Motion Free Review en Ervaringen

Gewrichtsklachten zijn erg vervelend. Artrose is een voorbeeld van een veel voorkomende gewrichtsklacht, waarbij de kwaliteit van het kraakbeen wordt aangetast. Helpt Motion Free Balsem hierbij? En wat zijn de ingrediënten van deze gewrichtscreme?

Je leest het in deze review

Aangetast kraakbeen kan leiden tot pijnklachten en ontstekingsreacties. Gewrichtsklachten worden vaak erger, omdat je minder snel geneigd bent om te bewegen. Reden genoeg dus om er iets aan te doen bijvoorbeeld met Motion Free.

Wat is Motion Free?

Motion Free is een crème die je aan kunt brengen op de huid. Motion Free bevat een aantal ingrediënten die ervoor zorgen dat de gewrichten verwarmd worden. Hierdoor wordt zwelling verlicht en vermindert de pijn. Ook zou het middel helpen bij het herstellen van de gewrichten en de gewrichtsbanden.

Motion Free komt in een tube met 65 ml crème. Het bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten, waaronder allantoïne, arganolie en menthol. Het middel is eenvoudig te gebruiken. Je brengt het 2-3 per dag aan op de droge huid op de plek waar je last hebt van de gewrichten. Je wrijft de crème langzaam in de huid totdat het volledig is geabsorbeerd. Het is hierbij wel belangrijk dat je de huid niet afspoelt tot 1 uur nadat je de crème hebt aangebracht.

Motion Free Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Motion Free ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 35 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Motion Free graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is Motion Free geschikt?

We hebben allemaal wel eens last van gewrichtspijn en dus kan iedereen de crème ook wel eens gebruiken. Houd er wel rekening mee dat er alcohol in de crème zit en dat je dus last kunt krijgen van huidirritatie.

Is Motion Free effectief?

Om te testen de creme effectief is hebben wij de crème aan tien mensen gegeven die last hebben van hun gewrichten. Ons deelnemerspanel liep uiteen van een sportinstructrice tot mensen die gewrichtsklachten hadden als gevolg van overgewicht. Alle deelnemers brachten de crème een maand lang aan op de huid bij het gewricht waar zij last van hadden.

De deelnemers vinden dat het een makkelijk aan te brengen balsem is. Zij ervaren warme sensatie na het aanbrengen van de balsem van op de huid. Dit vinden de deelnemers allen een weldadige ervaring. Geen van de deelnemers heeft last gekregen van enige vorm van irritatie.

Om twee soortgelijke middelen te kunnen vergelijken heb ik de onderstaande tabel gemaakt:


Motion Free

Farmaceutische middelen
Werking:Lost de oorzaak van de pijn op, herstelt de functie van het gewricht op cellulair niveauTijdelijk verdovend effect
Bijkomende
effecten:
 • Herstel van de bloedsomloop in de aangetaste gewrichten
 • Versterkt de bloedvaten
 • Lost het pijnsyndroom op
bijwerkingen
of schadelijke gevolgen voor het lichaam
bijwerkingen
of schadelijke gevolgen voor het lichaam
Geen
 • overgevoeligheidsreactie van de huid na het aanbrengen
 • puistjes of huiduitslag
 • overgevoeligheidsreactie van de luchtwegen
 • rode plekken op de huid of huidontsteking
Basisprincipe:Verhoogt de bloedtoevoer waar het wordt aangebracht en stimuleert de zenuwuiteinden, activeert het vernieuwingsproces van de cellenVerdooft de huid, vaak kan het niet diep genoeg doordringen zonder het effect van een echografie
Samenstelling:Natuurlijke plantaardige bestanddelen en vitaminesDiclofenac en andere chemische
bestanddelen
Plaats op de lijst van Europese verkopen, 2017:1 (+53)

 

Het effect op de pijnklachten is echter niet zo sterk. Twee sportievere deelnemers (een van hen was de fitnessinstructrice) merkten een flinke verbetering van hun klachten. Deze klachten waren misschien gewoon blessures die langzaam geheeld zijn. Bij de andere deelnemers die meer chronische klachten hadden was soms een lichte tot matige verbetering te merken. Als er verbeteringen merkbaar waren, was dit met name bij gewrichten die wat dichter op het oppervlak van de huid zitten. Denk hierbij aan de vingers of de knieën. Bij deelnemers met last van bijvoorbeeld rugklachten werd geen effect gemerkt.

Na afloop van de proef gaf alleen de sportinstructrice aan dat zij gebruik maken van Motion Free als zij weer pijnklachten zou krijgen. De andere deelnemers zouden het product niet van hun eigen geld kopen.

