Motion Free Review en Ervaringen

Gewrichtsklachten zijn erg vervelend. Artrose is een voorbeeld van een veel voorkomende gewrichtsklacht, waarbij de kwaliteit van het kraakbeen wordt aangetast. Helpt Motion Free Balsem hierbij? En wat zijn de ingrediënten van deze gewrichtscreme?

Je leest het in deze review

Aangetast kraakbeen kan leiden tot pijnklachten en ontstekingsreacties. Gewrichtsklachten worden vaak erger, omdat je minder snel geneigd bent om te bewegen. Reden genoeg dus om er iets aan te doen bijvoorbeeld met Motion Free.

Wat is Motion Free?

Motion Free is een crème die je aan kunt brengen op de huid. Motion Free bevat een aantal ingrediënten die ervoor zorgen dat de gewrichten verwarmd worden. Hierdoor wordt zwelling verlicht en vermindert de pijn. Ook zou het middel helpen bij het herstellen van de gewrichten en de gewrichtsbanden.

Motion Free komt in een tube met 65 ml crème. Het bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten, waaronder allantoïne, arganolie en menthol. Het middel is eenvoudig te gebruiken. Je brengt het 2-3 per dag aan op de droge huid op de plek waar je last hebt van de gewrichten. Je wrijft de crème langzaam in de huid totdat het volledig is geabsorbeerd. Het is hierbij wel belangrijk dat je de huid niet afspoelt tot 1 uur nadat je de crème hebt aangebracht.

Motion Free Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Motion Free ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 35 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Motion Free graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is Motion Free geschikt?

We hebben allemaal wel eens last van gewrichtspijn en dus kan iedereen de crème ook wel eens gebruiken. Houd er wel rekening mee dat er alcohol in de crème zit en dat je dus last kunt krijgen van huidirritatie.

Is Motion Free effectief?

Om te testen de creme effectief is hebben wij de crème aan tien mensen gegeven die last hebben van hun gewrichten. Ons deelnemerspanel liep uiteen van een sportinstructrice tot mensen die gewrichtsklachten hadden als gevolg van overgewicht. Alle deelnemers brachten de crème een maand lang aan op de huid bij het gewricht waar zij last van hadden.

De deelnemers vinden dat het een makkelijk aan te brengen balsem is. Zij ervaren warme sensatie na het aanbrengen van de balsem van op de huid. Dit vinden de deelnemers allen een weldadige ervaring. Geen van de deelnemers heeft last gekregen van enige vorm van irritatie.

Om twee soortgelijke middelen te kunnen vergelijken heb ik de onderstaande tabel gemaakt:


Motion Free

Farmaceutische middelen
Werking:Lost de oorzaak van de pijn op, herstelt de functie van het gewricht op cellulair niveauTijdelijk verdovend effect
Bijkomende
effecten:
 • Herstel van de bloedsomloop in de aangetaste gewrichten
 • Versterkt de bloedvaten
 • Lost het pijnsyndroom op
bijwerkingen
of schadelijke gevolgen voor het lichaam
bijwerkingen
of schadelijke gevolgen voor het lichaam
Geen
 • overgevoeligheidsreactie van de huid na het aanbrengen
 • puistjes of huiduitslag
 • overgevoeligheidsreactie van de luchtwegen
 • rode plekken op de huid of huidontsteking
Basisprincipe:Verhoogt de bloedtoevoer waar het wordt aangebracht en stimuleert de zenuwuiteinden, activeert het vernieuwingsproces van de cellenVerdooft de huid, vaak kan het niet diep genoeg doordringen zonder het effect van een echografie
Samenstelling:Natuurlijke plantaardige bestanddelen en vitaminesDiclofenac en andere chemische
bestanddelen
Plaats op de lijst van Europese verkopen, 2017:1 (+53)

 

Het effect op de pijnklachten is echter niet zo sterk. Twee sportievere deelnemers (een van hen was de fitnessinstructrice) merkten een flinke verbetering van hun klachten. Deze klachten waren misschien gewoon blessures die langzaam geheeld zijn. Bij de andere deelnemers die meer chronische klachten hadden was soms een lichte tot matige verbetering te merken. Als er verbeteringen merkbaar waren, was dit met name bij gewrichten die wat dichter op het oppervlak van de huid zitten. Denk hierbij aan de vingers of de knieën. Bij deelnemers met last van bijvoorbeeld rugklachten werd geen effect gemerkt.

Na afloop van de proef gaf alleen de sportinstructrice aan dat zij gebruik maken van Motion Free als zij weer pijnklachten zou krijgen. De andere deelnemers zouden het product niet van hun eigen geld kopen.

