Motion Free Review en Ervaringen

Gewrichtsklachten zijn erg vervelend. Artrose is een voorbeeld van een veel voorkomende gewrichtsklacht, waarbij de kwaliteit van het kraakbeen wordt aangetast. Helpt Motion Free Balsem hierbij? En wat zijn de ingrediënten van deze gewrichtscreme?

Je leest het in deze review

Aangetast kraakbeen kan leiden tot pijnklachten en ontstekingsreacties. Gewrichtsklachten worden vaak erger, omdat je minder snel geneigd bent om te bewegen. Reden genoeg dus om er iets aan te doen bijvoorbeeld met Motion Free.

Motion Free Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Motion Free ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 35 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Motion Free graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Motion Free?

Motion Free is een crème die je aan kunt brengen op de huid. Motion Free bevat een aantal ingrediënten die ervoor zorgen dat de gewrichten verwarmd worden. Hierdoor wordt zwelling verlicht en vermindert de pijn. Ook zou het middel helpen bij het herstellen van de gewrichten en de gewrichtsbanden.

Motion Free komt in een tube met 65 ml crème. Het bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten, waaronder allantoïne, arganolie en menthol. Het middel is eenvoudig te gebruiken. Je brengt het 2-3 per dag aan op de droge huid op de plek waar je last hebt van de gewrichten. Je wrijft de crème langzaam in de huid totdat het volledig is geabsorbeerd. Het is hierbij wel belangrijk dat je de huid niet afspoelt tot 1 uur nadat je de crème hebt aangebracht.

Voor wie is Motion Free geschikt?

We hebben allemaal wel eens last van gewrichtspijn en dus kan iedereen de crème ook wel eens gebruiken. Houd er wel rekening mee dat er alcohol in de crème zit en dat je dus last kunt krijgen van huidirritatie.

Is Motion Free effectief?

Om te testen de creme effectief is hebben wij de crème aan tien mensen gegeven die last hebben van hun gewrichten. Ons deelnemerspanel liep uiteen van een sportinstructrice tot mensen die gewrichtsklachten hadden als gevolg van overgewicht. Alle deelnemers brachten de crème een maand lang aan op de huid bij het gewricht waar zij last van hadden.

De deelnemers vinden dat het een makkelijk aan te brengen balsem is. Zij ervaren warme sensatie na het aanbrengen van de balsem van op de huid. Dit vinden de deelnemers allen een weldadige ervaring. Geen van de deelnemers heeft last gekregen van enige vorm van irritatie.

Om twee soortgelijke middelen te kunnen vergelijken heb ik de onderstaande tabel gemaakt:


Motion Free

Farmaceutische middelen
Werking:Lost de oorzaak van de pijn op, herstelt de functie van het gewricht op cellulair niveauTijdelijk verdovend effect
Bijkomende
effecten:
 • Herstel van de bloedsomloop in de aangetaste gewrichten
 • Versterkt de bloedvaten
 • Lost het pijnsyndroom op
bijwerkingen
of schadelijke gevolgen voor het lichaam
bijwerkingen
of schadelijke gevolgen voor het lichaam
Geen
 • overgevoeligheidsreactie van de huid na het aanbrengen
 • puistjes of huiduitslag
 • overgevoeligheidsreactie van de luchtwegen
 • rode plekken op de huid of huidontsteking
Basisprincipe:Verhoogt de bloedtoevoer waar het wordt aangebracht en stimuleert de zenuwuiteinden, activeert het vernieuwingsproces van de cellenVerdooft de huid, vaak kan het niet diep genoeg doordringen zonder het effect van een echografie
Samenstelling:Natuurlijke plantaardige bestanddelen en vitaminesDiclofenac en andere chemische
bestanddelen
Plaats op de lijst van Europese verkopen, 2017:1 (+53)

 

Het effect op de pijnklachten is echter niet zo sterk. Twee sportievere deelnemers (een van hen was de fitnessinstructrice) merkten een flinke verbetering van hun klachten. Deze klachten waren misschien gewoon blessures die langzaam geheeld zijn. Bij de andere deelnemers die meer chronische klachten hadden was soms een lichte tot matige verbetering te merken. Als er verbeteringen merkbaar waren, was dit met name bij gewrichten die wat dichter op het oppervlak van de huid zitten. Denk hierbij aan de vingers of de knieën. Bij deelnemers met last van bijvoorbeeld rugklachten werd geen effect gemerkt.