De Wetenschap

De wetenschap ondersteunt de resultaten van onze proef. Uit onderzoeken is gebleken dat er geen enkele werking uit gaat van het insmeren van de huid met crèmes met onder andere menthol erin geen enkel positief effect hebben op klachten aan de spieren of gewrichten (bron).

Het ingrediënt allantoïne wordt veel gebruikt in cosmetica, maar de werking van het ingrediënt blijft beperkt tot de huid. Uit onderzoek bij ratten is gebleken dat wonden beter helen als deze behandeld worden met allantoïne (bron).

Het enige ingrediënt dat de lichte tot matige werking van Motion Free kan verklaren is arganolie (bron). Dit bestanddeel kan namelijk gebruikt worden om bepaalde problemen bij  het kniegewricht aan te pakken. Het verklaart misschien ook waarom alleen de klachten aan oppervlakkige gewrichten verlicht worden.

Wat kost Motion Free en Waar is het te Koop?

Een tube kost €49 als je het online bestelt via de officiele website. Een flacon bevat 65ml. Het hangt van de grootte van de te behandelen plaats af hoe lang je met een flacon doet. Pas op voor namaakproducten die onder andere via bol worden verkocht!

Motion Free te koop bij Kruidvat

Op dit moment is Motion Free Gewrichtsgel uitsluitend online te koop en helaas niet bij drogisterij ketens zoals Kruidvat, Trekpleister en Etos.

Motion Free Ingrediënten

De gewrichtsbalsem bestaat uitsluitend uit actieve bestanddelen van plantaardige kruide en kent geen geen allergische reactie of bijwerkingen. De hoofdbestanddelen van Motion Free zijn:

Cederhout Olie

In de Ayurvedische en Tibetaanse cultuur wordt de etherische olie uit cederhout al lang gebruikt als medicijn. Motion Free maakt handig gebruik van de etherische olie van cederhout en kan gewrichtspijn verlichten

Propolis

Propolis is volgens twee afzonderlijke studies in staat om gewrichtspijn en artrose te verlichten of zelfs te verhelpen  De eerste studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke magazine “Journal of Venom and Animal Toxins” (1). Het tweede onderzoek is uitgevoerd door de universiteit in Seoul. Hieruit bleek dat het extract van propolis een belangrijke ontstekingsremmend effect had op zowel chronische als acute ontstekingen. 

Olijfolie

Diverse wetenschappelijke studies naar de relatie tussen extra vierge olijfolie en ontstekingen heeft uitgewezen dat olijfolie een bestandsdeel genaamd oleocanthal bevat dat een ontsteking remmende werking heeft.

A study published in the Journal of Nutritional Biochemistry in 2015 looked specifically at the benefits of oleocanthal for rheumatoid arthritis. Researchers found that this compound had a significant impact not only on chronic inflammation but also on acute inflammatory processes.

 

Voordelen

Motion Free blijkt verlichting te bieden bij blessures aan gewrichten die redelijk aan de oppervlakte liggen. Denk hierbij aan de knieën, polsen of vingers.

Nadelen

Het dringt niet diep genoeg door om de pijn aan sommige gewrichten draaglijker te kunnen maken. Heb je last van bijvoorbeeld je rug? Dan kun je beter op zoek naar andere manier om de pijn te verlichten.

Conclusie

Motion Free helpt aardig als je last hebt van een blessure. Sommige mensen kunnen hier veel baat bij hebben. Met zorg is uitgebalanceerde formule van geheel natuurlijk bestandsdelen samengesteld. Motion Free kan je leven weer een stuk aangenamer maken. Bij meer chronische klachten aan de gewrichten, of bij rugklachten, werkt het middel in veel gevallen ook verlichtend. Motion Free geeft wel een weldadige warme sensatie op de huid.

 

 • Meer informatie over de voordelen van olijfolie om gewrichtspijn te verminderen vind je op de website van de Arthritis Foundation.

428 Reacties

 1. hallo,heb veel gewrichtsklachten vanwege overgang. belemmert me in de dagelijkse gang van zaken.
  wil deze graag proberen.

 2. Allemaal leugens. Ik was erin geluisd om zelfs 4 tubes te kopen. Uiteindelijk heb ik het gedaan want ik geloofde alle reviews en het heel verhaal eromheen. En ik wilde zo graag af van mijn kniepijn. Reviews kan iedereen zelf maken met nep-reacties en het verhaal eromheen was zo overtuigend maar helaas zelf verzonnen. Als je op de tube leest is geen enkel ingredient op natuurbasis. Integendeel! Dus mensen, als je t eenmaal koopt ervaar je zelf dat het een eenvoudige balm is als iedere andere balm met alles behalve natuurlijke ingredienten die je zomaar bij kruidvat of etos kan kopen.