De Wetenschap

De wetenschap ondersteunt de resultaten van onze proef. Uit onderzoeken is gebleken dat er geen enkele werking uit gaat van het insmeren van de huid met crèmes met onder andere menthol erin geen enkel positief effect hebben op klachten aan de spieren of gewrichten (bron).

Het ingrediënt allantoïne wordt veel gebruikt in cosmetica, maar de werking van het ingrediënt blijft beperkt tot de huid. Uit onderzoek bij ratten is gebleken dat wonden beter helen als deze behandeld worden met allantoïne (bron).

Het enige ingrediënt dat de lichte tot matige werking van Motion Free kan verklaren is arganolie (bron). Dit bestanddeel kan namelijk gebruikt worden om bepaalde problemen bij  het kniegewricht aan te pakken. Het verklaart misschien ook waarom alleen de klachten aan oppervlakkige gewrichten verlicht worden.

Wat kost Motion Free en Waar is het te Koop?

Een tube kost €49 als je het online bestelt via de officiele website. Een flacon bevat 65ml. Het hangt van de grootte van de te behandelen plaats af hoe lang je met een flacon doet. Pas op voor namaakproducten die onder andere via bol worden verkocht!

Motion Free te koop bij Kruidvat

Op dit moment is Motion Free Gewrichtsgel uitsluitend online te koop en helaas niet bij drogisterij ketens zoals Kruidvat, Trekpleister en Etos.

Motion Free Ingrediënten

De gewrichtsbalsem bestaat uitsluitend uit actieve bestanddelen van plantaardige kruide en kent geen geen allergische reactie of bijwerkingen. De hoofdbestanddelen van Motion Free zijn:

Cederhout Olie

In de Ayurvedische en Tibetaanse cultuur wordt de etherische olie uit cederhout al lang gebruikt als medicijn. Motion Free maakt handig gebruik van de etherische olie van cederhout en kan gewrichtspijn verlichten

Propolis

Propolis is volgens twee afzonderlijke studies in staat om gewrichtspijn en artrose te verlichten of zelfs te verhelpen  De eerste studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke magazine “Journal of Venom and Animal Toxins” (1). Het tweede onderzoek is uitgevoerd door de universiteit in Seoul. Hieruit bleek dat het extract van propolis een belangrijke ontstekingsremmend effect had op zowel chronische als acute ontstekingen. 

Olijfolie

Diverse wetenschappelijke studies naar de relatie tussen extra vierge olijfolie en ontstekingen heeft uitgewezen dat olijfolie een bestandsdeel genaamd oleocanthal bevat dat een ontsteking remmende werking heeft.

A study published in the Journal of Nutritional Biochemistry in 2015 looked specifically at the benefits of oleocanthal for rheumatoid arthritis. Researchers found that this compound had a significant impact not only on chronic inflammation but also on acute inflammatory processes.

 

Voordelen

Motion Free blijkt verlichting te bieden bij blessures aan gewrichten die redelijk aan de oppervlakte liggen. Denk hierbij aan de knieën, polsen of vingers.

Nadelen

Het dringt niet diep genoeg door om de pijn aan sommige gewrichten draaglijker te kunnen maken. Heb je last van bijvoorbeeld je rug? Dan kun je beter op zoek naar andere manier om de pijn te verlichten.

Conclusie

Motion Free helpt aardig als je last hebt van een blessure. Sommige mensen kunnen hier veel baat bij hebben. Met zorg is uitgebalanceerde formule van geheel natuurlijk bestandsdelen samengesteld. Motion Free kan je leven weer een stuk aangenamer maken. Bij meer chronische klachten aan de gewrichten, of bij rugklachten, werkt het middel in veel gevallen ook verlichtend. Motion Free geeft wel een weldadige warme sensatie op de huid.

 

 • Meer informatie over de voordelen van olijfolie om gewrichtspijn te verminderen vind je op de website van de Arthritis Foundation.

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

135 Reacties

 1. Ik heb een permanente pijn in mijn rechter schouder. Tevens heb ik in mijn linker heup verstijfde spieren die pijnlijk zijn. Ook heb ik in de avond last van verstijfde spieren. Mijn leeftijd is 76 jaar.
  Ik wil het product graag testen

 2. Ik zou het heel graag willen testen omdat ik vanalles heb doordat het vocht in mijn ruggengraad dichtgroeit. Heb scoliose ter hoogte van de schouders. Lage rugpijn, nekpijn, migraine, artrose in bijde handen, heb nu ook nieuwe kwaaltjes, vocht in pols, tenniselleboog, pees ontstoken in schouder en uit de kom, ik hoop echt dat ik dat product mag proberen. Ik ben nog maar 45 jaar en wil nog zo graag veel doen in mijn leven.