Na afloop van de proef gaf alleen de sportinstructrice aan dat zij gebruik maken van Motion Free als zij weer pijnklachten zou krijgen. De andere deelnemers zouden het product niet van hun eigen geld kopen.

De Wetenschap

De wetenschap ondersteunt de resultaten van onze proef. Uit onderzoeken is gebleken dat er geen enkele werking uit gaat van het insmeren van de huid met crèmes met onder andere menthol erin geen enkel positief effect hebben op klachten aan de spieren of gewrichten (bron).

Het ingrediënt allantoïne wordt veel gebruikt in cosmetica, maar de werking van het ingrediënt blijft beperkt tot de huid. Uit onderzoek bij ratten is gebleken dat wonden beter helen als deze behandeld worden met allantoïne (bron).

Het enige ingrediënt dat de lichte tot matige werking van Motion Free kan verklaren is arganolie (bron). Dit bestanddeel kan namelijk gebruikt worden om bepaalde problemen bij  het kniegewricht aan te pakken. Het verklaart misschien ook waarom alleen de klachten aan oppervlakkige gewrichten verlicht worden.

Wat kost Motion Free en Waar is het te Koop?

Een tube kost €49 als je het online bestelt via de officiele website. Een flacon bevat 65ml. Het hangt van de grootte van de te behandelen plaats af hoe lang je met een flacon doet. Pas op voor namaakproducten die onder andere via bol worden verkocht!

Motion Free te koop bij Kruidvat

Op dit moment is Motion Free Gewrichtsgel uitsluitend online te koop en helaas niet bij drogisterij ketens zoals Kruidvat, Trekpleister en Etos.

Motion Free Ingrediënten

De gewrichtsbalsem bestaat uitsluitend uit actieve bestanddelen van plantaardige kruide en kent geen geen allergische reactie of bijwerkingen. De hoofdbestanddelen van Motion Free zijn:

Cederhout Olie

In de Ayurvedische en Tibetaanse cultuur wordt de etherische olie uit cederhout al lang gebruikt als medicijn. Motion Free maakt handig gebruik van de etherische olie van cederhout en kan gewrichtspijn verlichten

Propolis

Propolis is volgens twee afzonderlijke studies in staat om gewrichtspijn en artrose te verlichten of zelfs te verhelpen  De eerste studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke magazine “Journal of Venom and Animal Toxins” (1). Het tweede onderzoek is uitgevoerd door de universiteit in Seoul. Hieruit bleek dat het extract van propolis een belangrijke ontstekingsremmend effect had op zowel chronische als acute ontstekingen. 

Olijfolie

Diverse wetenschappelijke studies naar de relatie tussen extra vierge olijfolie en ontstekingen heeft uitgewezen dat olijfolie een bestandsdeel genaamd oleocanthal bevat dat een ontsteking remmende werking heeft.

A study published in the Journal of Nutritional Biochemistry in 2015 looked specifically at the benefits of oleocanthal for rheumatoid arthritis. Researchers found that this compound had a significant impact not only on chronic inflammation but also on acute inflammatory processes.

 

Voordelen

Motion Free blijkt verlichting te bieden bij blessures aan gewrichten die redelijk aan de oppervlakte liggen. Denk hierbij aan de knieën, polsen of vingers.

Nadelen

Het dringt niet diep genoeg door om de pijn aan sommige gewrichten draaglijker te kunnen maken. Heb je last van bijvoorbeeld je rug? Dan kun je beter op zoek naar andere manier om de pijn te verlichten.

Conclusie

Motion Free helpt aardig als je last hebt van een blessure. Sommige mensen kunnen hier veel baat bij hebben. Met zorg is uitgebalanceerde formule van geheel natuurlijk bestandsdelen samengesteld. Motion Free kan je leven weer een stuk aangenamer maken. Bij meer chronische klachten aan de gewrichten, of bij rugklachten, werkt het middel in veel gevallen ook verlichtend. Motion Free geeft wel een weldadige warme sensatie op de huid.

 

 • Meer informatie over de voordelen van olijfolie om gewrichtspijn te verminderen vind je op de website van de Arthritis Foundation.

