder/arm (versleten vlg
  med ) ook heb ik een pijnlijke linkerknie na een val (artrose?)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.