 3. Graag zou ik Motion Free gratis willen testen. Ik heb een versleten gewricht in mijn hiel waarvoor ik orthopedische schoenen heb en heb hierdoor regelmatig pijnklachten. Verder heb ik al weken een overbelaste knie waarvoor ik bij de fysio loop. Elke stap geeft pijnklachten.

 4. Mijn naam in Henry en ik sport al jaren. Ik ben 62 jaar en ik voelde mij een veertig jarige. Maar vanaf vijf maanden terug is bij mij artrose in beide schouders geconstateerd. Nu voel ik mij oud, ziek en verdrietig. Ik word belemmerd door de pijn in mijn bezigheden thuis en tijdens mijn werk. In de Telegraaf heb ik over Motion Free gelezen en dat gaf mij hoop dat ik verlost word van de pijn. Misschien word ik weer de ‘oude’. Ik zal het op prijs stellen om als proefpersoon te mogen functioneren. Bij voorbaat bedankt.

 5. Ik heb al geruime tijd pijn die vanaf mijn rechter heup naar mijn been loopt. De fysiotherapeut en osteopaat
  konden slechts tijdelijk de pijn verlichten.Graag zou ik deze balsem willen testen.

 6. Ik heb al geruime tijd pijn die vanaf mijn rechter heup naar mijn been loopt. De fysiotherapeut en ostheopaat
  konden slechts tijdelijk de pijn verlichten.Graag zou ik deze balsum willen testen.

 7. Hi na vele (fysio)therapeuten Zijn wij het spoor bijster wat er gedaan moet worden. ik heb uistralingsklachten (vanuit mijn rug) aan mijn linkeronderbeen en rechteronderbeen. Is dit de mogelijke oplossing voor mijn problemen? Misschien Kan ik door dit wondermiddel binnenkort meedoen aan een hardloopwedstrijd. Daarom wil ik het graag testen. Bij voorbaat dank!:)

 8. Hallo
  Ik ben loop al jaren met lage rugklachten.
  En ben in een paar jaar al drie keer aan een hernia geopereerd.
  Ben inmiddels de 50 gepasseerd en krijg er door artrose steeds meer problemen mee.
  Ik zou dit middel dus graag willen testen.

 9. Wij zouden dat product eens willen testen voor mijn vrouw die heeft veel artrose en zeker haar knieën die doen veel pijn alle zalfjes al geprobeerd ik hoop dat het product motion free helpt

 10. Ik zou he graag willen testen voor mijn fibromyalgie en artrose. Ik heb er veel nieuws over gehoord en dat was positief. Graag zou ik me aan willen melden om een test te doen.

 11. Ik zou dit middel wel uit willen proberen ik heb rusteloze voeten en polinuro patiënt
  En daar is nog niets voor te vinden rusteloze voeten is nog erger dan pijn

 12. IK zou dit product graag willen proberen, op dit moment veel pijn aan mijn voeten door de reuma artritis. Al van alles geprobeerd maar niets helpt, alleen medicijnen maar daar wil ik liever niet te veel van nemen.

 13. Ik zou dit graag willen uit proberen

  Ik heb sinds een paar maanden last van atrose in de duinbasis, de kleinere gewrichten en de polsen van beide handen
  En dagelijks erge pijnkklachten en beperkingen daardoor.
  Gr

 14. Goedemorgen,
  Graag zou ik willen deelnemen aan het testen van Motion Free. Heb erg veel pijn in mijn voeten en handen. Al van alles geprobeerd, maar niets werkt. Zou geweldig zijn als dit product zou werken.

 15. Zou graag willen weten of de actie als proef//test persoon nog loopt. Mn echtgenoot heeft verschrikkelijke pijn in handen.

 16. Ik zou het graag willen proberen loop al bijna drie jaar 24/7 met pijn rug en benen lumbaal pseudoradiculair syndroom en fybromyalgie. Ik hoop dat het voor mijn werkt en zou het daarom willen proberen. HER LIJKT TE MOOI OM WAAR TE ZIJN

 17. Ik zou het graag willen proberen loop al bijna drie jaar 24/7 met pijn rug en benen lumbaal pseudoradiculair syndroom en fybromyalgie. Ik joop dat het boor mijn werrkt en zou het daarom willen proberen. HER LIJKT TE MOOI OM WAAR TE ZIJN

 18. Ik zou het graag willen proberen loop al bijna drie jaar 24/7 met pijn rug en benen lumbaal pseudoradiculair syndroom en fybromyalgie. Ik joop dat het boor mijn werrkt en zou het daarom willen proberen. HER LIJKT TEVMOOI OM WAAR TE ZIJN

