Moeders onderschatten gevarieerde voeding

Afvallen in 2021

Moeders onderschatten vaak het belang van gevarieerde voeding voor hun kind. Dat blijkt uit een onderzoek van Synovate in opdracht van Nutricia. Zo`n 23.000 moeders uit 16 landen hebben aan het onderzoek meegedaan, waaronder 1.602 moeders uit Nederland.

Het onderschatten van het belang van gevarieerde voeding komt voort uit onvoldoende kennis bij de moeders. Zo weten veel moeders niet dat gevarieerde voeding in de eerste drie levensjaren van een kind meespeelt bij de latere gezondheid van het kind. In vergelijking met andere Europese landen hebben veel Nederlandse moeders te weinig kennis over de verhoudingen tussen gevarieerde voeding op jonge leeftijd en de latere gezondheid.

Van de Nederlandse moeders ziet 64% niet in dat gevarieerde voeding belangrijk kan zijn. Daarmee staat Nederland ver bovenaan; in Engeland en Polen liggen de percentages op 30% en in Ierland en Turkije zelfs op 20%.

Overigens beschouwt 58% van de moeders in ons land het eten bereiden ook niet als één van de leukste bezigheden. Peutermaaltijden en kant-en-klare maaltijden worden door de Nederlandse moeder als alternatief gezien voor het kind. 78% ziet deze maaltijden als gelijk aan een zelfbereide maaltijd. 70% van de moeders weet echter niet dat de smaakontwikkeling van een kind afhangt van gevarieerde voeding.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.