459 Reacties

 1. 10 jaar geleden bij orthopeed geweest.
  Pijnklachten in binnenkant van beide knieën.
  Slijtage was w.s. de oorzaak.
  Wilde gaan opereren maar wist zelf niet precies wat hij zou aantreffen.
  Nadat ik vroeg wat de prognose was antwoordde hij 75%.
  Waarop ik zei en de overige 25%??Blijft hetzelfde of verergerd.
  Ik heb een chronische verwijzing voor n jaar fysio gekregen .
  Het gaat met ups en downs.
  Soms zijn de knieen extra pijnlijk.
  Ik weet dat ik niet teveel moet belasten,maar blijf wel in beweging.
  Bij veel pijn neem ik ibuprofen in.
  Maar t liefste slik ik niet al die pillen gezien de bijwerkingen.
  Maar dat neem je voor lief als je pijn hebt.
  Ik zou graag deze motion free gel willen proberen .

 2. Graag zou ik motion free proberen bij mijn buurvrouw ze heeft veel pijn klachten in haar nek en schouder. Door advies van mijn zus die het ook gebruikt voor haar knieën. Ben ik er over gaan lezen, en denk dat het haar ook zal helpen . Mijn buurvrouw is 80 jaar.

 3. Ik heb al jaren last van mijn schouders, nek en mijn rug. Ik heb van alles geprobeerd, ik kan letterlijk een lijst met medicijnen opnoemen.. Ik ben benieuwd of dit ,middel gaat helpen.

 4. Ik zit al 10 jaar met zeldzaam reuma aandoening. Ik heb last in me gewrichten. Ontsteking en stijfheid voeten en handen. Ik heb 3 kinderen en de zorg voor hun word moeilijk. Ik wil graag de product gratis uitproberen.

 5. Ik heb recent 1 tube Motion Free gekocht en gebruikt en meen wel wat verbetering van mijn klachten te hebben ervaren. Maar ik aarzel om opnieuw een bestelling te doen vanwege de kosten. Ik heb artrose aan beide knieen, er zijn foto’s gemaakt in het ziekenhuis en ik heb al verschillende keren injecties gekregen, die niet vergoed werden. De orthopeed vindt me nog te jong voor “nieuwe knieen”, Vandaar mijn experiment met Motion Free. Ik zou graag een wat langere periode Motion Free gebruiken om meer onderbouwd mijn mening te geven over dit produkt.

 6. Graag wil ik het Teste . Montion Balsem
  5 jaar pijn onder de KMI tot aan mijn Grote teen .
  Lopen is heel vermoeiend .

 7. Door artrose in hand en knie veel last bij dagelijkse werkzaamheden. Ik zou graag dit middel testen en kijken of het wat verlichting kan brengen.

 8. Ik heb veel pijn ik heb alles gebruik maar ik heb nog pijn ik wil proberen Grazie en bedankt Sergio Grossi

 9. Wil het graag proberen i.vm ernstige artrose /artritis in mijn rechterhand.
  Ik ben kunstschilder en hen problemen met het uitoefenen van mijn beroep ivm de pijnlijke rechterhand.

 10. Ik wil dit middel graag uitproberen voor mijn zwager. na een knieoperatie na 3 maanden nig steeds heel veel last. Artsen vinden nieuwe knie overbodig

 11. Ik heb slijtage aan beide knieën met elke dag een zeurende pijn ik zou graag lotion free willen proberen om te kijken of deze verlichting geeft.
  Mvg

 12. Door een scheurtje en artrose in de knieën heb ik veel pijn. Ik sta bijna de hele dag vanwege mijn werk. Ik wil niet afhankelijk zijn van Ibuprofen en andere troep. Daarom wil graag motion free testen.

 13. Door de artrose in mijn knie ben ik bij een Orthopeed beland met waarschijnlijk een operatie in het voor uitzicht waar ik echt niet op zit te wachten gezien de thuis situatie.
  Door. Dat mijn aandacht steeds via Facebook op Motion Free viel heb ik nu dus toch maar de vrijmoedigheid om in aanmerking te komen om Motion Free uit te testen !
  Vr.gr. Truus Mulder

 14. Ik sukkel al jaren met diverse pijnen.
  Momenteel gebruik ik oa Voltaren Forte gel, met weinig resultaat.
  Graag zou ik Motion Free willen proberen.
  Met vriendelijke groet,
  Lieve

 15. Na een ongeluk en 4 operaties aan mijn knie. Trek ik alles uit de kast om mijn leven weer op de rit te krijgen. Bewegen is voor mij erg belangrijk. Ik heb al veel uitgeprobeerd om mijn knie te verbeteren en de spieren er omheen. Mijn accupunturist had het over motion free, heel graag wil ik het uitproberen.