 19. Hallo, Ik heb ruim een jaar geleden een linker nieuwe heup gekregen. Rechts heb ik inmiddels ook ernstig last, zodanig dat ik niet meer ‘normaal kan lopen. Een 2e operatie zal dus zeer waarschijnlijk nodig zijn. Alleen kan dit niet op korte termijn, vanwege mijn werk. nl een plantenkwekerij, waarbij ik veel moet staan lopen etc. Het zou mij al heel wat waard zijn als ik de pijn, die ik altijd heb, ook in rust (juist!), wat zou kunnen verlichten tot ik mij aan het einde van het seizoen kan gaan melden voor de operatie. Om die reden meld ik mij graag aan als ‘testpersoon’. Dank u.

 20. Ben heel erg toe aan *iets* wat me echt helpt. Heb al ruim 35 jr fibrmyalgie en zit in herstelproces van n zeer heftige burnout. Heb heel veel pijn in mn nek/schouder/achterhoofd borstkas..ellebogen en onderrug.
  Dus uitproberen….yeaaaah

 21. Ik heb een versleten schouder en ondervind veel pijn, vooral wanneer ik de hefbeweging met mijn arm moet maken. Dit belemmert me vooral met het uitoefenen van m’n werkzaamheden.
  Maar het houd me ’s nachts ook uit m’n slaap. Kortom wanneer dit middel mij verlichting kan geven is dat ontzettend welkom.

 22. Wil graag middels een sample dit middel willen proberen.
  Sinds 1995 versleten tussenwervelschijven na een ongeluk. Het dagelijks pijn en hindert hiervan. Zou graag dit wonder middel willen ervaren

 23. Ik heb de zeer pijnlijke ziekte van Dercum en daarbij ook nog eens knie artrose. Voor die knieën zou ik het graag willen proberen.

 24. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit product.
  Als ik last heb van mijn schouders of rug gebruik ik Aloa Vera Heat creme.
  Wil heel graag iets nieuws proberen om te zien of dit nog beter werkt.

 25. Heb het al een tijd in mijn rug en alles al geprobeerd en niks helpt. Dus dit zou geweldig kunnen zijn.
  Alvast bedankt gr Helma Pulles

 26. Al meer dan 10 jaar heb ik pijn in mijn schouder, al van alles geprobeerd ook inspuitingen hielpen minimaal. Probeer het te accepteren maar ik zou graag gebruik willen maken van Motion free misschien toch nog een oplossing?

 27. Heb veel atroze en pijn in de nek en knieen alsook rugpijn en ik wil deze pijn verlichten, moet tegenwoordig vele prikken krijgen tegen de pijn.

 28. Goededag, ik ben 73 jaar en heb artrose overal, rug kniëen schouders heb 14 jaar geleden een kunstheup laten plaatsen, dat heeft wel geholpen, maar je kunt nu eenmaal niet je hele lichaam later opereren, een soort van robot dus….heb op dit moment ondragelijke onderrugpijn, er is scoliose osteoprose ondekt, slik dagelijks pijnstillers om een beetje normaal te kunnen funcioneren, daarom ben ik op zoek gegaan en hoopte dat motion free wat verlichting kan brengen…mvg Silvia Jimenez

 29. Ik wil het heel graag testen,want ik heb al 40 jaar pijn in mijn rug en andere gewrichten,als dit product de oplossing is spring ik een gat in de lucht en over het dak.
  groetjes bedankt
  Art Speur

 30. Omdat ik al veel producten tegen gewrichtsklachten hen gebruikt en vaak last heb van bijwerkingen wil ik dit graag uitproberen en meedoen

 31. Ik heb jaren last van mijn rug. Ook ben ik geopereerd aan een dubbele nekhernia. Verder ben ik geholpen aan beide voeten hallux valgus,waarvan 1 voet nog steeds niet goed voelt. Ben radeloos door de pijnen. Ik wil dit middel graag testen.

 32. Graag zou ik de motion free willen testen voor mijn onderrug klachten. Ik werk in de verpleging en heb op moment erg last. Andere soort balsem probeer ik maar nog geen baat bij gehad.

 33. Ben al zo’n 30 jaar kapster en heb last van mijn schouders en nek. spieren en gewrichten zijn behoorlijk gevoelig aan het worden. Hoop een middel te vinden waarmee ik mijn beroep nog jaren kan blijven uitoefenen . Mogelijk is motion free de oplossing. Wil het graag voor u testen.

