Montignac Dieet Ik ben slank want ik eet Recepten

Start met KetoX

Het dieet van de Fransman Montignac was in de jaren 90 erg populair. De laatste tijd hoor je niet meer zoveel van Montignac. Desondanks staat de filosofie achter het dieet als een huis.  Montignac gaat er van uit dat het bloedsuiker gehalte niet teveel mag schommelen, dat geeft alleen maar hongergevoelens zodat je weer gaat eten.

Michel Montignac Overleden

Op 22 augustus 2010 is Michel Montignac op 66 jarige leeftijd overleden in het Franse Annemasse. Hij was al lange geruime tijd ernstig ziek.

Meer over het Montignac Dieet

Daarnaast mag je absoluut geen suiker gebruiken, dus echt etiketten gaan lezen, wel fruit mag je eten, want fructose (fruitsuiker) zijn gezonde suikers.En verder mag je geen vetten met koolhydraten combineren. Dit lijkt ingewikkeld , maar dat heb je zo onder de knie ! Als iemand het precies wil weten kan je bij de bibliotheek het boek ook lenen en in de winkel kost het20 euro. Ik zal hier een voorbeeld geven van een dagmenu.

Diners
Diners
Michel Montignac

Je begint iedere morgen een half uur voor je ontbijt met wat fruit alles mag , behalve bananen(zetmeel) en fruit uit blik of op siroop. Na een half uur kies je een ontbijt, dat kan zijn een vet-eiwitrijk ontbijt of een koolhydraat-ontbijt. Daar moet je goed op letten, geen combinatie van beiden !

We hebben 3 ontbijt voorbeelden voor je

Het zoete fruit-ontbijt

Alle soorten fruit behalve de bananen en geconserveerd fruit en bij een fruitontbijt moet altijd een 1/4 l. magere yoghurt worden genomen of magere melk.

Het hartige vet-eiwit ontbijt

Eieren in wat voor vorm ook klaargemaakt(gebakken, gekookt)
bacon, kaas, worstjes (goed opletten welke je neemt, omdat er in worst ook wel meel wordt verwerkt!) ham, rookvlees etc.

Het koolhydraat ontbijt

Volkorenbrood, met als beleg suikervrije jam (zonnetura, montignac, erg lekker van montignac, maar wel duurder!) tomaat, magere kwark 0% vet, muesli zonder suiker (zoetstof mag wel)

Lunch

Hanteer je hetzelfde principe, of vet of koolhydraat en dan wel bij beide lunches groente gebruiken b.v. sla tomaat, uien , gewoon wat je lust. Bij de “vette” lunch mag je ook wat mayonaise gebruiken, maar dan wel zonder suiker, die is te koop bij een reformzaak, en echt heel lekker. Wat dacht je b.v. van sla met daarop garnalen met mayonaise

Diner

Je gaat wederom uit van dezelfde principes: Of je eet vlees of vis of eieren met groentes GEEN aardappelen die zijn in dit dieet Niet toegestaan.(VET-EIWIT) Of je eet b.v. volkorenpasta met champignons, tomaten (KOOLHYDRATEN) maar dat moet iedereen naar zijn eigen smaak verzinnen.

Verder zijn er geen hoeveelheden aangegeven, je mag eten van alles hoeveel je