 16. Al zoveel geprobeerd maar mijn enkelgewricht blijft pijnlijk en gezwollen na
  een kwartier lopen. Mijn hoop is nu gevestigd op Motion Free waar ik heel veel
  opgeloste problemen van heb gelezen

 17. Graag zou ik Motion Free gratis willen uitproberen voor mijn vader (79). Zijn benen zijn helemaal krom en heeft artrose aan beide knieën.
  Soms zijn zijn knieën helemaal gezwollen.
  Het lopen kost hem steeds meer moeite door de pijn.
  Hij vindt zich zelf te oud voor een operatie maar te goed om bijna invalide door het leven te gaan.

 18. Geachte mevrouw, heer
  Graag zou ik Motion Free willen uitproberen.
  Dagelijks verzorg ik mijn moeder in verpleeghuis, terwijl ik slijtage heb vooral in de handen en armen.
  Heb problemen met mijn lever, mag niet eens een pijnstiller, laat staan de zwaardere middelen voor artrose.
  Dus ben op zoek naar middelen die de pijn kunnen verlichten.

  • Ria Herrie -Horstman .
   Heb een keer een tube besteld .Ben al 40 jaar chronisch ziek .36 operaties gehad .Ernstig lympenoedeem r been .Ook ak 40 jaar .Na het gebruik over heel mijn lichaam .dunner been .minder pijn .zit al jaren aan de Morfine .zelfs dat helpt niet .Maar motion free wel .Zijn er ook groter tubes .??Zou graag een proefpakket willen ontvangen .omdat mijn hele lichaam is aangetast .Was vorige week weer blij .en kon mij veel beter bewegen .B.v.d .

 19. Ik heb fibromyalgie en artrose en pijn beheerst mijn doen en laten behoorlijk. Eerder gebruikte middelen geven geen of nauwelijks verligting.

 20. Als gevolg van artrose heb ik veel pijn aan handen en knieën. Ik zou Motion free graag willen proberen, om te kijken of dit middel verbetering brengt.
  Jeanet

 21. Ik zou het graag gratis willen proberen voor de pijn in mijn kniegewrichten en enkel. Als het echt werkt zou ik het aanschaffen en iedereen aanbevelen.

 22. Ik wil graag de gel proberen, al 18 jaar hernia in rug en
  Stenose. Zonder pijn stillers is lopen niet mogelijk.

 23. hallo,heb veel gewrichtsklachten vanwege overgang. belemmert me in de dagelijkse gang van zaken.
  wil deze graag proberen.

 24. Allemaal leugens. Ik was erin geluisd om zelfs 4 tubes te kopen. Uiteindelijk heb ik het gedaan want ik geloofde alle reviews en het heel verhaal eromheen. En ik wilde zo graag af van mijn kniepijn. Reviews kan iedereen zelf maken met nep-reacties en het verhaal eromheen was zo overtuigend maar helaas zelf verzonnen. Als je op de tube leest is geen enkel ingredient op natuurbasis. Integendeel! Dus mensen, als je t eenmaal koopt ervaar je zelf dat het een eenvoudige balm is als iedere andere balm met alles behalve natuurlijke ingredienten die je zomaar bij kruidvat of etos kan kopen.

  • Dit vermoeden heb ik ook.
   Het zou ook zomaar een gewone spierbalsem kunnen zijn.
   We willen het zo graag geloven omdat de pijn zo aanwezig is dat het dagelijks invloed heeft op dat wat we doen .
   De creme voelt wel aangenaam maar of het daadwerkelijk de pijn doet verdwijnen dat is een groot vraagteken.
   Toen ik het binnen kreeg had ik wel een gevoel van owjee of mij dit gaat helpen?
   We willen van de pijn af en daar wordt geld aan verdiend.
   Heel erg …even snel zakken vullen want goedkoop is het niet!
   Vermeld het ook op Facebook!.

 25. mijn vrouw en ikzelf hebben veel pijn vanwege de artrose we zouden graag de balsem Motion Free willen testen eventueel met de gebruikshandleiding.
  mvgr.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.