 34. Omdat ik al 25 jaar last heb van mijn onderrug heb. Een herniaoperatie heb gehad en al van geprobeerd heb van massage, accupunctuur, osteopathie tm de Chiropractor en van alles wat er nog tussen zit…

 35. Probeer het zelfs niet. Heb van alles geprobeerd, zelfs met inspuiting door de dokter. Heb alleen baat gehad met het innemen van curcumasap

 36. Graag zou ik motion free willen uitproberen. Heb fibromyalgie en erg pijnlijke knieën en last van lage rugpijn. Ik doe graag mee met de gratis van Motion Free. Ik heb al heel veel geprobeert en ben erg benieuwd naar het resultaat van Motion Free.

 37. Ik wil heel graag motion free gratis proberen. Ik heb veel pijn door fibromyalgie en heel veel pijn in mijn nek en onderrug. Tevens is een heupoperatie ook niet helemaal goed gegaan en daardoor nog steeds pijn in mijn heup. fysiotherapie helpt niet en ik word er zo moedeloos van,het is dag en nacht leven met pijn. En ik heb ook nog twee nekhernia’s.

 38. Heel graag zou ik motion free willen uitproberen. Heb fibromyalgie, pijnlijke knieën, heel vaak last van een stijve nek waardoor veel hoofdpijn. Eigenlijk zit mijn hele rug vast. Heb al zoveel middelen geprobeerd wat mij een fortuin heeft gekost in de loop der jaren als ook fysiotherapie helaas alles van korte duur. Zie er naar uit om motion free uit te proberen en hopelijk met een gunstig effect

 39. Ik wil motion free graag proberen ik heb last van atrose in mijn voeten en fysio helpt niet ik loop steets slechter en ben altijd moe van de pijn

 40. last van artrose in hals, rug en heupen. Volgens een vriend die dit product gebruikt helpt het de pijn te verlichten en zelfs de pijn laten verdwijnen

 41. Er werd gezegd dst motion free niet echt helpt als men echte rugklachten heeft omdat het niet effectief werkt en alleen aan de oppervlakte van de huid voelbaar is. Maar bij diepe rugklachten wordt aangeraden een ander middel te gebruiken dus mijn vraag is of motion free nou echt helpt bij rugklachten?

 42. Ik zal heel graag voor mijn man willen hebben hij is ongeneeslijk ziek long darm en lymfeklieren kanker hij heeft vaak last van zijn rug en we hebben echt al heel veel soorten geprobeerd en dit lijkt het ideale middel dus heel graag

 43. Ik zou heel graag meedoen aan de testperiode. In elk geval wil ik dit product proberen omdat ik heel erge pijn aan mijn kniegewricht heb. De chronische pijnklachten zijn vermoeiend en lastig en zijn het gevolg van arthritis. Het zou geweldig zijn als dit middel er echt verbetering zou kunnen betekenen en ik ben dus ook heel erg benieuwd

 44. Ik zou graag Motion Free willen uitproberen omdat ik al lange tijd last heb van duim-basis-artrose. En omdat ik veel met mijn handen werk ( ben huisschilder) heb ik in de avond en nacht veel pijn in mijn handen. Ik slik dan ook te veel paracetamol om de pijn op te heffen.
  Als Motion Free werkelijk zo helpt als in de brochures aangegeven, dan is het echt een wondermiddel. Maar al zou het de pijn aanzienlijk verlichten, dan ben ik al blij.
  Zie graag uw reactie met belangstelling tegemoet.
  Met vriendelijke groet,
  Auke

 45. Ik heb een flinke infectie aan mijn gewrichten gehad, en heb nu nog steeds constante pijn aan mijn schouder en voet. Ik zou graag dit middel gratis willen uit proberen.

 46. Sinds een val op de trampoline waarop mijn enkelbanden ingescheurd zijn doet mijn enkel zelf elke dag zeer in het gewricht. Dit is al 2 jaar geleden ondertussen. Medisch is er niks te vinden. Hardlopen lukt niet meer. Ik heb t idee dat het in mn enkel gewricht zelf zit. Het zou handig zijn om dit met motion free te testen.

 47. Ik heb al minstens 20 jaar last van (onder)rug klachten: zeurende pijn waarvoor ik bijna dagelijks diclofenac slik om het wat draaglijker te maken.
  Wat er geschreven wordt over Motion Free klinkt mij dus als muziek in de oren en graag maak ik gebruik om de balsem uit te testen en meld me dus bij deze aan voor het testpanel.
  met vriendelijke groet,
  Jeanne

 48. Ik wil dit middel proberen voor mijn knie die pas geopereerd is en nog gezwollen is. Ook heb ik lichte artrose in de knieën. Doe graag mee aan de test.

 49. Hallo drs. Miriam,
  Ik heb beginnend artrose in mijn vingers/handen en pijnklachten aan mijn knieën. Om deze reden wil ik motion free graag eens uitproberen.
  vriendelijke groet, Annie W.