 3. mijn vrouw en ikzelf hebben veel pijn vanwege de artrose we zouden graag de balsem Motion Free willen testen eventueel met de gebruikshandleiding.
  mvgr.

 4. Wil graag uw produkt uittesten, heb al alles geprobeerd, ook medicatie ,helpt even, maar nadien terug veel pijnen in onderruim,ben 61 jaar, wil graag terug normaal functioneren,ik hoopdat uw produkt mij helpt,zal dan zeker aan iedereen aanbevelen.dank crhistine

 5. Goedenavond,
  Ik heb atrose in mijn enkel dat is een gevolg van vele malen jicht in mijn enkel.
  Bij de dokter en het ziekenhuis geweest diverse malen en het antwoord is NIETS aan te doen leer er maar mee te leven. Als het niet meer gaat dan kan je de enkel vast laten zetten en 3 tot 6 maanden revalideren.
  Ik gebruik nu Naproxen en prednison waar ik niet zo blij mee ben.
  Ik loop heel slecht en gaat door mijn enkel heen en de pijn en de zwelling trekt naar mijn kuit en door heel mijn voet.
  ik ben 48 jaar jong dus moet nog even.

  met vriendelijke groet Evert Evers
  Tel. 06 46 097 596

 6. Ik zou heel graag Motion Free willen proberen,heb last van artrose in mn heupen en hoop zoveel mogelijk verdere slijtage te beperken. Hoop dat het gaat helpen.

 7. Ben 63 jaar en heb al jarenlang last van een zgn golfers-elleboog. Mijn therapeut constateert slechte bloedsomloop. Behandelingen zijn 65 euro per keer en hebben een klein resultaat. Zou bijzonder graag Motion Free willen proberen.

 8. Ik en mijn moeder hebben Artroze en fibromiljangie.
  We willen het graag testen als het de pijn maar verlicht heeft het voor ons al efect.

 9. Ik zou graag motion free willen testen.
  Ik heb fibromyalgie en erg veel last van mijn spieren en gewrichten. Er is nog zeer weinig bekend wat zou kunnen helpen naast pijnstillers. Ik hoop dat motion free zal helpen :) groet, marieke

 10. Pijn verlichting bij ms ziekte spasme en rugpijn, kniepijn en kuiten.
  Slijtage in rug.
  Wil het graag een keer uit proberen slik nu medicijnen die ook niet geweldig zijn en zoek wat verlichting.
  Alle beetjes helpen voor een fijner leven.

 11. Heb het product on line gekocht. Allereerst: de prijs zou €49.00 zijn. Kreeg een factuur voor €59.00. Heb uiteindelijk maar betaald.
  Het produkt stinkt echt enorm: toen het pakketje in een gesloten envelop via de brievenbus in de hal belandde, walmde het je tegemoet.
  Het stinkt en daar is alles mee gezegd. Natuurlijk was het oerstom om te denken dat een zalfje kraakbeenherstellend en weet ik wat al niet meer is. Maar met chronische pijn denk je op een gegeven moment dat het misschien toch wat verlichting brengt.
  En zo stink (sic!) ik er toch weer in.
  Heb tube weggegooid. Idem nog een andere wonderzalf die kromme tenen weer recht zou krijgen. Ach, we tobben wat af.
  Tot besluit: de waarderingssterren werken niet bij mij. Maar je raadt het misschien al: zero points oftewel nul sterren

  • Esther behalve dat t stinkt als elke andere balm, is het verhaal eromheen een groffe leugen. Geen enkel ingredient is op natuurlijke basis. Alles is chemisch. Ik probeer een foto te plaatsen van de doos waarop de i gredienten vermeld, maar lukt mij niet. Stomme ik, heb 4 tubes besteld. Op aanraden van de meneer die mij heeft opgebeld nadat ik het formulier online heb ingevuld. Ppfff dat was echt een waste of money. En de handelaar maar lachen

  • Heb een negatieve reactie achtergelaten. Weet niet of dat geplaatst wordt.
   Esther Steenbergen

 12. Ondanks een vrij actief sportief leven heb ik al 3 jaar rugklachten. De laatste maand is de pijn niet meer controleerbaar, graag zou ik dit product willen proberen.

 13. Mijn vrouw en ikzelf hebben allebei last van pijn in de knie gewrichten en veel pijn in de rug, wij willen Motion Free graag gratis testen.

 14. Daar ik een scheur heb in mijn meniscus en daarbij mijn kraakbeen zo goed als verdwenen is zou ik graag Motion Free willen proberen om van mijn pijn af te komen.

 15. Motion free zou ik willen testen omdat ik al jaren met artrose kamp in mijn heupgewrichten.
  Ik wil graag van de pijn, die dit veroorzaakt, af.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.