 50. Hallo graag wil ik in aanmerking komen om dit product te testen. Na vele onderzoeken en een operatie is gebleken dat mijn kraakbeen in de nek beschadigd is .Ik ben erg benieuwd of Motion free mij verlichting kan geven en het lichaam weer een beetje stabiel te krijgen .

 51. Ik zou graag op deze product willen testen heb namelijk last van mijn vingers en voornamelijk mijn duim en knieën en voeten. Loop al een tijdje bij de reumatoloog en slik medicijnen maar van die medicijnen wordt ik misselijk en naar het zou mooi zijn als het zou helpen motion free.

 52. Ik heb artrose aan de bovenkant van mijn voet. Dit is pijnlijk. Ik gebruik hiervoor als pijnstiller naproxen. Dit product is slecht voor de maag. Daarom wil ik dit graag proberen.

 53. Wil graag testen. Heb al geruime tijd last van allerlei gewrichten. Heb al van alles geprobeerd en ben ten einde raad. Wellicht kan het me helpen.

 54. Goedendag,

  Ik heb de ziekte van Bechterew en heb slijtage aan mijn SI gewrichten. Ik heb veel last van stijfheid en lage rugpijn. Ik zou graag Motion Free willen testen om te kijken of deze creme verlichting kan geven.

  Met vriendelijke groet,

  Karine

 55. Heb al een kunstknie Arthrose in Handen nek en schouder daardoor veel pijn bij alles wat ik doe zou het graag uit willen proberen.

 56. Ik heb al jarenlang pijn in lage rug en nek. Hernia operatie gehad. Vastgestelde discopathie ofwel versleten tussenwervelschijven.
  Vele injecties bij pijnspecialist gehaald maar geen afdoende resultaat.
  Dus graag wil uk dit product uitproberen want een dag zonder pijn zal al verlichting geven.

 57. Al meerdere jaren heb ik last van pijnlijke heupen bij het lopen en zeker bij het dragen van zwaardere voorwerpen. Via röntgen foto’s is vastgesteld dat ik aan beide heupen artritis heb.
  Sinds de laatste paar jaren heb ik ook last van pijnlijke schoudergewrichten.

 58. Ik wil dit product graag proberen vanwege pijn in mijn linkerheup die steeds erger wordt en ook mijn rechter knie doet regelmatig pijn.

 59. heb erge last van ostheo-arthritis daardoor veel pijn. wil graag proberen of motion free een steun kan zijn in het ondervangen van de pijn in diverse gewrichten.

 60. Ik wil dit product graag testen. Masseer al jaren anderen en heb nu aan beide kanten een carpale tunnelsyndroom waaraan ik mij liever niet wil laten opereren. Wanneer het echt werkt kan ik dit bij anderen aanbevelen.

 61. Ik heb al jaren pijn in mijn spieren en gewrichten en het wordt steeds erger, vooral met kou. Ik heb ook last van mijn schouder sinds juni en met een ontstekingsremmer/pijnstiller zou ik het moeten onderdrukken. Maar dat mag ik niet gebruiken ivm COPD. Daarom zou ik heel graag dit product eens willen testen.

 62. Mijn moeder zou dit graag willen proberen. Na acute spierreuma vorig jaar is zij van de regen in de drup geraakt. Nu door pijnlijke rug kan ze het probleem met haar heupen niet oplossen en wellicht dat deze creme haar wat verlichting zou kunnen geven.

 63. Ik zou dit heel graag willen proberen. ik heb aanhoudende pijn in rug en benen door artrose. Wil geen medicijnen slikken , maar kn ook niet verder leven met deze pijn.

 64. Ik heb al jaren last van artrose met veel pijn in o.a. nek knie en handen. Zou deze creme graag willen uitproberen.

 65. Ik wil dit middel heel graag uit proberen voor mijn eigen gevoelige spieren en gewrichten zodat ik in mijn werk mijn ervaringen kan delen.

 66. Ik heb last van mijn knieen .
  Vooral bij het trap lopen.
  Voor mijn werk moet ik ook vaak lang staan.
  Daarbij komt dat mijn vingers steeds moeilijker buigen en dat zoiets simpels als aardappels schillen steeds moeilijker word.
  Ik heb diverse reacties gelezen van dit product en ben erg nieuwsgierig of het voor mijn klachten ook zo positief uitvalt.
  Mvg Bert van Kol.

 67. Mijn vingers doen al anderhalf jaar pijn, ondanks de tussenkomst van drie verschillende reumatologen en twee chirurgische ingrepen (carpaaltunnel, springvinger). Ik heb dus niets te verliezen door ook hier een oplossing te zoeken.

 68. Graag zou ik dit product uit willen proberen voor mijn nek(artrose). Een kennis heeft het op mijn nek ingemasseerd en ik ervaarde verlichting van de pijn. Dokters heb ik meer als genoeg bezocht en die kunnen niets meer voor mij betekenen in deze. Ga ook al 15 jaar iedere week naar de fysio, ook de oefeningen brengen geen verlichting.

 69. Even stofzuigen langs de plinten en ‘knak’, linker knie beschadigd. Het herstelt zich wel maar is niet geheel te genezen. Met Motion Free wel? Ik zou het graag willen proberen

 70. Ik zou het willen proberen omdat ik veel last heb van mijn nek en heupgewrichten.
  Toen ik bij een vriendin was heeft ze het eens op mijn pijnlijke nek gesmeerd en dat hielp.
  Ook heb ik al veel dingen gekocht maar niets hielp en aangezien ik alleen maar AOW heb, is er weinig ruimte om iets nieuws te kopen wat ev. weer niet helpt.
  Ik hoop in aanmerking te komen voor de proef en zal dan gelijk mijn bevindingen openbaar maken op alle sites waar ik op kan komen.
  Ook heb ik een dansmaat die tobt met zijn been, dus die kan ik dan ook eens laten proberen en als t bevalt koopt hij het zeker!

 71. Ik zou het graag gratis willen testen. Wandelen is mijn hobby maar ik ondervind belemmering door ernstige pijn in mijn enkel en knie ook bij mijn werk waar ik ook veel loop. Ik heb artrose, ook in mijn basis duimgewrichten en rug. Ik ben geen voorstander van medicijn gebruik, dus dat neem ik ook niet.
  Ik ben heel benieuwd of motion free pijnverlichting zal geven maar ik vind het erg duur om aan te schaffen, terwijl ik niet weet of het zal helpen. Met vriendelijke groet, M.Esselbrugge

 72. Zou dit middel graag willen testen. Ik heb veel pijn in beide knieën en wil liever niet geopereerd worden. Zoek iets wat mij zou helpen ( 2x aan meniscus geopereerd en MRI scans wijzen uit dat kraakbeen erg versleten is).
  Ben heel benieuwd of dit middel helpt.

 73. We zijn met ons drieën verbaasd over de enorme werking van deze zalf. We lopen elke dag 10-12 km en dat gaat veel makkelijker en soepeler, pijn in heupen en knieën is verdwenen, echt super.

 74. Ik neem ook motion free nu al bijna een maand en had veel pijn in mijn lage rugpijn moest zelfs om de drie maanden naar de pijnkliniek en het helpt maar een maand en dan was weer van dat zelfde ,en moest dan pillen nemen voor een ontsteking dat was ook maar voor een tijdje en heb besloten motion free balsem bestellen ,en moet zeggen dat de goede oplossing is ,ik moet niet meer naar de dokter gaan en moet ook geen pijn Stillers niet meer te nemen , het kost wel veel geld maar het helpt toch en dokter kost meer dank u voor Motion free

 75. Goedendag ik heh motion free balsem besteld en moet zeggen dat ik daar goed mee ben,ik zou niets anders willen kost wel veel geld maar ik ben daar mee geholpen anders moet ik zware pillen nemen en om de drie maanden naar de pijn kliniek gaan en Zeder dat ik dat op mijn lage rugpijn doet moet ik niet meer naar de pijnkliniek meer gaan .De waarheid waar

 76. Ik gebruik motion free nu bijna 3 weken. De eerste dagen voelde ik alleen een warm aangenaam gevoel. Na een dag of 4 merkte ik een aanzienlijke verbetering. Met name de soepelheid na lang stil zitten of liggen is sterk verbeterd. Een aanrader

 77. Sinds vele maanden erge last van mijn schoudergewricht. Hoor vele berichten over motion free. Proberen zeker wasrd.

 78. Ik zou dit product heel graag willen proberen, ik heb verschrikkelijke pijn in mijn knie, kan ’s morgens bijna niet opstaan en mijn vrouw heeft ook last van haar been, bij verschillende artsen geweest,maar die kunnen er niets aan doen. Dus wij willen graag meedoen aub.

 79. Zou dit produkt heel graag voor mijn vader willen uitproberen. Die heeft heel veel last vd gewrichten van de voeten. Ben heel benieuwd of dit verlichting geeft.

 80. Ik heb al jaren last van mijn gewichten voornamelijk knieën en vingers
  Heb al een hoop uit geprobeerd op natuurlijke basis maar geen resultaat
  Dus geloof niet snel meer wat! Zou het super vinden als ik het uit mag proberen in de hoop dat ik nu een echt wonder middel te pakken heb;)

 81. Heb ontzettend veel rug pijn alle dagen daarom wil ik dit uittesten ik hoop er voor in aanmerking te komen grtz j.p

 82. Ik heb gewrichtsklachten in mijn voeten en knieën – zou heel graag willen proberen of ‘Motion Free’ daar enige verlichting in zou kunnen brengen!

 83. Al 10 jaar last van mijn knie links, waaraan ik ook reeds 5 jaar geleden geopereerd ben. Nu begint mijn rechterknie ook danig op te spelen, dat lopen zeer moeizaam gaat en pijn doet. Ik zou graag willen weten of met Motion Free en mijn inzet om mijn knie te versterken met sport, ik een operatie zou kunnen uitstellen of voorkomen.

 84. Heb al sinds mijn 18e lage onderrug pijn (nu 30 jaar), verzuring en altijd stijf, vooral bij huishoudelijke werkzaamheden en bij het opstaan. Door veel sporten wordt het soms minder maar het komt altijd weer terug. Heb ooit injecties met cortison gehad maar dat deed niks bij mij, ben onwijs benieuwd of deze balsem verschil kan maken, al is het maar een beetje. Veel dank alvast.

 85. Ik heb al lange tijd chronische pijn in mijn linker knie, voet (tenen )en vingers. Waarschijnlijk ook arthrose in mijn nek en onderrug. Dus ik wil dit wel eens testen.

 86. Ik sukkel al jaren met een pijnlijke schouder met een scheurtje in een pees ik zou graag eens de motion free eens willen uitproberen om de pijn te verlichten

 87. Als ik maar iets probeer om te gaan sporten loop ik een paar dagen met stekende pijn in mijn linker knie. Ook heb ik een versleten schouder doordat deze regelmatig uit de kom is gegaan. Door het elke keer uit de kom geraken heb ik zo goed als geen kraakbeen meer in mijn schouder met als gevolg elke dag pijn. Ik had de hoop gevestigd op een specialist in UZ in Gent, maar daar konden zij mij ook niet verder helpen. Ik zou dus graag Motion Free uit willen testen om maar een klein beetje minder pijn.

 88. Ik Bootcamp 1x per week en daarnaast train ik nog kracht en conditietraining. Regelmatig heb ik last van m’n knie en, vooral stijf gevoel, ook als ik lang in een houding heb gezeten. Ik baal hiervan en wil graag het product uit proberen. Hartelijke groet, Rose

 89. Ik ben 61 jaar en heb al een tijd last van gewrichtpijn aan mijn rechtervoet, niets helpt.
  Wil graag Motion Free proberen.

 90. Mijn vriendin heeft erg veel last van haar nek en daardoor doen dus ook haar armen pijn.
  Ook haar handen doen pijn van de artrose. Ik zou haar willen verrassen met dit misschien helpend, verzachtend middel.
  Groeten Manuel

 91. Ik sport 4xpweek en doe dan steps aerobics. Ik merk dat mijn kanieeen zwaar zijn na een les en eigenlijk ook wel door de gehele week. Ben dan benieuwd of dit middel verzorgend en helend zou werken en wil daarom wel meedoen met de test.

 92. Ik wil graag t product motionfree teste. Ik kan vaak geen glas meer vasthouden en ook de pillen vastpakken om in te nemen kost me vaak moeite. Een dop op een fles draaien lukt niet altijd en ergens op drukken met mijn hand doet pijn. Ik hoop dat dit smeersel me zou kunnen helpen.

 93. ik heb veel last van mijn handen heb moeite om een glas of kom vast te houden kan ook niet een dop van een fles af draaien Daarom zou ik graag aan de test meedoen

 94. Ik heb slijtage in mij knieen en dunne meniscus reeds nieuwe heup. Cortisonenprik in knie gehad bij geen verbetering operatie.

 95. ik heb al lang last van atrosse ik heb een aantal jaren geleden mijn knie gebroken door de atrose veel pijn
  daarom zou ik graag Motion Free wille testen als het helpt heb ik eindelijk een goed middel gevonden ben ik misschien de rest van mijn leven van de pijn af

 96. Ik zou Motion Free graag willen testen. Ik heb veel rugpijn en ben daardoor anders gaan lopen om mijn rug te ontlasten en heb nu veel last van mijn kniegewrichten. Ik hoop dat ik het product mag testen.

 97. Ik zou Motion Free wel willen testen. Ik heb sjögren en daarbij heel veel last van mijn gewrichten. Jaren geleden een ongeval gehad en nog steeds last van mijn rug. Genoeg klachten. Ik hoop dat ik het mag testen.

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat bij mijn artikelen.